Jag har nu börjat en nykter period - är min förhoppning iallafall - men hur hanterar jag detta i min omgivning?
Jag kan ju säga att jag har en vit period men som sagt - man tar ju inte en vit period om man inte har problem med alkoholen. Det är ganska lätt att räkna ut. Jag hade en vit period för 2 år sedan när jag gick på Antabus - då var jag nykter 5 månader men sedan träffade jag en kille och jag ville vara "normal" med honom - ta ett glas rosé på sommarkvällen - som alla andra. Jag slutade ta Antabus och efter ett par månader var min alkoholkonsumtion tillbaka där jag började.
Nu har jag precis träffat en ny kille och vi har setts i 3 månader. Jag vågar inte berätta för honom att jag är alkoholist. Jag vill ju inte skrämma bort honom men samtidigt skulle jag verkligen behöva vara alkoholfri ett tag - ett bra tag - hur länge vet jag inte. Mitt mål nu är en dag i taget och 100 dagar som första delmål.
Hur gör man? Ska jag säga att jag har en vit period? Min nya kille är väldigt restriktiv till alkohol - dricker inte alls mycket - så han är bra för mig.

DetGårBättre

Bara säga att du inte dricker just nu för att du tycker du druckit för mycket. Ska du fixa ihop ett förhållande med lögner så kommer det falla förr eller senare ändå.

Himlas

....egentligen svaret på min fråga.
Jag kommer att visa mitt rätta jag snart. Jag tror han redan misstänker så det blir kanske inte en så stor överraskning.
Det är bara lite sårbart i början av en relation - att visa sina mindre attraktiva sidor.

Mirabelle

Du visar inte en mindre attraktiv sida när du håller dig nykter, eller berättar att du inte vill supa ner dig :) Det är ju tvärtom en fantastiskt attraktiv sida du visar! Du visar beslutsamhet, karaktär och integritet. Jag förstår din tveksamhet. Du är rädd att bli dömd för att du har alkoholproblem... Men det är ju faktiskt bara om du dricker det är ett problem. Eftersom din nya kille är restriktiv med alkohol lär han också tycka det. Annars äter jag upp min hatt. Kram och lycka till!