Jag är ny här, inne på dag 6 som nykter. Sista åren har varit ett helvete med alkohol varje dag. Oftast folköl, men vin på helgerna. 3-4 folköl innan maken kommer hem, när barnen är hemma med kompisar. Har öppnat burkarna på toaletten så att det inte ska höras, eller utomhus. Dricker upp allt som finns hemma och köper nytt så att det inte ska synas. På slutet whiskey eller starköl i min folkölsburk, gömda flaskor runt hela huset, vin i kaffet, Irish Coffee kl 8 på morgonen, folköl kl 9. Tror att ingen märker, men äldsta sonen, 11 år, ser rakt igenom mig och ångesten stegras. Somnar oftast kl 18 på kvällarna av alkoholutmattning. Minns sällan middagarna med familjen. Sover dåligt, hjärtklappning, svettningar, mardrömmar, ångest. Maken gnäller över att jag är sur, då hjälper ett glas och jag blir gladare, alla gladare. Eller? Har som längst varit utan alkohol de senaste 2 åren max 1 dygn. Nu 6 dygn och jag är så enormt stolt. Sökte och fick hjälp förra året, men drack hela tiden och var inte ärlig. Men jag fick många verktyg. Mitt beslut nu att hålla mig nykter är på en helt ny nivå, jag känner mig redo, känner mig stark och säker på att jag kommer att klara av detta. Suget kommer, men oftast då jag är hungrig (!) och det går ju att lösa. Maken köpte alkoholfri öl åt mig och det var gott. Har även citron/ingefärajuice och schweppes som alternativ.
Det är magiskt att vakna utvilad, utan ångest, utan hjärtklappning, trötthet och huvudvärk. Detta är det nya livet. Har diskuterat det med sonen och han är glad men misstänksam ännu. Maken stöttar fullt ut. Som det känns nu så vill jag aldrig mer dricka alkohol.

till Forumet och häng kvar här ! Det hjälper mycket mer än man kan tro och det är också många som fått bra starthjälp här !
Att suget ökar med hungern är väl känt ! Ett klassiskt minnestest är detta :
H = Hungrig
A = Arg
L = Ledsen (Lonley)
T = Trött

Alltså : HALT ! Stanna upp och tänk efter !

Sköt om dig !

Tanten75

hit!
Jag är också ny här, nykter sen en dryg vecka tillbaka!
Jag har haft mycket hjälp av att vara med här, hoppas du också kommer känna så.
Härligt att du har stöd hemma också!
/Tanten

Ansa

Hej o välkommen!
Jag är rätt ny här också. Känner igen mig väldigt mkt i mönstret. Jag drack på samma sätt - lika ofta, men samma konsekvenser.
Nu har jag snart varit nykter i snart tre veckor. Så jäkla befriande!☺️
Första dagarna var iofs jobbiga. Svettades, hade ångest osv. Mem
På ngt sätt rullade tiden på.
Har inte startat ngn egen tråd ännu, men följer, skriver kommentarer och trycker lite hjärtan?.
Börjar varje morgon med att gå in på forumet och känner en väldig gemenskap här, som stärker mig.
Hoppas du får en skön påskhelg med familjen.
Kram???

Grattis till 6 dagar, vilka många anser vara de svåraste, men framför allt till insikten och känslan av beslutsamhet. Tror att man faktiskt känner skillnad när det är "på riktigt", det finns en ny övertygelse.

Känner igen mig en hel del i din historia, framför allt smygandet. Detta eviga och energislukande smygande. Man ska inte bara få i sig skiten i smyg, utan även handla hem, förvara/gömma och slutligen slänga allt också. Sedan säger en del att vi saknar motivation... Knappast! Det gäller bara att lägga om fokus - och det har du ju gjort. Så himla skönt!

