Hej.

Detta är mitt första inlägg och det har tagit lång tid för mig att inse att jag måste göra någonting nu.
Jag har läst mycket av inläggen här och det är på sätt och vis skönt att inte vara ensam.

Jag dricker för mycket, min fru är den enda som egentligen vet detta och jag dricker mycket ensam på kvällar och nätter då familjen sover.
Jag har aldrig varit berusad framför barnen men nu börjar de bli så stora att de märker att det alltid är Mamma som kommer ner först på helgerna.
Då ligger jag och sover av mig ruset,,

Jag dricker någonting dagligen, ofta ett par folköl per dag och några starköl i vardagarna samt lite vin.
Fredagar och lördagar dricker jag från det att barnen lagt sig till sent om nätterna. Jag dricker då allt som finns hemma, whiskey, cognac, öl, vin etc.

Min fru uppskattar naturligtvis Inte detta och hon är rädd att jag ska bli allvarligt sjuk.
Jag har också haft svårt att inse att jag har problem då jag tex. aldrig blir aggressiv eller otrevlig.
Jag är bara tillfreds när jag dricker och sedan somnar jag. Väldigt lugn.

Familjen blir ju drabbad eftersom jag inte kan vara med på förmiddagarna, min baksmälla har blivit värre och värre, jag vill bara ligga i forsterställning hela dagen och min ångest är enorm. Det enda som hjälper mot min ångest är just alkohol, men samtidigt är det detsamma som gör ångesten så stark.

Nu har jag tagit mod till mig att skriva i detta forum, kanske är det någon som känner igen sig och kan komma med tips och idéer att komma ur detta?
Om inte så är det skönt att få skriva av sig.

Jag vet inte om jag är sjuk då jag aldrig har provat att vara utan alkohol särskilt långa perioder men jag inser att jag dricker för mkt. och de tester jag gjort på nätet påvisar klar riskzon.

Ladybird-of th…

Det är väldigt många som känner igen sig och du är nu bland likasinnade. Jag är också ny här och har druckit dagligen ett bra tag men det funkar inte längre. Jag är inne på min andra dag utan A,jätte ont i huvudet men det går över. Känner igen det där att vara helt sänkt på förmiddagen för att man är så bakfull att man bara vill sova och ha ångest. Jag har inga direkta råd,mer att du inte är ensam i detta. Kram.

Ladybird-of th…

Den jobbiga sanningen är ju att det finns väldigt många som mår dåligt pg av alkohol. Det är en folksjukdom men ack så skamligt att prata öppet om med andra där ute i samhället.

Så som du lever nu med alkoholen och drickandet, har jag också levt...Sitta på nätterna och supa när familjen sover..Till slut blir familjen mindre och mindre viktig.Jag önskade bara att klockan skulle bli så mycket att barnen lade sig. Jag hade även en sambo som drack, han slocknade oftast innan mig..Jag hade datorn, vinet och tyckte det var härligt..Men på morgonen efter, var det jobbdags, eller att barnen skulle till skolan.Då hade jag illamående, huvudvärk, fyllelukt jag försökte få bort, dåligt samvete..Det tog något år och drickandet hade eskalerat till var och varannan kväll..Konsekvenser: Arga, sura, ledsna barn.Som inte tog hem kamrater. Jag och exsambon ville inte skjutsa barn och ungdomar kvällstid eller tidigt på morgonen..Det enda som började kretsa i huvudet var en planering om när jag skulle handla a, när var jag ledig så jag kunde dricka osv..Sakta förstod jag att jag gått över gränser..Dricka ensam, vardagar, prioritera alkohol istället för familjen..Kroppen började ta stryk..Darrningar, plufsighet, muskler som försvann, konditionen kass, magsmärtor, diarré..Mm..Hela livet blev som jag absolut inte ville ha det..Det finns en väg ut ur eländet..Minska har ju de flesta försökt..Även jag hundratals gånger..Total avhållsamhet gjorde mig till en frisk fräsch glad(oftast) kvinna. Separerade från mannen eftersom alkoholen greppat honom så hårt så han inte klarar av att komma loss tyvärr. Men jag tror att alla klarar det med rätt vilja och kunskap om sig själv och beroendet..Ett steg i taget..En dagi taget..Det viktigaste först..Frallan läs och lär om beroendet på forumet. Skriv. Det ger dig klarheter du behöver..Jag tog rygg på dom som hade slutat och dom som inte romantiserar eller förminskar missbruket..Kram..

