Hej Alla!

Jag har försökt minska mitt drickande i flera år.. Sedan 2015 när jag tvingades sluta på mitt jobb. Vill inte gå in på det, men hade sådan ångest att jag fick mediciner. Som säkert många här vet är alkohol ett väldigt effektivt sätt att dämpa ångest och jag började dricka regelbundet på vardagarna. Kändes som om jag inte stod ut om jag inte fick vin på kvällarna.

Ja, sen har det fortsatt och nu dricker jag mellan en halv och en hel flaska vin varje kväll. Samtidigt mår jag hyfsat på dagarna- tränar, äter nyttigt, är med mina barn. Jag missköter mig inte och har inte ofta baksmälla som påverkar mitt dagliga liv.

Ska tillägga att jag ibland på helger dricker alldeles för mycket, oftast när jag är ute med vänner. Då gör jag saker jag ångrar dagen efter (är inte våldsam eller otrevlig men kanske pratar lite för mycket) och får ibland minnesluckor.

Just nu är jag i en mycket destruktiv relation vilket inte gör situationen med ångest och drickande lättare... Men, jag skulle behövs sluta dricka för att bygga upp mitt försvar.

Finns du som har varit i en liknande situation och tagit dig därifrån? Snälla, hjälp mig i så fall. Det här känns inte alls bra, jag går sönder inombords.

Det blev vin även igår, alltså fyra dagar med a av 23 möjliga. Bättre än innan (då det var varje dag), men nu har jag bestämt mig för tre vita månader. Sen får vi se.... har svårt just nu att lova att jag aldrig mer kommer att dricka.

Innan alkoholen fick kontroll över mig så hade jag alltid en vit månad per år, men tre vita har jag inte haft sedan sist jag var gravid (typ åtta år sedan). Jag känner just idag att det är en låååång räcka av dagar som känns helt gråa och trista, men ser att flera här mår så mycket bättre efter en längre tids nykterhet så måste prova. Tre månader av ett vuxet liv är ju inte så lång tid;). När motivationen tryter ska jag göra som Morgondag (och andra) brukar föreslå, titta på min lista med negativa konsekvenser av a:

- Barnen ser mig berusad
- Minnesluckor när jag tappar kontrollen över mitt drickande
- Äter onyttigt i samband med a
- Trött efter en kväll med a
- Ångest över att jag låter mig kontrolleras av a
- Äter ute när systemet är stängt bara för att få dricka, dyrt
- Sämre ekonomi
- Förstör mitt utseende (påsar under ögonen, sämre hy)
- Sämre kondition
- Kan inte alltid köra mina barn på kvällarna för att jag druckit vin
- Tappar fokus i stunden och i det stora hela
- Blir sittandes i soffan på kvällarna istället för att göra något mer vettigt
- Lever, njurar, hjärta etc mår inte bra av a
- Hjärnan förstörs av a

Ja, det var vad jag kom på just nu.

Ha en fin dag alla!!!

Sheana

Jag förstår dig, så här svårt var det att motivera sig själv om någon hade tvingat mig att sluta innan. Allt hade bara varit grått och trist även om jag har haft folk i min närhet som dött av a eller fått en stroke och är förlamade från topp till tå av a och alla var unga... så blundade man och levde vidare på romantiken kring a från alla serier, bloggar, reklamer...det var ju så fancy med kalla bubblor i ett vackert champagneglas eller en kall öl på uteserveringen eller varför inte lite rosé så där en sommareftermiddag för att man varit lite extra duktig den dagen men är det värt det? Det är sorgligt att se folk som tidigare var så fina och som nu totalt förstörts sig med a. För man åldras fort av a troligtvis även fortare än rökning. Jag rökte i 20 år (har nu slutat sen 1,5 rå tillbaka) men fick visa leg på bolaget fram till senaste 6 månader det va då jag börja fatta att jag faktiskt börjat åldras (såg väl ganska ung ut innan). Jag fick bokstavligen panik för det blev så svart på vitt vad a hade gjort med mig senaste tiden. Tycker det är jättebra att du tagit steget hit och inser att du måste ta tag i det och att du är så ärlig. Vi är inte perfekta och det här är ett fruktansvärt beroende som även de bästa faller för. Massa styrkekramar till dig Jasmine <3

Sheana för ditt fina inlägg! Jag läste om din mamma i din tråd. Jag har inten särskilt bra relation till min mamma, tycker inte att hon har funnits för mig när jag behövt henne. Jag bröt kontakten med henne i flera år. Tror du att det här gör oss mer "lättlurade" av a? Att vi inte är riktigt hela inombords för att vi inte haft en trygg barndom. Bara en fundering...

