Jag undrar så var jag är på skalan för grav alkoholism. Är jag obotlig? Har jag gått för långt nu? Vill så gärna klara av att leva utan vin. När jag har druckit flera dagar och lyckas bryta ett par dagar tar det inte lång tid innan jag börjar fantisera om hur gott det skulle vara. Så fort den tanken kommer så är jag snart där i planeringsstadiet och sitter med ett glas framför mig i fantasin. Sen blir det verklighet. Funderar på om jag har sjunkit för lågt? Kommer jag någonsin att klara av att leva utan vin?

Många funderingar. Med respekt för dina tankar, vill jag ändå fråga: Spelar gränsen egentligen så stor roll? En förändring kan man göra oavsett om man dricker ett par glas varje kväll, super skallen av sig varje lördag eller ligger hemma och dricker från morgon till kväll.

Jag som visserligen druckit flera glas varje kväll i många år jämför mig med ändå med dem som vi lite fördomsfullt kallar A-lagarna. Kan de sluta så kan jag.

Mina tankar bara. Vill du läsa mer om min kamp mot ett nyktert liv heter min tråd "Ett ärligt försök!. Kanske hittar du en annan du känner igen dit bättre i. Häng så mycket du kan här, läs, skriv och låt dig inspireras. Du är inte ensam. Kram ♡