Hej. Helt ny här. Insett att jag behöver minska på konsumtionen.... flertalet ggr de senaste månaderna har jag druckit f mkt och fått minnesluckor. Jag vill inte vara den som dricker för mkt på en fest och som folk behöver ta hand om. Vill kunna dricka lagom mängd o sen stoppa där. Mitt problem är att jag har svårt att stoppa efter typ tre glas. Hur gör man?

Emma79

Jag gör såhär:

Jag tänkte vara nykter under en längre period. Först var det en vecka ( allt är relativt , eftersom jag drack varje dag kändes en vecka som en evighet ) sedan blev det tre veckor ( där är jag nu ) och nu tror jag det blir fram till påsk.

Vill utvärdera när jag är tillräckligt ren.

Hjärnan är ju kidnappad av alkoholen, vill befria den först!

Lycka till!

AL

Jag kan inte stoppa vid 3 ...har jag tagit 1 glas blir det gärna 5-6 glas + minneslucka + svettningar+ångest +dålig sömn = så värdelöst använd tid. Det är inte ens roligt längre. Mitt mål är att vara stolt över att jag väljer att inte dricka ikväll/idag/just nu ..

Tack! Skönt att höra från er. Jag skäms. Jag tycker det är oerhört pinsamt att jag gör o säger saker jag sen inte minns. Usch. Jag kan dricka bara ett, två glas. Men när det typ går över tre kan jag inte stanna vid fyra, utan det blir mer o jag får minnesluckor.

Btt

I den lista du gjorde finns bara en du inte kan välja eller påverka själv
Ditt arv
De andra kan du styra och välja.
Och du har valt att du inte kan dricka normalt utifrån det.
Jag tror att när du dricker tappar du normalt efter två glas.
Du älskar precis som alla den där känslan efter två glas.
Avkoppling närvaro glädje meningsfulhet....med mera med mera
Och den känslan vill man fylla på ha mer av ....
Men det finns inte för någon den första posetiva kicken av två glas vin är det man får.
Sen går det bara utför för alla som dricker mer.
När jag fattade det trillade 10 öringen ner det blev förståligt.
Det posetiva med allkohol och det väldigt negativ.
Men att ha kraft att inte försöksa att uppnå nya höjder efter de där två glasen det kräver sin man/ kvinna.
Nya höjder finns inte om man inte vill söva sej själv först men det är väl inte att normaldricka.
Go fredagskväll

Jag vill bara meddela er att jag har sååå mkt vin öl o sprit hemma efter en fest men ändå klarat att bara ta två öl denna v. En i fre o en igår. Mitt problem är inte att vara utan, utan att det skenar när jag dricker fler glas än ca 3. Men att ha allt detta hemma o ändå stå emot känns så bra. Det klarade jag inte för typ ett år sen.

Btt

Jag läste ett uttalande från en näringsexpert angående viktminskning.
Bland annat detta att man inte ska köpa hem godis kakor medmera för att ha om någon kommer på besök.
För förr eller senare kommer man att gå lös på godsakerna.
När suget på socker blir för stort eller blodsockret för lågt.
? Har många gånger tänkt på det när jag inte kan låta bli chokladkexen utan äter två tre stycken när frestelsen blir för stor.
Ibland har jag glömt att de finns där men av någon anledning dyker minnet om att de finns där upp.Då är jag för svag.
Blir så arg på mej själv efteråt, men visst ingen katastrof.

Tror att det är samms sak med alkohol om man får det starka suget efter alkohol. Så varför inte be någon du litar på ta hand om det du har nu.
Du kommer att bli besvikem på dej själv när du faller för frestelsen
Nu är du stark. Men förr eller senare.......
Så förebygg ?❤

Tack för din omtanke. Men jag tror jag fixar det. Detta är ju eg inte mitt problem, att dricka hemma själv. Utan tillsammans m folk ofta ute på restaurang. Kan ju ge bort lite när jag går på middag el nåt. Och jag mår så bra av att se den här hemma men inte röra den. ?

Drack i fredags. Ett glas ute bara, men sen hemma hör med en vän. Inte kolossala mängder, men mer än jag tänkte mig. Kändes inte bra. Jag ville vara dricka max fyra glas, men blev nog 5-6. Ångest efter det. O skamkänslor över att jag har så svårt att kontrollera mig.

Tofslan

Hejhej,

Jag försöker också minska mitt alkoholintag och gör precis som du, dricker för mycket när jag väl dricker. Vi kanske ska börja tänka mer på vår inställning och vårt mål när det uppstår en situation där vi dricker. Mitt mål, när jag och min man köper hem något, är att alltid bli så full som möjligt (det är där jag har problem), när jag är ute och äter middag med vänner etc, då kan jag hålla mig till ett glas för målet är inte att bli full. Därför kanske man ska försöka undvika vissa saker oftare, typ köpa hem alkohol, eller gå ut och festa till en början tills man kan ändra sitt mål. Det är det jag försöker göra i alla fall. Lite lulligt kanske men hoppas du förstår vad jag menar!

Hej! Förstår vad du menar. Jag vill ju eg inte bli full, men har svårt att stoppa mig tex hemma el ute om jag kommer över min gräns f när jag tappar min spärr. Då vill jag bara fortsätta dricka o ha kul. Blir ju dock inte så kul.

Tofslan

Precis, så därför borde ju vi, som har problem med den där spärren inte dricka så ofta. Som du säger, det blir inte så kul i slutändan ;)
En sak som hjälper mig är att inte ha alkohol hemma, prova det! Eller att kanske inte alltid säga ja till utgångar och fester, även om det känns tråkigt. Jag tror på att skapa nya rutiner som inte innefattar alkohol...

Jag håller med. Har börjat gå på färre aw än tidigare. Igår föll jag hårt. Drack alldeles f mkt här hemma. Själv. Ångesten äter upp hela mig idag.