Kram <3

.. på min nya start för räkning av dagar är snart slut. Tack och lov:). Har ätit massor av godis vilket inte fick mig att må bättre. Tittar på serier för att fördriva tiden. Känns bra att ha börjat om! Först dagen på resten av mitt (nyktra) liv :)

Hoppas ni alla har en fin kväll!

Sheana

Åh Jasmine jag sitter i samma båt. Dag 2 lider mot sitt slut för mig och jag har försökt att vara återhållsam med maten men det blev mer än vad jag ville men dock mindre än igår så även om jag ser det som ett misslyckande så är det ok och sen tänker jag så här att; oavsett hur illa det pratas om socker så är det inte ens i närheten av hur farlig alkoholen är. Allt måste ha sin tid, om vi nu äter en massa godis så är det i alla fall bättre än att dricka. Sakta men säkert tar vi itu med resten. Vi kommer dit!
Ja för min del så tror jag det när det kommer till min barndom... jag har haft svårt att hantera mitt liv från början till slut. Aldrig haft trygga vuxna som funnits där och det tror jag har bidragit till en massa annat skit som hände i mitt liv och som sedan urartade i dryckenskap. Även om det sägs att man inte kan skylla på något eller någon så handlar det väl om att jag aldrig hittat verktygen för att lyckas hantera livet helt enkelt. Massa styrkekramar till dig!

Bra Jasmine och Sheana!
Nu har ni börjat. Bara att hålla i.
Tror att det är jättebra att ta tre månader och fundera sedan. Om det inte bara blir firande när de tre månaderna är över för att man "klarade det"?
Av den anledningen vågar jag inte riktigt sätta någon gräns för mig själv. Jag vill liksom inte jobba mot ett mål.
Men samtidigt blir jag lite deppig av att tänka på det här som något som bara fortsätter för eeeeeevigt.

Förstår Knaskatten.. att du inte vill sätta någon gräns. Men, jag måste nog ha en "deadline" för att klara det här.. Tanken på att aldrig mera dricka är för övermäktig just nu:)

Idag blir det definitivt nyktert för mig. Får mina barn (har dem varannan vecka) och ska till min bror på middag. Jag kör bil dit och kommer att vara hemma när Systemet är stängt :):).

Ha en fin dag!!!

linus

Hej Jasmine, och Knaskatten! :) För mig har det också känts helt omöjligt att tänka att jag aldrig ska dricka igen. I våras hade jag som mål för mig själv att klara tre månader, det gjorde jag, men då var det som att okej, jag fixade det, alltså kan jag dricka igen. Och sommaren var väl inte katastrof, men absolut en tillbakagång igen. Nu försöker jag istället tänka att jag är nykter idag, och jag ska försöka vara nykter ett tag till, och det är bra så. Sen i framtiden får vi se hur det känns då.

Ja, det var precis det jag menade. Så hade jag nog också gjort. Typ "belönat" mig själv för att jag hade klarat det.
Nu vet jag inte riktigt. Försöker förlika mig med att jag är beroende av alkohol och inte kan dricka. Men brottas hela tiden med mig själv. Så försöker att inte tänka framåt utan bara här och nu och låta bli just i dag.

Hmm, det gick sådär i helgen... Vin (dock inte mycket) till middagen på lördag och nu i veckan blev det mer vin... måndag, tisdag, onsdag... Och jag kan säga att det var så INTE värt det! Nu får jag börja om igen. Suck. Startade en ny tråd idag, Vit och lycklig. Låter patetiskt, men i alla fall bättre än det mesiga "Hjälp att dricka mindre".

Tack för att du tänker på mig- det hjälper att veta att man inte är helt ensam. Jag har ju inte berättat för en enda själ om mitt problem med alkohol.

Ha en bra dag! Kram!