Idag är jag bakis och mår som jag förtjänar och ångesten står och hånskrattar åt mig och jag har bara mig själv att skylla att jag mår dåligt idag.
Jag är så trött på att vara destruktiv och fly från alla känslor genom att dricka för det är ingen lösning på problemen utan man skapar bara mer problem än vad som fanns från början.Dagen efter när man mår dåligt då kan man lova guld och gröna skogar att man ska skärpa sig och dra ner på drickandet eller sluta helt men sen går det några dagar och man mår bättre och då är alla dessa lovord till sig själv bortblåsta. Jag har innan lyckats vara nykter i 1 månad som längst och då kände jag mig glad och stolt över mig själv och jag mådde mycket bättre både psykiskt och fysiskt.Jag vet att om jag sätter den sidan till så kan jag vara stark och avstå från alkohol för har jag klarat av det innan så kan jag klara av det nu med.Så idag börjar min första dag som nykter och mot ett bättre mående.Är det någon annan som vill hoppa på tåget så häng på så kan vi stötta och peppa varann när viljan kanske inte är på topp vissa dagar. Glöm aldrig bort att man alltid är starkare än vad man själv tror man är.Styrkekram till er alla :)

Till dina 4 veckor! ? Fantastiskt bra kämpat. Jag undrar också, hur tänker du göra nu? Dricka måttligt eller utmana a-djävulen på en omgång till..? ?
Lycka till, vad du än gör. Kram

Fredde

Igår tog jag beslutet att ta några öl till Sverige matchen och ja det var ett medvetet val och jag känner mig inte som en dålig person för det för jag kunde valt att vara utan. För jag vet nu att jag kan vara utan alkohol om jag verkligen vill det tror jag ialla fall. Jag ser inte mig som alkolist utan mer som en beroendepersonlighet som bedövar och flyr från negativa känslor genom alkohol och socker osv. Mitt mål nu är att samla så många vita dagar som möjligt. Så 28 -1 till mig :)

Styrkekramar!

Fredde

Till er alla som stöttat mig och varit närvarande kram på er :)

DetGårBättre

Vill inte måla fan på dörren men var vaksam över varje steg. Jag har hållit uppe så många gånger, allt från en månad till nio, men det blir värre varje gång man drar igång igen förr eller senare om du nonchalerar minsta tanke... men lycka till!

Fredde

Tack för era ord Månsken och Manda ? Mina tankar är att jag ska begränsa och dra ner på alkoholen och dricka måttligt och kanske ta några öl varannan helg och klarar jag inte av det så är det kanske bäst att sluta dricka helt. Som sagt så valde jag att ta några öl igår och jag drack 5 st och hällde ut sista ölen för det var inte gott längre. Har ingen baksmälla eller ångest idag utan är bara lite trött och seg och vid närmaste eftertanke så kunde jag lika gärna varit utan dom.

Ha en trevlig Söndag på er!

Styrkekram!

Fredde

Tack för dina tänkvärda ord ? Jag håller med dig att det gäller att ha garden uppe och vara försiktig för alkojävlen är både slug och listig.

Ha en fin dag :)

Fredde

Välkommen hit till detta fantastiska forum med underbara människor som stöttar en och vill en väl och man hittar inspiration ,kraft och motivation här inne ?

Vad starkt av dig att du varit nykter i 4 dagar fortsätt på den vägen ?

Ha en underbar Söndag!

Styrkekram!

Fredde

På 4 veckor och 5 dagar så har jag endast druckit 5 öl och det var i helgen. Så jag klarade av mitt mål att vara vit i 4 veckor i alla fall. Förut hade jag som ovana att dricka några öl varje helg men har nu bestämt mig att minska mitt drickande och än så länge funkar det bra även att vissa dagar är svårare än andra.
Ha en härlig dag på er ?

För att du skrev i min tråd. Det ger mej styrka att fortsätta kämpa. Härligt att det går bra för dej och att du dragit ner rejält på alkoholen. Nu fortsätter vi så! ? Kram ?

Fredde

Tack själv för att vi kan ventilera tankar och känslor med varann för det ger mig med styrka och kraft att fortsätta kämpa mot ett bättre mående :) Ja jag har dragit ner mycket på drickandet så nu försöker jag hålla det till varannan vecka och tanken är att inte dricka så ofta eller så mycket och det har funkar bra än så länge:) Hoppas du mår bra idag! Styrkekram:)