... i det du skriver!
Jag tog min sista droppe i söndags och är inne på dag 4 nu och jag minns inte hur längesen det var som jag varit nykter så många dagar på raken. Troligtvis många år sedan, kanske 4?
Men idag är jag nykter! ?? Och min vilja är att jag vill vara det imorgon också!

Om jag inte räddar mig själv kan jag heller inte rädda och hjälpa mina barn när nöden faller in! De är mitt allt och de behöver en frisk mamma!

Huvudvärken har varit hemsk dag 2-3 men inte alls lika påtaglig idag. Svetten har lackats. Sömnen lite orolig då jag vaknat upp i alldeles klibbig, men i natt sov jag hyfsat bra!

Hoppas du hakar på oss här, uppdaterar oss! Det finns hur många olika historier här med en gemensam nämnare och det är den vi kämpar mot ihop, fast på olika sätt! Och alla sätt är bra utom de dåliga!

Ta hand om dig! Kram ?

är så lik min! Förmiddagarna i fosterställning timme efter timme och kanske några lätta mackor till lunch för att få i sig föda. Sedan må dåligt fram till eftermiddagen då man fungerar hyfsat igen. Inget dricka idag har man tänkt sedan man vaknade, men när klockan är efter 17 så har hjärnan konstruerat någon slags motivering till att bara ikväll kan det vara rimligt att dricka, bara en sista gång förstås för i morgon ska jag sluta absolut, det här går ju inte längre. Men måste erkänna att detta i morgon har blivit tusentals tillfällen. Nu inne på min fjärde vecka nykter, tack vare antabus och jag går även på et AA-möte i veckan. Mornar och förmiddagar är en njutning varje dag, men fortfarande är det en djäkla massa tankar på alkohol och drickande ungefär som förut. Skillnaden är att jag inte kan dricka, och det är jag för det mesta så tacksam för. Ibland förbannar jag förstås att jag satt mig i den här sitsen, men det är en befrielse att jag inte kan spontandricka utan måste planera ett avslut av antabusen på minst tio dagar. Jag somnar numera bra och sover hyfsat, så det är djävulsdansen innan systemet stänger som fortfarande är jobbigt, men allt positivt överväger så enormt mycket så jag undrar ofta varför jag alls ägnar tid åt att tänka på alkohol. Men så många år av missbruk har förstås asfalterat motorvägar i huvet av alkoholtänkande. Välkommen hit, och tack för att du skriver så att jag blir påmind om varför jag inte ska dricka!

Frallan123

5 dagar nu utan alkohol, känns konstigt. I tisdags kom grannen in med tre öl han var skyldig sedan tidigare, jag ställde dem i kylen för att avnjuta en kall öl lite senare på kvällen, sen gick jag in och läste olika trådar här och bestämde mig för att avstå.
Igår kväll var det "lillördag", jag gick till kylen säkert 10 ggr och var väldigt nära att korka upp en öl, vilket hade tillslut blivit alla tre för att sedan bli något annat drickbart.

Jag tackar för alla svar, ju mer jag läser alla trådar här så känner jag en väldigt varm känsla i kroppen.
Vilken sammanhållning, som människor ställer upp för varandra.
Så borde det vara i andra sammanhang i livet/världen också.

Jag inser ju att många här inne har det väldigt mycket tuffare än jag och har ett långt starkare beroende och det kan tyvärr ge mig ångest.
"vem är jag att beklaga mig", men samtidigt tänker jag att jag kommer att fara väldigt illa om jag inte gör någonting nu.

Mina barn förtjänar en nykter och stark pappa.
I helgen fick vi cykla till fotbollsträning bara för att jag inte kunde köra bil, det var kallt och snöblandat regn.
Det var en av orsakerna att jag bestämde mig.

Som sagt 5 dagar nu, snart kommer helgen och det blir en prövning.

Må väl,,

Ansa

Jag är inne på dag fyra. Hade ett jobbigt samtal idag, min första tanke var ”nu skiter jag i allt o går o köper vin” (vilket är ironiskt eftersom samtalet är en konsekvens av att jag har druckit alldeles för mkt, alldeles för länge). Lugnade mig dock och gick istället in här på forumet och hittade kämparinstinkten igen.
Så tacksam över allas ärlighet och värme här inne!!
Kram (nu fixar vi helgen också?)

