Sammanfattningen av mitt liv enligt mig själv känns som ett stort misslyckande. Att lyckas genomföra förändringar verkar omöjligt. Jag lyckas aldrig gå hela vägen. Om jag har gett upp tron på mej själv vem ska då hjälpa mej?

Person

rödvin är så skönt att dricka, måste minnas nackdelarna hela tiden.

Fått nog

Lindrar oro. Får mej att slappna av. Kan också sparka igång mej när jag känner mej apatisk. Alkohol! Biverkningarna har blivit för tuffa med tiden. Vad ska bli mitt substitut?Kan inte glädja mej åt helgen längre. Ekorrhjulet,dagarna en grå massa av tid som tidigare lystes upp lite till helgen. Frågar mej själv om det är så att vissa människor är dömda att inte finna ro i sig själva. Saknad och sorg finns det nog att jag inte har kvar min bästa vän A. Det här var ett mer en lovligt depressivt inlägg så jag måste bara tillägga att jag har hoppet,tron och viljan att allt ska bli bättre. Får se hur långt det räcker.

AL

Alkohol är min värsta fiende.
Alkohol är ett gift som jag inte behöver. Jag är värd så mkt bättre.
Idag är en bra dag.?
Kallt som tusan. Mkt snö.
Solen skiner.

AL

En toppen dag. Nykter. Ingen önskan om vin.
Önskar jag hade massor med pengar...då skulle jag "lägga in " mej på ett hälsohem i två månader. Oj så skönt det vore.

Fått nog

Vad skönt att du mår bra idag. Önskar dig många fler sådana dagar.

Mirabelle

Ja tänk vad underbart det vore! I riktigt mörka stunder har jag tänkt att hispan skulle vara smutt, och undrat vilka galenskaper man måste hitta på för att kvala in. På riktigt alltså. Tyst. Kalt. Rent. Fritt från stimuli. Inte en sate som skulle få för sig att förlita sig på mig på något sätt. Vila. Men din idé om hälsohem känns mycket mer tilltalande ? Härligt att det går så bra för dig nu! Kram

AL

Det vi pratade om hos #Fått nog... min rädsla är nya bekantskaper i min egen ålder....då kommer liksom A med på köpet...vet inte vad det är med oss.....uppvuxna och präglade av 70-talet drogliberalism i form av alkohol rökning(div.) och sex. Nåt hände och jag vet inte om det bara var till godo med all denna frihet och självförverkligande som följde på 80-talet.
Det är som att känslorna paketerade in i nåt "på låtsas". Jag är helt klart relationsstörd.

AL

....mindre bra slut ...på hotell igen via jobb. En dödsfälla för mej. Men en ny dag imorgon då jag försöker igen.

Mirabelle

Jag kan hålla med om att vi blivit paketerade i "på låtsas". Alla dessa valmöjligheter... varav många egentligen inte alls är valmöjligheter för väldigt många som ändå strävar ditåt. Om du bara tror på dig själv kan du uppnå vad som helst. Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara längre tid. Blablablablaj. Realiteten är att livet kommer med begränsningar. Så snart man finner acceptansen för det faktumet får man en annan frid i själen. Jag läste någon artikel av en psykolog om just det nyligen. Tror det kan ha varit i DN.

Jag finner att jag har väldigt litet till övers för folk som rabblar frihetens och självförverkligandets lov som något mantra. Och de är väldigt många, ty sådan takt och ton ska man hålla i vårt tidevarv. Frågan är om du är så störd som du tror, eller om du helt enkelt ser igenom all förljugen bullshit det sociala samspelet vilar på? Man får sikta in sig på sällskap som uppskattar oss cyniker, eller åtminstone inte börjar lipa ;) kram

AL

???? Skrattade rakt ut. Hoppas jag inte väckte de andra hotellgästerna. Sista meningen....? Galet kul o prick på. Tack att du gör min dag ett ton lättare att leva.

Mirabelle

Det är alltid kul att lyckas muntra upp någon till att orka lyfta blicken :) Det finns mycket humor att hämta ur vardagens vedermödor, och samröret med våra medmänniskor, kreti och pleti och fan och hans moster :) Hoppas din fredag blir bättre! Kram

AL

och blir ibland tröstad.. ibland panikslagen. Hur ska jag kunna bli nykter? Jag är inte fokuserad och målmedveten..jag bara ramlar på och förhoppningsvis är jag nykter. Känner mej som en bluff...mest för mej själv.
Lördagkväll...min säng...En kanna te...alldeles tyst....ett tänt ljus...Det är en bra lördagkväll...för att jag är nykter.

AL

Sängen...så skönt. Tyst stilla. Är på hotell igen. Ett bra ställe utan minibar tack o lov. Hatar minibarer. Innehållet triggar men är så fnuttigt tilltaget att det är löjligt...man blir bara arg eftersom det inte dämpar mitt enorma begär. MEN denna hade jag tur. Tji minibar. Ingen sorg dock. Lägger mej nykter och vaknar nykter?

AL

oj så skönt.
Tusen tankar på jobb lämnade jag utanför ytterdörren. Så nu är jag tom i bollen.
Tänt ljus och släckt alla lampor. Sitter i skenet av stearinljus.
Alldeles tyst.
Så nu lägger jag bort detta forum-intryck för en stund för total tystnad.

Mirabelle

Levande ljus... Tystnad... Tom i bollen låter fantastiskt. Jag har aldrig lyckats med det där att lägga jobbtankarna utanför ytterdörren, men nu blev det genast ett mål som hägrar :)

AL

och trygghet. Känner mer och mer att jag behöver lugn och ro för att dämpa behovet av vin. Varje eftermiddag på jobbet är jag två millimeter från att ta bilen till systemet och köpa en box. Mitt jobb suger livet ur mej. Jag måste hitta en strategi för att lugna ner jobbtakten och allas skrik på hjälp. Idag har jag stängt av aviseringen på datorns mailbox. Vansinnigt mkt bättre arbetsro. Mitt fokus blev bättre. Den avstängningsknappen borde finnas på alko-hjärnan också.
Idag blev det ingen inköpstur iaf...somnar nykter tack o lov.

Mirabelle

Jag önskar att det fanns en sådan avstängningsfunktion på människor f2f också. Vuxna människor alltså, som kräver ens fulla uppmärksamhet i situationer då man absolut inte kan ge dem det. Kräver samtal som direkt olämpliga att föra just där och då ? Om de inte hade tillhört den där folkgruppen som endast har rättigheter, men inga skyldigheter, så skulle det ju gå att enas om en bättre tid att mötas. Men nej. Jag ska ha och JAG ska ha och jag ska ha det NU ? Suck. Jobb som suger livet ur en borde vara förbjudna. Eller, vänta nu, enligt arbetsmiljöverket tror jag faktiskt att de är förbjudna ? Men man kan ju alltid skicka oss på någon fiffig kurs i mindfulness istället för att se över arbetsmiljön. Nej, jag är inte bitter jag inte ? Kram på dig! Ikväll är vi nyktra ✌?

AL

Bitter nääää....Det här är ju kvinnans kall...alltid redo ! uppdaterade med knopar och plåster och morsesignaler...hålla ihop, trösta och kommunicera med omgivningen.
Oj så kul. Mindfulness är en omskrivning....jag fokuserar på att andas lugnt och stilla så att jag inte gör ngt jag får ångra ??

Mirabelle

Hahaha vi får passa oss, så vi inte blir skickade på boot camp för obotliga cyniker ???