Idag är jag glad! Glad för att jag äntligen tar tag i mina alkoholvanor. Det känns som att det är "på riktigt". Jag har levt ett gott men lite ensamt liv. Akademiker med intressant jobb och några få riktigt bra vänner. Skild sedan några år och med tre pojkar som flyttat hemifrån för många år sedan. För några år sedan fick jag diagnosen Parkinsons sjukdom vilket i perioder sänkt min motivation och humöret. Jag är pga sjukdomen mycket oftare trött och har svårt att koncentrera mig långa perioder. Jag försöker att träna och hålla mig i form men först nu har jag till fullo förstått att mitt största problem är alkoholen. Jag har ordinerat mig själv ett glas vin på kvällarna. På kvällarna slappnar jag av och njuter av ett gott glas vin tillsammans med en Netflix-serie. Det senaste året har jag totalt tappat omdömet och vaknar kl 03:30 i soffan. Jag går och borstar tänderna och lägger mig i sängen På morgonen upptäcker jag att vinflaskan är tömd och upptäcker också ett Whiskyglas på soffbordet. Jag lovar mig själv att IDAG, skall detta inte hända. När kvällen kommer står jag ut till kl 23:00 och tänker då att ETT glas vin kan jag ju ta innan jag går och lägger mig.

Jag har tappat kontrollen och trots att jag klarar av mitt liv i övrigt så tar detta mycket kraft från mig. Jag har heller ingen koll på hur länge det varit så här. I ett år? i två år? fem?

Denna gången har jag tagit ett beslut att nu måste jag göra något. Jag satte mig ner vid min dator och hittade alkoholhjälpen och nu är jag här! Min plan är att inleda med 90vita dagar, idag är det den tredje dagen och jag känner mig bättre än på länge. Jag kommer att berätta för mina två närmaste vänner vilket känns bra. Eftersom jag provat vita perioder förut så vet jag att jag inte klarar det på egen hand och alkoholhjälpen är mitt första steg i att ta hjälp. Jag har redan hämtat kraft och mod genom att läsa andras berättelser här och känner mig hemma. Mycket i era berättelser är väldigt likt min egen.

Hoppas!

Ymmot

Hej igen! I fredags var det debut för min nya A-strategi! Jag har funderat fram och tillbaka på detta. Vad kommer att hända? Väcks begäret genast? osv. Jag drack två glas vin till middagen i fredags kväll. Sällskapet var bästa möjliga. Omgiven av flickvän och vänner utan A-problem. Jag vaktade mig själv noga och försökte vara den som drack saktast. Tackade nej till det tredje glaset och satt länge med en liten skvätt kvar i det andra. Om jag hade varit ensam hemma hade jag definitivt tömt flaskan.

Dagen efter var vi på fest och jag var snabb att erbjuda skjuts för att slippa förklara varför jag inte ville ha vin till maten. Jag känner att jag är på rätt väg och är nu på dag 26 eller är jag det? Jag överlägger med mig själv. Jag har ju klarat min målsättning om A högst EN dag i veckan och då maximalt tre glas vin SAMT aldrig ensam med A.

Ymmot

Ymmot

Hej
Jag har inte skrivit på en vecka nu men mycket har hänt. Jag klarade 26 dagar i rad och drack helt planerat 2 glas vin helgen före påsk. Helgen som gick hade jag mina bästa vänner hemma och drack 4 glas på 5 timmar mot planerade maxnivån 3 glas. Kände mig nöjd men på måndagskvällen kom jag att tänka på att jag hade A hemma och helt utan att jag kunde styra det gick jag och hällde upp ett glas som sedan följdes av 2 till. Gick och lade mig kl 03 och vaknade med Ågren på tisdagen. Redan på morgonen gick jag ner med all A till källarförrådet där den förvarats senaste månade. Det jag lärt mig IGEN är att jag inte klarar av att dricka ensam.

Ikväll berättade min kvinna (särbo) att hon troligen kommer att lämna mig. Jag går inte in på varför men det är ingen annan inblandad, Jag berättar det för att jag känner mig ledsen och om jag hade haft A hemma hade mitt gamla jag suttit uppe till 3 i natt och tömt en vinare och kanske en drink men det får inte hända!

Ymmot

Emma79

Låt inte det hända, det blir bara svårare att tackla motgångar ( eller vad vi ska kalla det ) imorgon och alla andra dagar. Ta en varm dusch, kryp ner o försök att sova gott istället ?

