Nu är det tredje gången jag är tillbaka och med en ny tråd. Jag skrev nyss på anhörigtråden och hur mina föräldrars missbruk och hur det påverkar mig. Jag behöver ta tag i mitt liv igen. Jag har ett riskbruk och jag har sökt hjälp för det. Jag har redskapen och även Natrexon som jag tar vid behov (när det är kaos runt mig) och det hjälper. Jag läser mina böcker då och då för att få sinnesro men, ibland hjälper det inte alls och hjärnan går i spinn. Just nu är jag sjuk och behöver vila för att få kraft att återhämta mig. Det har varit stökigt med föräldrarna och deras A-problem. De är i slutfasen (i sitt liv) kan man kanske säga och det är ambulans, sjukhus och allmänt kaotiskt. Nu har jag klivit åt sidan för att ta tag i mitt liv. Jag vill inte sluta som mina föräldrar. Jag dricker inte varje dag, men tycker om ett par öl då och då och en flaska vin till helgen. Nu vet jag att det är för mycket för mig, som är känslig för alkohol. Jag har en ökad känslighet och lite alkohol gör att jag ibland dricker mer än jag tänkt mig. Det är där Naltrexon hjälper mig. Det tar bort suget och om jag dricker blir det mycket mindre eller så väljer jag bort det helt. Nu är det dag 1 för mig, en dag i taget...

Jag ska vara aktiv i båda mina trådar nu. Minns vilket bra stöd det var första gången jag skrev och hur mycket det hjälper att läsa andras trådar.

Så klok du är som inser riskerna med även mindre mängder alkohol. Att du bromsar i tid. Mycket bra!

Det gör ont att läsa om dina föräldrar, jag kan ju bara ana hur din uppväxt har varit. Otroligt starkt av dig att kliva åt sidan och försöka leva DITT liv. Av det som går att utläsa här ovan verkar det som att det gått för långt vad gäller dina föräldrar. I alla fall för att du ska kunna förändra deras liv. Det är lätt att det uppstår skuldkänslor - försök mota bort dem. Det är deras liv, deras ansvar!

Fortsätt att ta hand om dig, lägg all fokus på det. Önskar dig allt gott! ♡ Kram

RaniLee

Vill börja med att tacka Vinäger för positiv feedback, TACK!

Igår kväll var det rörigt men jag klarade av att låta bli att döva mitt inre hål med A. Lyssnade på en meditationspodd och skönk in i dvala. Vaknade och gick upp och väckte maken som somnat i soffan. Där han somnat ifrån en halvdrycken öl. Blev irriterad och väckte honom lite brutalare än jag tänkt. Nu på morgonen hällde jag ut den snabbt, för även en avslagen öl är drickbar. Ja, min man tycker om öl, men han får ta tag i sitt liv själv. Vi har talat om båda våras alkoholvanor och det är inte laddat. Vi dricker på olika sätt. Jag dricker snabbt och på stress/ångest för att få hjärnan att sluta spinna. Maken dricker sakta och kan ha sin öl framme länge innan första klunken (då är jag oftast inne på min andra öl).

Jag har morgonpigga hundar så nu måste jag ut.

Jag har undrat hur det går för dig? Varmt välkommen tillbaka..Jag tyckte alltid du skrev ärligt och intressant.Hoppas du tar hand om dig så bra du kan..En dag i taget...Kram❤

RaniLee

Jag kan väl säga att det gått både bra och mindre bra. Jag kämpar på som alla vi som är här. Kampen mot a är livslång och det är så lätt att lura sig själv. Ibland vet jag inte ens hur jag är funtad som hör mig själv be maken köpa några öl till mig. Min plan är att inte dricka ändå blir det så ibland, inte alltid men ibland. Sen händer det även att jag snor en av hans öl och i värsta fall två (då blir det fyra öl på en kväll) om jag är ledig dagen efter. Kan inte påstå att jag är stolt över detta och varje gång lovar jag mig att nu får det vara slut.

