Nu känner jag att det är dags att flytta hit.
Jag kommer att kämpa för min nykterhet och känner
att så här stabil har jag nog inte varit någon gång.
Att hitta detta forum var livsviktigt för mig och hade jag
inte hittat hit så hade jag heller inte hittat AA, där jag
fortsätter att jobba med mitt inre.
Här på forumet kommer jag att hämta kraft från alla dem som räddade
mig till livet.
En ny dag och nya möjligheter.

Li-Lo

Tack för att du berättat om din resa och ett stort tack för att du förbereder oss på att du släpper taget om forumet. Det känns fint att veta att du tar steg i den riktning du behöver och vill "där ute".

Många varma hälsningar

Li-Lo
Alkoholhjälpen

Gunda

Det går bra och snart lämnar jag över mitt fjärdestegsarbete till min sponsor.
Livet går en dag i taget, krokigt och svårt ibland och bra ibland.
Men nykter är jag.
Ha de bra mina vänner ????

Gunda

Måst erkänna att jag haft två veckor av tvivel och verkligen jobbiga stunder.
Jag gråter massor och jag vet inte vad det står för egentligen.
Men jag har jätte fint stöd både hemma och av min sponsor. Lika har
jag fått flera fina vänner i programmet som jag kan prata med och som
stöttar så mycket de bara kan. I dag har vi haft en kvinna hos oss som har
hjälpt oss i relationen, hjälpt mannen att se att även han behöver stöd och
att det finns dit han kan söka sig om han behöver mer hjälp.
Jag skrev för någon dag att ja jo att det går bra och det gör det, A finns inte
i mitt huvud, men jag vet också att jag är lika nära det första glaset som alla andra.
Livet är verkligen en berg och dalbana, men ändå någonstans så tror jag på att
jag kommer att må bättre och bättre med tiden.
Kämpa på mina vänner, det är värt varenda tår varenda eländiga tanke, varenda lilla glädjesnutt
som kommer i vägen, allt går mot tillfrisknandet.
Kram.

Gunda

Önskar jag er alla fina här inne.
Tiden rinner iväg och snart har jag varit nykter i 6 månader. Jag mår bara bra och har inga tankar att bryta nykterheten.
Vist har det varit tungt ibland men ingen längtan att dricka. tankar och känslor som jag dövat har kommit upp och bedövningsmedlet finns inte, så det är bara stt ta tjuren vid hornen och jobba på.
Tolvstegs arbetet rullar på och jag har fått många insikter som jag är evigt tacksam för och att jag hittade till programmet.
Önskar alla en fin jul med värme och kärlek.
Gunda

Jag har också hittat aa.Det är faktiskt väldigt härligt..Jag har varit på några möten på olika ställen..Just för att se vilken grupp som passar mig..Har inte börjat med stegen..Vet knappt hur man gör..Spelar ingen roll, min nykterhet har bearbetats av mig och forumvänner på alkohjälpen..Nu har jag även hittat människor i min närhet och vi hjälper varandra att hålla oss nyktra och bearbeta våra svårigheter i livet..Helt gratis..Jag tyckte du var tuff Gunda som gick på möten..Nu är jag lika tuff själv.☺Alltid välkommen på aa mötena, inget att vara rädd för, tvärtom..Kram på dig, duktiga du❤

Gunda

Vist är det härligt att hitta aa. Det finns så mycket gemenskap och förståelse, man finner nya vänner och ett otroligt stöd i med och motgång.
Vad jag är glad för din skull att du hittade dem och att du har möjligheten att gå på olika grupper. Jag gör också det och sen har jag en hemmagrupp.
Jag har funnit många fina vänner.
Studera de kvinnor som har en lång nykterhet som du tycker skulle passa dig och som du skulle kunna samarbete med, då du funnit de så fråga om hon kan bli din sponsor. Då får du hjälp med stegarbetet.
Lycka till vännen jag är verkligen glad för din skull
❤️❤️❤️

Gunda

Ja livet är inte enkelt. Att jobba på djupet med sig själv är nog det svåraste jag gjort i hela mitt liv.
Nykter är jag men gud ska veta att det inte är lätt.
Tankar och känslor kommer och går, det jag aldrig får glömma är att jag har en sjukdom och den är lika livshotande som canser.
Om jag inte tar hand om mig så bryter den ut igen och jag kommer att gå under.
Jag har nog aldrig känt av den rädslan som finns i mig just nu, rädslan att jag inte kan lita på mig, lita på att jag kan stå emot, att jag ska göra saker mot mig som skadar mig bara för att inte behöva höra det som snurrar i mitt huvud.
Varför ska mitt liv vara så svårt?
Att ställa en dunk framför mig och göra prsessen kort med alla tankar är den enklaste på kort sikt, då slapp jag all för en kort stund, MEN SEN DÅ!!!
Jag försöker lämna över till min högre makt men det funkar inte heller.
Gud varför ska livet vara så svårt???

Det finns mycket att oroas och ängslas över. Mycket i tillvaron kan man inte styra över, och man vet därmed inte hur det kommer att bli.