Ymmot

Nej Emma - jag går och lägger mig nu - ingen A ikväll - lovar!

Har läst din tråd nu och känner igen en del, framför allt smygdrickandet. Först vill jag säga att jag förstår din reaktion när din särbo vill bryta upp. Det är en jobbig situation och det är i just dessa vi så gärna vill döva oss. Det är då vi verkligen prövas.

Tänker att strategier är det viktigaste att ha inför kommande sug, att förebygga så mycket det går, vilket du också har. Det är dock viktigt att inte släppa på dem alls under väldigt lång tid. En av dessa är för de flesta tillgängligheten. Hjärnan vet att det finns A hemma och utnyttjar oss i svaga situationer. Precis det som hände dig nu.

Om det som beroende går att dricka då och då är omtvistat. Tror i alla fall att det bör vara helvitt under minst tre månader. Många som testar ca 100 dagar nykter med ambitionen att sedan prova att dricka lite hoppar över det sistnämnda. Vinsterna med att vara helvit överväger ofta stort möjligheten att kunna ta ett glas eller två. De allra flesta vet hur det brukar sluta...

Önskar dig lycka till! ♡

Halihalo

Hur är det idag?
hur ser du på helgen ? KRAM

Ymmot

Hej!
Tack ni som skriver här! Det känns bra att veta att någon ser mig. Tänk att någon tar sig tid att skriva ett peppande svar kl 05:25 -Tack Vinäger! Och att någon är intresserad nog att fråga mig om helgen, tack Halihalo! Angående helgen så skall jag gå på After work idag. Jag tillåter mig tre glas A ikväll. Jag är beredd att fortsätta på min variant av vit period men har nu kopplat ett "straff" till detta!
- Sköt dig och du får fortsätta dricka 1 gång/vecka, max 3 glas, aldrig ensam.
- Ett felsteg till och du får ta på tagelskjortan och ta 90 helvita dagar.
Ordet straff har citattecken eftersom det egentligen inte är ett straff utan ett skydd för att inte skada mig själv.
Jag känner mig medveten om riskerna och är beredd att ta konsekvenserna av ett felsteg. Jag fastnade för en mening som någon här på forumet formulerade: Jag kan inte hantera A och det är inte mitt fel men mitt ansvar. Jag tänker ta det ansvaret.

//Ymmot

Halihalo

3 glas låter vettigt även det där med att inte ta A hemma ensam.
Jag kommer nog göra på liknande sätt som du, jag är inte redo att ge upp A. men jag är redo att aldrig mer nå den berusningen att jag inte minns saker jag säger, gör. Dock kör jag helt utan A ikväll, första gången så länge jag kan minnas. De känns tråkigt men kommer kännas så mycket bättre imorgon

Ymmot

Var på after Works ikväll och klarade mitt mål. Från kl 17 till 23 blev det 3 glas A och tre glas vatten. Mådde riktigt bra. Sitter nu i sängen medmin IPad medan huvuddelen av kompisarna har dragit vidare till nästa ställe. Känner mig fräsch och kommer attvakna nöjd ovh utvilad.

Hur blev din kväll Halihalo?
Ymmot,

Ymmot

Lördag kväll - igår. Satt ensam hemma och kollade på film. På eftermiddagen var jag och handlade och istället för Cola fick jag en ingivelse och kollade sortimentet med alkoholfri öl 0.0%. Har funderat på detta ett tag nu men tvekat eftersom jag är rädd att det skall väcka begär. Köpte tre st flaskor och det fungerade bra. Inget större sug efter "riktig" öl och smaken definitivt bättre än Cola!

Jag känner det som att min modell, att tillsvidare tillåta mig att dricka 3 glas en gång i veckan (ej ensam) passar mig. Jag läser i nästan alla trådar här att det inte går men jag vill ändå försöka. Jag är beredd att ompröva beslutet om det inte går. Min kvinna (särbo) håller på att lämna mig och mina tankar kretsar kring detta hela tiden. En iakttagelse jag gör är att det faktum att jag är nykter hjälper mig att fungera. Om detta hade hänt för två månader sedan hade jag ökat konsumtionen. Ett glas A hemma är tillräckligt för att jag ska tappa kontrollen över vad jag gör med följden att jag vaknar i soffan och inte vet hur mycket jag drack innan jag somnade.

Nu blir det en promenad i solsken och +14 grader!
Ymmot