Nu ser vi till att lägga lika mycket energi på att skapa en hållbar nykterhet som vi gjorde på att hålla oss berusade. Med bra strategier och beredskap inför eventuella kommande sug fixar vi det. Jag tror på dig! ♡

Känner igen mig idet hela som du beskriver i din berättelse. Gömma ölburkar på alla slags ställen runt om i lägenheten och gärna öppnade dem i förväg så att det inte skulle höras. Till slut viste man snart inte vart alla burkarna var utan dem kunde hittas av ungarnas kompisar när dem var hemma hos oss. Jag var nykter i 3 månader men fick ett återfall. Nu har jag hållt mig nykter i 3 veckor och det känns så skönt att få vakna upp nykter utan ångest. Jag tror på dig. Ta en dag i taget. Har du gått på några AA-möten? Förutom detta ställe så kan jag rekommendera dem. Det har nämligen hjälpt mig.
Sköt om dig och Glad Påsk!

HittaVilse

Tänk va. Dina mörkaste hemligheter. Och så är du inte ensam om dem...

Jag kan behöva en styrkehen att dela kampen med. Jag har ett hål att fylla som inte ens min ovillkorliga kärlek till fru barn lyckas fylla. Beroendet är överdjävligt. Hur kan man vara beredd att offra allt för något man hatar? Det är oförklarligt. Kemiskt.

Tiden kommer läka oss. Men snälla, skriv här igen. tappa inte taget! Och om du tappar dagarna, ta fast igen! Det är aldrig för sent att starta om!

Igenkänningsfaktor hög..Att gömma alkoholen är ju såklart sjukt..Att smyga, skämmas, känna skam och skuld...Då har det normala livet blivit onormalt och svårt att hantera..Mina barn har fått leva i kölvattnet av 2 alkoholiserade föräldrar..Som utåtsett verkat som vilken Svenssonfamilj som helst..Men där vardagen blivit mer och mer indränkt i sunkigt beroende..Du är på gång..Håll kvar i nykterheten..Du klarar det..Kram..

Är nu inne på sjunde dagen som nykter och klarar mig bra. Men mitt alkoholbeteende skrämmer mig, tänk att sjunka så djupt, så fast och samtidigt tänka att det inte är någon fara. @HittaVilse, ja, det var skönt att få skriva ner mina mörkaste hemligheter, få ur mig dem så att någon fler vet, så att jag inte kan upprepa det. Jag har inte varit på AA än, men har kollat upp platser och tider.
Insåg idag att vi har haft den lugnaste mysigaste helgen (vi brukar inte kunna vara hemma hela familjen tillsammans utan bråk) på flera flera år och förstår nu att det är för att jag inte har börjat dricka långt innan lunch varenda dag. Skrämmande men skönt att snabbt se vinsterna av mitt beslut. <3

Gillar din beslutsamhet mitt i allt det svåra. Att tänka på vad som varit är oundvikligt. Det gäller dock att använda de dåliga erfarenheterna på rätt sätt -
som avskräckande exempel. Däremot att gå och älta dem i evighet blir bara jobbigt. Analysera. Vad gick fel? Hur undviker jag det igen? Sedan, försök släppa det. Lättare sagt än gjort, men...

Fortsatt lycka till! ♡

Inne på dag 14, helgerna är jobbiga. Fuskar med frukosten och lunchen och blir hungrig och sugen på öl. Var ensam hemma 2 dagar tidigare i veckan, gruvade mig innan, kändes som om kroppen planerade att dricka igen. Men jag bunkrade upp med alkoholfri öl och drack mängder med kolsyrat vatten.
Vaknar varje morgon och undrar om jag drack igår, tänker efter och inser att jag var nykter även igår. PUST. Dag 14 och jag vill inte dricka. Vill inte hitta nån bortglömd öl i nån låda, vill inte.
Känner mig klarare, känner mig lite fastare i hullet, och har definitivt mer tålamod. Helgerna är fina och lugna, tänk vad jag har förstört de sista åren, men måste tänka framåt, annars kommer ångesten igen. Mindre ångest nu, gladare och piggare :)

Bra jobbat! Fokus på dig och ditt mående.Är du trött, vila, hungrig, ät. Unna dig godsaker som du gillar.Undvik situationer som ger dig sug..A-fritt kan trigga igång, men det är olika på oss människor. Läs och skriv på forumet. Läs också anhörigsidorna om du har närstående som far illa av ditt drickande. Det har hjälpt mig ialla fall när det varit tungt..Varm kram