Hej,

Min man har alltid druckit mycket. Och klarat av det. Men det senaste året känner jag att de börjar bli för mycket.

Förra veckan satt han och kollade serier för sig själv medan jag gick och la mig. Morgonen därpå räknade jag till 20 st 33cl 4,7 öl.

Jag hittade idag tomma flaskor i vårat vinställ. Jag vet inte hur mycket av de han druckit senaste tiden. Men såhär ser nästan alla veckor ut. Och då är inte fest-dagarna (eller titta-fotbolls-dagarna) medräknade. Han kan alltså sitta ensam hemma en tisdag kväll och dricka ”några öl” som då är minst 8st.

Nu börjar jag känna att de är för mycket. Vi har två barn och jag vill inte att dom ska växa upp bland så mycket alkohol.

Hur ska jag börja prata med honom? Vad ska jag säga? Vad har ni sagt och gjort?

Tack på förhand!

fråga dig själv:
Hur vill jag leva?
Hur vill jag fostra mina barn?
Hur vill jag att mina barn skall växa upp?
Hur vill jag att mitt liv skall se ut om fem eller tio år?
Vänd fokus till dig själv! Dig själv kan du påverka fullt ut! Inte så lätt som det låter men det går! Om man bestämmer sig för det...

Det enda är väl att faktiskt börja prata med honom och se hur han reagerar. Kanske inser han problemet. 20 starköl motsvarar en hel 75:a.... det finns väl ingen som kan säga att det är bra el normalt.
Det måste sluta. Därför är det viktigt att prata med honom. Skyller han på dig, bortförklarar etc då är der nog svårt att få nån ordning. Då behöver du som Nordläng skriver, ställa frågor till dig själv

Blir det onormala normalt för oss alkoholister..I mitt fall gick jag över gränser..Först dricka på helger, senare någon vardag också. När beroendet tog större grepp om min hjärna, så blev det så fort jag var ledig. Dom enda som lider av alkoholismen utan att kunna göra så mycket åt det är barnen..Vi vuxna väljer hurdan barndom vi vill ge våra barn..Styrkekram

Kattfläcken

Tack för era tankar. Igår kväll började han innan middagen och jag kände en sån sorg över det. När jag vaknade nu räknade jag till 21 öl. På en måndagkväll, ja han är ledig idag men de gör väl ingen skillnad? Det är inte så att vi har haft besök utan detta drack han för att han ”varit så duktig och städat förrådet”
Så trött på detta.. Jag vill inte att mina barn ska växa upp med alkohol på de sättet. Jag har alltid tänk mig att de ska få en sund syn på alkohol, men detta är inte sunt någonstans..

Tack igen, jag återkommer med uppföljning.