Hej!
2012 blev jag misshandlad och fick en hjärnblödning. Efter mkt upp och ner i måendet och mkt hjälp från både läkare och psykolog så har jag ändå inte slutat dricka eller dricka med måtta! Har sedan 18 års ålder druckit så jag tappat minnet 75% av gångerna. Kan alltså inte ta en eller 2 öl,det blir 10-15 istället. Inatt kunde jag inte sova och gick upp och tog ett glas vin. Sambon kom oxå upp och jag fick smyga...Idag frågade hon om jag smög med nåt inatt och jag förnekade. Hon visste såklart. Hade norpat av hennes vin...Mår ju inte bra och att hon ställer mig mot väggen (helt rätt) gör att mitt mående brakar samman. Hon har helt rätt och vill bara hjälpa men hur fasen gör jag nu? Har öl och vin hemma...Alkoholen gjorde så jag fick hjärnblödning och alkoholen håller tusan i mig på att förstöra mitt liv sakta men säkert. Hur ska jag göra för att drick med måtta eller helt lägga av???

Emma79

Vilket stort steg ändå att du hittat hit, det betyder väl att du kommit till en punkt där du söker förändring.

Ibland tror jag att det kan vara enklast att lägga av helt en period, det blir ett sådant dividerande annars om vad som är lagom och vad som är OK, och det verkar ju som att du har svårt att sätta den gränsen.

Jag har efter 3 helnyktra veckor kommit ut ur en sorts dimma och börjat tänka klart. Ser på mitt drickande med nya ögon ( vad FAN höll jag på med?!) och är väldigt positiv till nykterheten. Så mycket ångest, rastlöshet och oro som förvunnet ( inte helt såklart men jag märker bara positiva effekter).

Alla hittar sitt sätt.

För att lägga av slutar du bara. Läser och skriver här. Dricker mycket vatten. Rör på dig om du kan. Distraherar dig med något annat. Sen är det klart att det finns mediciner och sånt men det får någon annan informera om för det har jag noll koll på!

LYCKA TILL!!!

//Emma

Du har hittat rätt ställe där du kan skriva av dig och då olika råd från så många olika människor som vi alla har en gemensam nämnare - A?

Ett första steg har du gjort - känner att du vill få hjälp! Hur gör vi olika sätt men givetvis vill vi alla förändra vårt förhållningssätt till A.

Fortsätt skriv av dig dina tankar upplevelser... ta del av flera trådar så kanske du upplever någon igenkännelse och så kanske du får tips om hur du skulle kunna agera nästa gång!

Jag sa bara Tack vinet! Nu får det vara nog och idag är jag nykter dag fem och min intention är att vara nykter imorgon också! ??✨

Stort lycka till!
Kram ?