Jag ska gå in på din tråd miss lyckad och tack så mycket för dina fina rader. Det värmer att höra att jag är välkommen. <3

RaniLee

Det var mycket känslor och oron slog klorna i mig, trots att jag försöker att distansera mig från föräldrarna. Jag har inte kontakt men de försöker att nå mig, vilket jag kan se i samtalshistoriken på mobilen. Jag har spärrat dem så det ringer inte men jag kan se att de ringt. Distriktssköterkan ringde mig igår och det var inte så roliga saker hon hade att berätta om föräldrarna. Jag lyckades inte hålla sinnesron igår och jag lovade distriktssköterskan att hämta ut medicin som han behövde, för att kunna göra sitt jobb.
Idag är jag trött och har ont i hela kroppen. Lederna värker och jag har en skada som gör ont. Jag drack fyra öl igår och det känns idag. Tacksam för att jag kunde sova inatt iaf. Idag ska jag ta det riktigt lugnt och vila, gå ut i snöyran och bara vara. Bädda ner mig med en bok och marathonläsa. Dricka te och tillåta mig att inte göra någonting.
Det bor en sorg i mitt bröst och jag behöver tid att läka.

...är jobbigt. Din situation är riktigt tuff. Även om du försöker distansera dig finns ju känslorna över allting där. Var lite snäll mot dig själv nu. Fokusera på sömnen och ditt mående i övrigt. Haka inte upp dig på ölen i går. Det viktigaste är att du är medveten om att du är i ett riskbruk och är på din vakt.

Har tänkt en del på dig, din berättelse om ditt liv berörde mig starkt. Tycker att du verkar vara en fin människa och önskar innerligt att tillvaron ska få ordna sig till det bästa för dig.

Många varma kramar! ♡

RaniLee

Just idag känner jag mig stark och mår väldigt bra. Sedan jag skrev sist har det varit oroligt då min syster genomgått en svår operation med komplikationer. Men nu verkar det som att det vänt och att hon kommer att bli frisk, när hon läkt klart. Sömnen har blivit lidande och vi har alla varit mycket oroliga, men nu har det släppt och jag mår bra. Jag har inte varit helt utan alkohol men nu är jag på banan igen och funderar på att gå med i ett program här på alkohollinjen. Tror att jag skulle vara hjälp av det. Jag har ju så många sorger i mitt liv som jag delvis använt mig av för att berättiga mitt drickande. Samtidigt som jag är livrädd att falla ner i missbruket. Jag rannsakar mig själv hårt och håller koll på mitt drickande, så sjukt egentligen. Blir ju jättetrött bara av det. Jag har en benägenhet att som många med alkoholproblem finna yttre orsaker så jag kan dricka med gott samvete, eh :(

Datumet för min sons dödsdag har passerat (alltid jobbigt) och jag ser nu framåt. Solen skiner och jag försöker att vara ute en hel den. Jag har plantor i köket som ska planeras ut när det blir varmare. maken är fortfarande lyckligt ovetande om hur stor plats de kommer att ta innan de kan planteras ut. Det är chili, tomater och svartkål, mina favoriter :)

Dricker en dryck av ingefära, citron, chili och lite honung (varm eller kall), mycket te och kaffe. Det går ju bra det också, iallfall idag. En dag i sänder...

RaniLee

Tack för ditt fina inlägg. Blev lite full i skratt när jag skrev att jag är stark idag, när du skrivit att det är jobbigt att vara stark. Och visst är det så att det är jättejobbigt att vara stark för andra och under så lång tid. Idag är det bara en känsla i mig, så det är positivt :)

Kram till dig Vinäger :)

Att inte ge upp att försöka, är det viktiga..Vi i vår familj har skojat om att som alkoholist finns det alltid något att fira eller sörja med alkohol. Katten har namnsdag, man har ont i ryggen, vädret är soligt/regnigt, ja det finns alltid orsaker till en fylla..När jag ser tillbaka på livet, känns det bara sorgligt..Men om vi försöker vara nyktra så går det till slut. Kram

Vad roligt att höra att du mår bättre. ♡ Har tänkt en del på dig, som sagt, berördes starkt av din historia.

Haha, blev ju faktiskt lite kul med rubrikerna. Men stark på rätt sätt är enbart positivt. Du är på rätt spår. Kram

Mirabelle

Välkommen tillbaka :) Ditt riskbruk och mönster (dricka "berättigat" pga ångest, stress) känner jag igen, liksom den genetiska sårbarheten och strävan att sluta innan det går för långt. Skönt att du upplever en stark dag idag. Vi hoppas på många fler sådana dagar :) Ser fram emot att följa din resa!