Jag har sådan ångest efter helgen..
Jag får alltid ångest när jag har druckit.. Måste inte varit jätte full eller så. Får ångest bara jag varit lite onykter.
Jag överanalyserar allt jag har gjort under kvällen. Vad jag sa, vem jag pratade med och hur jag såg ut.

Försöker putta bort tankarna när jag försöker tänka igenom kvällen.
Jag vill liksom inte gå ut på stan ifall jag möter dom som jag "pratade" med under kvällen. För jag var så jävla full. Jag skäms.
Min ångest göra att jag vill stänga ner alla mina sociala medier, sticka/flytta från stan och gömma mig.

Jag dricker inte ofta. Väldigt sällan!, men när jag väl dricker så finns det oftast inget stopp i mig.
Trodde jag hade blivit vuxen och slutat känna så här från alla mina karatefyllor som jag hade när jag var yngre.

Hur får jag bort den här ångesten som kommer av alkoholen? Jag vet inte vad jag ska göra.. Fattar att jag inte borde dricka för att få bort ångesten.
Men hur får jag bort ångesten jag har nu?
Är det någon annan som får likadant när ni har druckit?

j_r

Oja exakt så där fungerar det för mig. Dricker sällan men när jag väl dricker finns det inget stopp!!
Efter sista failet så fick jag ångest för ja, jag var för full och gjorde faktiskt bort mig.

Började skriva här första dagen och bara det gjorde att mkt ångest släppte. Inte allt men efter dagarna gick så blev det allt bättre. Nu är jag två månader alkoholfri och jag är så innerligt glad att vakna varje helg och inte känna ångest,skam eller rädsla för att ha råkat göra eller säga något dumt ikvällen innan.

Välkommen hit! Vi är många här med samma problem och jag tror även du precis som jag kan finna mycket hjälp här ?

Välkommen till forumet! Fint att du hittat hit och delar med dig av dina upplevelser. Jag kan läsa mig till att du har en oro gällande din alkoholkonsumtion och framför allt hur det påverkar ditt mående.

Alkohol har två sidor. Den kortsiktiga och ofta (men inte alltid) positiva sidan där man känner tillfälligt lugn eller glädjerus. Den andra sidan är mörkare. Alkohol är ett gift som kroppen bryter ned i en kemisk process som påverkar exempelvis det centrala nervsystemet. Det har skapats en kemisk obalans i kroppen och det kan ge nedstämdhet, oro och ångest. Det är en konsekvens av alkoholen, och kan upplevas olika mycket och starkt hos olika personer och beroende på mängden alkohol man druckit.

Hur tänker du kring detta?

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Mirabelle

Jag vet inte enns varför jag får ångest av alkohol. Jag blir i princip aldrig berusad bland folk. Hemma i soffan kan jag låta ruset svepa bort stress och bedöva mig efter att ungarna är i säng... Det handlar aldrig om några karatefyllor. Aldrig några svårhanterliga konsekvenser, som att göra bort sig, fylleringa folk eller bli osams med någon. Ändå får jag ångest. Jag får till och med ångest utan ruset. Ett enda glas vin räcker för att väcka den där ångesten. Jag vet inte mycket om halter av det ena och det andra i hjärnan, men misstänker att jag är extremt känslig för kemisk obalans... Tänkte lösa det genom att inte dricka alls. Vissa dagar är jag nöjd med mitt beslut. Andra dagar försöker jag minnas ångeststegringen som alltid följer på det efterlängtade vin-lullet.