När det gäller att leva i nykterhet och frihet, så är min filosofi den att jag kommit till insikt om att jag inte kan dricka mer.
Att jag med vilja och sunt förnuft ska styra över beroendehjärnan, och därmed ta makten över mitt liv.
Jag har inga tankar eller idéer om någon högre makt, utan det är jag, endast jag själv som ska styra över, och bevara, min nykterhet.
För mig skulle det inte fungera att bevara nykterheten om jag skulle försöka överlåta åt någon annan människa, annan makt eller annat väsen att förhindra att jag skulle börja dricka igen. Nej för att jag ska känna trygghet och säkerhet med mitt nyktra liv, så måste jag lita på mig själv. Lita på att det är jag som styr och bestämmer. Från första nyktra dagen bestämde jag mig också för att inte vara rädd för kommande sug och frestande tankar. Rädsla ger ingen trygg frihet.
I övrigt finns det massor av saker i tillvaron som jag inte kan styra över, och som kan ge oro och ängslan. Medans min nykterhet är en av de tryggaste punkterna i tillvaron. Jag kan t.ex. inte göra något för att förhindra att släktingar/bekanta blir sjuka, gamla och går bort. Men jag kan genom att aldrig sträcka ut handen efter första glaset bevara nykterheten och friheten från alkoholen. Jag oroas och ängslas över sånt jag inte kan påverka, men är trygg med nykterheten.

Jag hoppas att du också Gunda kan hitta ett sätt att känna trygghet med just ditt nyktra liv.

God fortsättning på det nya året och kramar till dig Gunda

Gunda

För dina ord, de värmer verkligen.
Jag håller verkligen med dig i mångt och mycket. Att lita till sig själv är otroligt viktigt och att det finns en inre trygghet och att det är det jag måste jobba på.
Jag tror på något sätt att det är insikten om att jag aldrig mer kommer att kunna dricka och i motsats, besattheten av alkohol som ställer till det för mig. Då kommer rädslan, att jag inte ska klara det.
Jag vill inte och kan inte lyfta det första glaset det skulle föra mig in i döden.
Många går igenom en behandling och har en början på en grund att stå på, men när de kommer ut i vardagen så börjar deras kamp. men jag och många här har inte den grunden och vi lever i vardagen hela tiden, det är både bra och jobbigt.
Jag hade nog inte kommit någonstans om jag inte hade tagit hjälp utifrån, dels den här sidan och AA.
Att vara ett 1/2 år in i nykterheten tror jag också är det svåra, nynykter men samtidigt varit med så pass länge att den första tiden är förbi och vardagen kommit in är det svåra.
Dessutom jul och nyår som ofta varit helger med alkohol. Men jag klarade dem och är fortfarande nykter. Kan ju vara just det som startade min rädsla?
Än har jag inte en trygghet i mig själv, vågar inte lita på mig, men med din och andras hjälp kommer jag att klara det den tron har jag i alla fall.
Tack finaste Pi för att du hjälpt mig att komma vidare i min nykterhet.
Stor kram ❤️❤️❤️

AlkoDHyperD

De är dina upplevelser och får finnas. Se dig själv med kärlek och värme i rädslan och otryggheten. Det är mänskligt att känna så - och plågsamt. Kanske finns de känslorna där för att hjälpa dig.
Rädsla har ju en överlevnadsfunktion som betyder ”det här är farligt, akta dig!”
Och otrygghet betyder att man behöver söka tröst och skydd. Kanske inte alltid bokstavligt. I ditt fall handlar det kanske om att ge det till dig själv, eller söka dig till människor som du mår bra av.
Otrygghet, rädsla och tvivel på den egna förmågan kanske är något vi alla måste räkna med att ha under en lång period. Om vi kan se det som en del i processen, något fullt normalt och inte en brist eller defekt, slipper dessa upplevelser blandas med skam och rädsla i sin tur. Det är inte känslorna i sig som skadar, utan alla försök vi gör för att slippa dem.
Mental judo. Följa med i och suga upp ”attacken” för att dämpa skadan.
Kram

Gunda

Nu är det länge sen jag skrev.
Livet rullar å och jag med den. Snart har jag varit nykter i 8 månader och 7 månader med i AA. Jsg har fått livet tillbaka, hittat nya vänner och en härlig nykterhet.
Vi har varit till Kanada och träffat sonen med familj, yngsta barnbarnet är en månad gammal och den näst yngsta är 2 1/2 år. Jag har njutit av dem i fulla drag och det hade jag kanske inte gjort om alkoholen varit i centrum.
Jag går på mina möten träffar fina vänner och känner mig totalt fri.
Livet går med många motgångar har just nu tre vänner som har drabbats sv canser jag har möjlighet att vara ett stöd så gott jag kan, när jag är nykter och kan ta motgångarna utan att ta till flaskan.
Livet är så underbart trotts alla svårigheter.
Ha det gott. ??????

fortsätter för dig Gunda.
Nej livet består inte av enbart positiva saker. Men vi klarar av motgångar och tråkigheter mycket bättre utan alkoholen.

Ha det gott du också Gunda