Efter många omgångar i detta forum behöver jag ändå mycket hjälp...

Jag har ett kraftigt alkoholmissbruk, jag minns knappt när jag åkte till jobbet nykter (kör givetvis inte). Utan återställare (2 glas vin) får jag kraftig abstinens, skakar och får råångest.

Jag är väl medveten om problemet men kan inte motivera mig att sluta, mitt liv ”fungerar” och jag sköter det jag måste sköta. En mästare på att mörka mitt problem för omgivningen och kan inte se ett liv helt utan alkohol.

Mina frågor till er med kunskap och erfarenhet, en annan nivå i livet, hur gör man för att bota abstinensen? Jag vill inte starta dagen med vin, men kan inte jobba, leva utan? Min läkare har föreslagit benso... någon som provat? Åsikter om det?

Jag VILL verkligen dra ner, det enda vinet ger mig nuförtiden är smärtlindring, trötthet och ångestdämpande.

Känner mig som den mest patetiska i världshistorien. Sitter med vin i min temugg i detta nu, inser ju hur bisarrt det är.

för en alkoholist är som att släcka en brand med bensin. Jag antar att du inte var ärlig inför din läkare om ditt missbruk ?

Bota abstinens ? Bästa sättet är ju självklart att inte dricka. Finns inget annat sätt mig veterligen.

Klariknoppen

Känner igen mig en del i det du skriver. Jag kunde inte heller motivera mig att sluta. Kunde inte tänka mig leva nykter, men nu har jag varit vit i nästan ett halvår. Du skriver att du är väl medveten om problemet och att du vill dra ner. Du är säkert också medveten om att din nuvarande situation i längden är ohållbar. Tro mig, det blir bara värre och värre med tiden. Ta hjälp nu! Visst, det krävs en del mod, men det är såå värt det! Fortsätt skriva här på forumet, där det finns mycket stöd och pepp att få. Kanske även gå på ett AA-möte? Och/eller ta kontakt med beroendemottagning. Även kommunen kan ha en del hjälp och stöd att erbjuda (beroende på var man bor förstås).

Att sitta hemma och förbanna sig själv leder ingenvart, och ensam är absolut inte stark, vilket jag länge trodde. Efter en längre tids regelbundet missbruk blir man trög i huvudet, apatisk, oföretagsam, insnärjd i sina egna svarta tankar. Jag har också funkat utåt, varit den där duktiga, skött mitt jobb osv, men insidan blev alltmer trasig och självföraktet växte.

Ang abstinens så finns det hjälp att få inom vården. Ang benso så undrar jag hur en läkare kan föreslå detta till en med alkoholproblem?! De är ju beroendeframkallande och i kombination med alkohol än värre...

Fortsätt skriva här, och ta hand om dig!

Märtan

Tack för svar!

Jag har varit superärlig inför min läkare ang alkoholen och mängden mm... fattar heller int benson, jobbar själv inom vården och kommer skarpt ifrågasätta honom imorgon. Han är en relativt ny ST och tyvärr har jag skitdåliga erfarenheter av läkare generellt, ställer bättre diagnoser själv.

Får läsa på mer ang benson inser jag... förstår självklart att nykterhet är det bästa botemedlet, men att gå från gravt drickande till 0 är ju farligt. Jag behöver fungera under övergången så att säga. Sjukskrivning och AA är uteslutet.

DetGårBättre

Benso är perfekt att trappa ut på, men att ersätta alkohol på sikt med benso är än värre dock. Men benso i fem dagar typ är nog bästa lösningen om du vill lägga ner drickandet.

Mistral

Hej!
Jag är i liknande situation som du, dock behöver jag inga återställare, dricker vin endast på kvällarna, tidigt på kvällen och begränsar mängden så jag kan köra bil på morgonen. Är ändå livrädd för abstinensbesvär om jag slutar tvärt.
Jag vill göra en nedtrappningsplan för att sedan sluta, skrev nyss en egen tråd här men ingen har svarat än.
Kanske det kan funka för dig också?
Den enda hjälp man kan få av vården är ju tabletter... jag känner att man faktiskt kan må dåligt av tabletter också, en del gör det, så jag tror hellre på nedtrappning.
Jag vet dock inte i vilken takt och under hur lång tid man ska göra det, hoppas på att få tips här i forumet ?

nydag2018

Benso till en person som har ett missbruk?!?! Bland det värsta jag hört...
Själv har jag fått theralen och lergigan mot abstinens, det är ett bra alternativ. Inte beroendeframkallande och inte illa för kroppen. Om jag var du så skulle jag byta läkare omedelbart..