Jag har i princip druckit vin varje dag i 2 månaders tid eller mer. Sjuuuukt mycket vin! Box efter box som inte räckt längre än 3 dagar. Ångesten,tyngden i huvudet. Den slappa magen och huden på ansiktet. Inte ens den kallaste duschen råder bort på fulheten som A ger. Man blir inte bara ful,man blir trög och dum också. Innan dess så drack jag också ganska mycket. Gjort så korkade saker,blivit fattig. Skammen.Herregud,skammen! Så mycket som jag lurat mig själv. Jag ska bara ha en flaska. Ja,sen slutar det med att jag går ut,gör av med mer pengar. Söker bekräftelse hos fel människor. Vaknar med torr käft,dålig andedräkt och lila läppar av allt vin.
Personalen på glasbanken som känner igen en sen länge,hur sorgligt det känns men ändå inte kunnat låta bli att gå in och ta den där förbannade äckliga boxen som gör mig fattig och ful. Och jag går hem med boxen,tar finaste vinglaset och häller upp. Känslan av lättnad men också ångest."Bara 3 glas" så slutar det med att jag tömmer halva boxen när det vill sig riktigt jäkla illa. :(
Det känns så jäkla skönt att kunna skriva av sig här bland likasinnade,veta att jag inte är ensam med min skam. Det finns hjälp att få. Det finns ett annat liv utanför flaskan.
Nu ska jag prova att inte dricka på hela veckan. Kanske,kanske på fredag. Men jag tar en dag i taget. Är ni med mig?

Emma79

Jag sa också sådär för 18 dagar sen - testar ett par dagar o sen får jag belöning.

Nu har tiden gått och belöningen jag fått var inte vin, det var ett lugn ( blandat med superångest dock, men glimtar av lugn ), finare hy, klarare blick, mer energi osv.

Har läst en del om dopamin och tror att belöna nykterhet med alkohol blir lite tokigt.

Men börja med denna veckan, herregud, det är ju fantastiskt! Så får vi se sen ?

Är med dig till 150 %!

// Emma

NisseH

Är med dig! Du skriver om tröga tankar... Jag har inte druckit på 2 veckor. Trög som f-n. Lugn i kroppen men tom. Jag undrar också när det ska gå över.
Kör på! (Igenkänning på det där om bolaget..... -Jaha, nu kommer han igen. Var inte han här i förrgår också? ?)

Mirabelle

För mig tog det ungefär en månad att komma tillbaka till min normalförvirrade persona. Jag är nog alltid rätt snurrig och överväldigad av livet i allmänhet. Men när jag slutade dricka vin stängde hjärnan av helt under några veckor. Kanske tog den en time out för att läka. Jag trodde på allvar att något hade gått sönder. Skruvarna lossnade och trillade ur plonk plonk plonk på väg mellan hem och jobb en dag, typ. Men så illa var det inte :) Det krävdes en månad med riklig återhämtning, och sedan var jag mig själv igen :) Ta en dag i taget, så lättar det snart!

Lilja4ever

Jag har klarat 3 veckor och euforin över att vakna fräsch börjar lägga sig. Ser mkt bättre ut men vet inte om jag blivit så mkt snabbare i huvudet än.. gitt att höra att det kommer!! Hoppas! Känner mig lite tom även om jag konditionstränat. Får liksom ingen kick. Men fattar att det är kroppen som saknar nu. Tänker inte börja oavsett!! Så glad att slippa spänningar i kroppen av skammen. Känna sig som en skugga... allt är bättre än alkohol! :)

Ladybird-of th…

Vinansikte. Det är det jag har försökt sätta ord på. Hur mitt utseende förändrats. Hur den inte hinner återhämta sig eftersom jag konsumerat vin varje kväll väldigt länge.