Sammanfattningen av mitt liv enligt mig själv känns som ett stort misslyckande. Att lyckas genomföra förändringar verkar omöjligt. Jag lyckas aldrig gå hela vägen. Om jag har gett upp tron på mej själv vem ska då hjälpa mej?

AL

...läste här på forumet "om rätten att få misslyckas och möjligheten att resa sig igen".
Det är ju fint och bra men som det var skrivet i den texten så innebar det planering hur drickandet skulle ske.
På en gång i min skalle så blixtrar det till - jamen då kan ju jag också köpa vin och ta mej rätten att misslyckas.
Nej...den människans tråd vågar jag inte läsa igen.

Mirabelle

Men du, bara för att man har rätten betyder det inte att det är en bra idé... Vi är vuxna människor. Vi har rätt att göra en hel massa saker som vi VÄLJER att skippa, för att det är en dålig idé... Gå i T-shirt i -15... Kasta ifånen genom fönstret... Åka trampbil till jobbet... Dricka en liter matlagningsgrädde... Gnaga på en skarvsladd... Sitta på datorn... Ha kiss-o-bajs-sex... Åka på mindfullness-läger... Supa skallen i bitar... Dåliga idéer. Vi väljer bort dem. Kram

AL

Jo...men att jag är så wobblig i skallen är läskigt. Har man bestämt sig så har man....men ICKE när det gäller alkohol. Jag känner mig som en kula i ett flipperspel...piiiiooong så flyger jag iväg...piioong så hamnar jag i en grop där det rasslar in poäng.... piioong så slås jag ut. Game over.

Mirabelle

Sådan blev jag när jag slutade röka för många år sedan... Då var lösningen nikotintuggummi...

Men du gör ju helt rätt dom undviker situationer/trådar som triggar. Det gör du ju för att du har bestämt dig. Just nu när du är en flipperkula så är det väl på det du ska lägga din viljestyrka, att planera så att du inte hamnar i situationer där viljan försvinner. Så småningom tror jag att du kommer kunna klara dig igenom sådana situationer på ren viljekraft, men rusta för krig såhär i början - strategi, hjälm, rustning, skyddsrum, vapen. Check. Kram

AL

vet inte varför...omsorg från andra...och ingen från de närmaste... självklara tycker jag...där hämtar man noll.....TACK .... för att du finns mitt i mitt elände och att du orkar ödsla ett ord i min tråd.
Just idag är det piss och bara slut.

Det behöver vi, särskilt från nära och kära och när vi mår dåligt. Förstår att det är tufft att inte få... Kanske en kram, lite pepp, beröm...

Du får det av mig i alla fall. Tycker att du är en riktig kämpe, som stretar på trots att livet inte alltid går din väg. Nu håller vi! ♡ Kram

AL

Jag återkommer till detta forum ständigt...Det finns ingen annan plats där jag kan så totalt lämna ut med själv i mitt elände. Just nu är det riktigt skit.
..inte. värst med alkoholen utan med förtroendet för den jag lever med. Slog ut glas 5...fullt glas.......kokade te...gick upp...stängde dörren...å grät och gråter fortfarande. Jag tror jag går ! Vill bli respekterad fullt ut. Nu släpper jag mark-servicen.

AL

mark-service....typ det är det enda karlar märker ?
Banalt är summa summarum av mitt liv.
Totaly eclips of my heart.

Mirabelle

Inte vara ledsen vännen... Det sker inget ödsleri med ord i din tråd ❤️ Det är lika givande för mig att få fundera, stöta och blöta och tugga fradga här inne hos dig! Besvikelsen över de närmstas brist på stöd kan jag förstå. Ibland blir det så, kanske pga att man är för nära och beroende av varandra för att våga se obehagliga sanningar i vitögat... Stora kramen till dig!

Emma79

... kan ibland vara så sjukt befriande. Att bara tillåta sig att vara riktigt jävla ledsen. Gråta tills allt tar slut.

Jag har återkommande panikångestattacker, när tårarna kommer känner jag en räddning, att känna något konkret.

Hur mår du idag?

( Emma förresten, jag är ny här!)

Mirabelle

Det kanske är så att du går igenom någon form av livskris och behöver sörja? Sedan när du är färdig med ledsenheten kanske nya insikter, övertygelser, beslut och målsättningar har värkt fram? Låt oss hoppas det, att själsplågan för dig framåt mot klarsyn och livet så som du vill leva det <3 <3 <3

AL

Livskris och tårar....
Den eviga frågan ... vem är jag och vart är jag på väg ?
Allt ska ställas i proportion till all världens sällskap...då blir ett a-problem väldigt litet....ett i-landsproblem...så o-värt.

Du är otrolig som försöker kämpa mot alkoholen, trots att du inte får stöd hemifrån. Det är tufft nog ändå, utan att behöva fundera över sin livssituation i övrigt. Eller hör det ihop? Kanske måste ett beslut tas innan du känner att du långsiktigt orkar fortsätta kampen mot A på allvar. Därmed inte sagt att det inte kan ske parallellt, men det kan nog kännas snudd på övermäktigt ibland. Så många känslor att hantera samtidigt. Menar verkligen inte att du ska ge upp, tvärtom! Jag beundrar dig som verkligen gör ditt bästa utifrån förutsättningarna. You go girl! ♡ Kram

AL

Men försöker hålla mig på mattan...en dag i taget..är imponerad av de som fixar 14 dagar nykter. På den nivån är jag fortfarande och stampar. Detta kommer att ta tid inser jag. Men vill inte tillbaka där jag var 1 januari...never ever...Det är så o-värt och själsdödande.
Framtidsbilden blir 99% nykter och undantagsvis...och då för att jag väljer själv... nåt vinglas.
All övrig alkohol är inte intressant...har aldrig varit...Det är så lätt att tacka nej till och välja bort. Fattar inte varför det inte är samma med vin...så otroligt dumt.

Mirabelle

Varför är det just vinet som är så oemotståndligt? Jag har heller inget till övers för andra alkoholhaltiga drycker, men vinet, ack vinet. Det står för allt som är gott, tryggt, avslappnande, rofyllt, glädjefyllt... Inget annat man kan äta eller dricka gör "det" för mig. Det finns inget jag har lust att tröstäta tex. Comfort foods? Varför då? Det hade varit smutt att ha litet andra laster att "ta till" nu. Om man tex hade för vana att överäta choklad, så kunde man göra det dubbelt så mycket, och så skulle man inte sakna vinet lika mycket. Summan av lasterna ska vara konstant. Japp, så sägs det. Vinet måste ersättas.

AL

Chips
Vin
All sallad med Balsamvinäger
oj så gott....
Choklad Godis Socker Glass Efterrätter Fikabröd Läsk ....nej tack. Vill inte ha.
Så nu ersätter jag vinet med te och citronvatten. Får inte alls samma känsla av frihet. Trist men inte dödligt.

AL

lite deppigt.
Fåglarna kvittrade igår ikapp med solen.
Idag grå tät molnmassa.
Känns lite som mitt liv.
Varannandagsväder.
Jaja...ibland får man bara bita ihop och traska vidare.

Emma79

..VÅREN. Det har den alltid gjort.

Den behövs så mycket nu!

Också trött på att traska I slask!