Det är fredag. Helg. Vad brukar man göra för att markera skillnaden mellan vardag och helg? Här är vanan stark och jag brukar korka upp en flaska vin medan maken sitter i soffan med ett par starköl. Vi slappnar av. Får vardagspressen att släppa och tankarna att släppa taget. Då. Först då. Efter den där flaskan kan jag släppa taget och njuta av livet som gift, min man och kvällens sena timmar. Hur fan tar man helg utan alkohol?

Nu har jag varit nykter i fem dagar. Inget ovanligt då det faller sig så ibland men den här veckan är annorlunda. Jag har bestämt mig för att ta några vita veckor. Aldrig har suget varit starkare... Jag vill väldigt gärna korka upp just nu... Förbannade skit!

Mirabelle

Drygt två månader som nykter, och just den biten har jag fortfarande svårt med... Att ta helg. Övergången från kraven och kampen mot klockan till ledig och kicked back. Få tankarna att släppa. Träning, enorma pottor te, alkoholfritt bubbel, varma skumbad, knåda ryggen i massagestolen, ligga på spikmattan... Det funkar som avledning. Men nog är det fortfarande ett långsamt bedövande vin-lull jag önskar mig. Jag vet inte hur länge jag ska vara vit. Det kan bli en helg till, eller en månad, eller ett år, eller resten av livet. Men jag vägrar dricka vin igen förrän jag kan slappna av och "hitta lugnet i själen" utan det.