Tyckte jag..Sen gick det lättare..Jättebra att bli en nykter förälder..Ungarna får ta mycket skam och skuld för vårt supande dom inte ska behöva..Jag slutade för min egen skull..Men när jag sviktade i styrka så tänkte jag på min son som är yngst..Såg honom framför mig med ryggsäck på sig och på väg till ett familjehem på grund av mitt supande..Det blev aldrig så, men bara tanken fick mig att stå kvar i min nykterhet..Sen finns det ju mer sporrar man kan tänka på..Tex utseende, hälsa, pengar, kondition, skam, skuld..Ja vi har alla våra egna vinster med nykterheten..Kram

Frallan123

Fredagkvällen gick bra, min fru drack vin och mina tre öl står fortfarande kvar i kylen.
Jag har inte berättat om mitt beslut än, men hon tyckte det var märkligt att jag inte drack. Jag sa bara att jag inte känner för det och inte ville prata om det.
Skönt att vakna upp och inte vara bakis men samtidigt saknas det något.

Nu är det lördag och det känns svårt att inte dricka idag,,,
Rastlös och orolig, har börjat röka mer nu för att dämpa ångest,,

Emma79

...tre öl I kylen. De har stått där I en månad snart ?

Min man tyckte också det var konstigt att jag plötsligt inte drack, kom med ursäkter I ett par veckor och sen läste jag Korten på bordet och berättade att även fast det utåt sett kanske inte märktes att jag haft ett problematiskt förhållande Till alkohol så var det ett enda jävla dividerande och planerande INUTI, hela tiden. Och jag orkar inte mer.

Så de där ölen står kvar.

Testa och ge det en vecka, rastlösheten lägger sig nog efter ett tag, kanske kan våra värt att investera lite tid I? Att testa iallafall!

Jag önskar dig en fin helg!

Ansa

Starkt av dig, Frallan (och Emma också såklart!).
Jag var också nykter igår kväll. Kilade på kvällen iväg till ett AA-möte. Hade sån jäkla ångest på eftermiddagen och kände mig jätteledsen. Det gjorde jag även efter mötet, men då mer av trötthet.
Känns konstigt men skönt att vakna utsövd och uppskatta frukosten?. Nu är jag inne på sjätte dagen??!
Kämpa på idag, du fixar det. Kram?

Frallan123

Ölen står kvar i kylen och lördagen gick ändå bra.
Fortfarande konstigt att vakna upp och inte vara bakis.
Jag har kommit på mig själv vid ett flertal tillfällen med Treo tuben i handen.
Det brukar vara det första jag tar på morgonen, en dubbel Treo och ett par alvedon.
Nu har jag inte behövt det för huvudvärken dagen efter,,
Kunde köra bil idag till grabbens fotboll och vara mer delaktig.

Det känns underbart just nu men känslan att någonting saknas kommer över mig då och då.

Tack för allt stöd här inne och för att alla delar med sig av sina erfarenheter.

Mirabelle

Den kommer över mig också. Och jag tror allt som oftast att det är vinet som saknas. Men när jag har testat den lösningen efter en tids nykterhet, så inser jag att det inte är fallet. Det är inte vinet som saknas mig. Vinet har tappat sin funktion i mitt liv. Det ger inget. Nu börjar sökandet efter de verkliga saknade pusselbitarna. Det blir spännande att se vad de består av :)

Emma79

...skrev är så jävla sant!

De där stunderna I början av nykterheten när saknaden direkt kopplas till alkohol- de går över så fort. Man får distrahera sig och bara vänta ut dem.

Bra jobbat! Och kul att kunna vara närvarande med barnen ❣️

Frallan123

Barnen är ju viktigast och det är egentligen inte klokt att jag försakat en hel del helger och inte kunnat vara närvarande.
Det blir ju nu ett uppvaknande,

På våra KBT-möten med inriktning på att sluta dricka alkohol så lär vi oss att vår eget tillfrisknande är nr ETT. Jag blir den föräldern eller partnern jag vill vara när jag tillfrisknat och man måste vara fokuserad på detta. Längs vägen löser sig ofta en hel del andra saker: närhet till barnen, kommunikationen med de runt omkring, din sambo/fru ser hur du är/beter dig och mår och förhoppningsvis väcker det något i henne. Men DU kommer först.

Är det att sluta med alkohol..I början tyckte jag att jag saknade ruset..Jag var ju van att dricka som belöning, mot stress, för glädje och sorg..Nu skulle jag inte förändra eller förstärka sinnena längre med alkohol..Sakta men säkert en dag i taget började livet på riktigt..jag fick planera tillställningar och aktiviteter för att behålla min nykterhet. Jag hade vänner och barn och forumet som stöttade och peppade när det var tungt..Jag är stolt och glad över mitt liv idag.. Jag hejar på dig frallan..Kram