Jag har dragit ner på mitt drickande och dricker nu 3-4 ggr i veckan, tidigare var det alla dagar, hållit på och trappa ner i kanske 2 månader och det går rätt bra. Målet är att gå ner till två dagar i veckan och mindre mängder. Varit storkonsument av öl i 2,5 år och druckit varje dag och i stora mängder. Nu för jag öldagbok.

Upplever att jag har gått ner i vikt och sover mycket bättre och känner mindre ångest, bara positiva effekter. Men saken är den att jag har börjat känna/tro att min lever har tagit väldigt stor skada? Har kittlingar/tryck över högra sidan av övre magen - men det känns inget om jag trycker och det känns mest när jag sitter ner. Vet inte om det är för att jag är orolig/nojjig över mitt hälsotillstånd för det är jag, fyller 30 år och har nog lite av ett uppvaknande/kris - eller om det är för att jag faktiskt har ådragit min kropp detta?

Aldrig känt så tidigare inte ens när jag drack mer intensivt och i större mängder. Som person är jag ganska orolig och fokuserar ofta på "fel" saker och även om jag känner och vet att min nedtrappning är bra och rätt väg för mig så det rätt jobbigt att gå runt och tänka på döden varje dag. Är det redan för sent känslan kommer, alltså inte att uppehåll och nedtrappning är meningslöst men att jag kommer att dö snart. Kommer jag det?

I övrigt har jag inga abstinenssymtom.

Folk får gärna svara!

Karinas

Igår hjälpte min pojkvän en vän med att flytta och kom hem sent. Jag var jättesur för han hörde inte av sig om tider och jag väntade med middagen. Värsta var att han hade fått en öl som tack. När han kom hem frågade han om jag ville ha den som för att bota sitt dåliga samvete. Gissa om jag vart förbannad. Ölen står fortfarande kvar. Jag har kommunicerat och varit tydlig om mina mål och det kändes som om han struntade i det. Bör läggas till att han inte dricker särskilt mycket.

Igår var jag lite sugen pga trötthet och alla deadlines men gick och la mig tidigt istället. Drack en cola zero med citronskivor och runt 2,5 liter bubbelvatten med citronskivor istället. Känner att jag har extremt mkt mer tid när jag inte dricker så i längden kommer jag få mer tid för att möta deadlines -> mindre stress.

Idag är det dag 5. När jag har gått och lagt mig inatt har jag sparat 600 kr.

Karinas

Fy. När jag tänker efter. 120 spänn om dagen i ett år. 43800 kr. I två år. 87600! Lägg till högtidsbubbel, finare öl och utekvällar på det. Herrejösses.

Sparkonto för enbart detta efter löning.

Och då vill jag banne mig inte se en ny vänsterskatt på kapital (på mina redan skattade ölpengar som tidigare gick direkt till Systembolaget+alkoholskatt).

Karinas

Återigen det känns som att dagarna är mycket längre i positiv bemärkelse och är därför mindre stressad. På väg till affären för att köpa mjölk, cola zero och citron. Jag tror att jag har minskat några centimeter i midjan den här veckan, vore inte helt orimligt eftersom jag inte har hällt i mig 2000 flytande kalorier någon kväll alls.

Känner mig stark för det är jag som bestämmer. Min pojkväns öl står kvar i kylen, har inte haft sug eller ens en tanke på att öppna den.

Inatt har jag sparat 720 spänn + pengar för några glas på lokal.

Karinas

Fan. Menspremiär idag, mensvärken börjar ticka igång. Kan jag ta en ibuprofen 200mg? Vill ju inte jävlas med levern nu när jag försöker detoxa.

Mirabelle

Levern kan väl vänta ett par dagar, tills värsta kramperna är över? Vi behöver inte mer lidande i livet än den sorten vi verkligen inte kan rå på... Kram

Karinas

Snart har det gått en vecka. Igår var jag arg på allt på det där mysiga mensiga sättet så var rätt sugen men ville inte bryta och det gick över. Det kändes under min anständighet mig att gå och handla. Ölen står kvar i kylen. Min pojkvän tog några öl med jobbet och kom hem mitt i natten, kände den söta alkoholdoften från hans andedräkt. Fy.

Inatt är vi uppe i 840 kr.

Karinas

Inatt är dag 9 avklarad och 1080 kr sparade.

Karinas

Inatt når jag 10 dagar. 1200 kr sparade.

Det var många år sedan jag hade en vit vecka, nu har jag passerat en vecka utan problem. Midjemåttet har minskat.

Kittlingarna i sidan är borta.

Du har verkligen hittat just din motivation. Kul att se hur mycket man verkligen sparar. De där pengarna kan du göra betydligt roligare saker för. Att tappa några kilon är förstås också en bonus, för de flesta iaf. Bra jobbat! ♡

Karinas

Idag är det dag 13 och imorgon dag 14! Om 30 h har jag sparat 1680 kr plus pengar spenderat ute på lokal.

Nu är det inte lika tråkigt som första veckan.

Karinas

JennyM. Tack för utmaningen. Det har varit uppfriskande att ta en paus, känner mig mycket mer positiv i livet och hittat nya saker att se fram emot, blivit roligare att vakna och gå upp om mornarna. I helgen har jag en bjudning i planerad sedan länge och känns nästan lite konstigt att jag ska dricka några öl. Det blir iaf 21 dagar. Och sedan tänkte jag ta en paus igen för det var inte så svårt som jag trodde. Sparat 2520 plus pengar för 3-4 besök på lokal.

@ oj vad jag kände igen mig i din beskrivning. Jag är i precis samma situation.. eller ja.. det blir 3-4 öl/dag 5-6 dagar i veckan. Också livrädd för vad det gjort med levern. Men det som jag kände igen mig mest i att du inte ”spårar ut”. Jag känner mig ångestfri, glad, fylld med energi och som den jag skulle vilja vara efter tre öl. Jag är nu på tredje dagen utan något. Det går bra. Största ångesten ligger i rädsla för vad man utsatt organen för och rädslan över att inte kunna leva resten av livet under ”måttlighet” som jag alltid kunnat göra annars.