Idag har jag varit spik nykter i 10(!) dagar och det har gått mycket lättare än jag trodde. Det var jobbigt i fredags med övergången till helg men sedan har det gått bra. Nu har jag inte druckit enorma mängder men definitivt över rekommenderad mängd, kanske 20 “glas” eller enheter eller vad man säger i veckan. Mer om det varit något speciellt.

Idag gick jag in i stadens nyöppnade alkoholfria gourmetbutik och köpte några flaskor vin och några öl. Plus att jag köpte grejer för att lära mig virka. Jag behöver något att göra när fingrar och hjärna blir rastlösa. Lite som fidget spinners för vuxna... Tidigare har jag smuttat vin eller plockat i mig godis...

Mirabelle

Du gör ett superbra jobb på alla plan! Jag är helt med på din tanke om att söka roten till det onda och ta tag i den. Ta hand om sig själv innan man kan ta hand om andra. Så sanna ord. Fortsätt så!

Igår kväll, efter en mycket lång och psykiskt påfrestandedag, slog de till. Hjärnspökena...

I bilen hem började de viska om hur gott det skulle bli med ett glas vin och en godispåse hemma... Jag kunde nästan se spökena cirkulera runt huvudet (givetvis inte ?). Suget kom och behovet att hålla ett kallt glas i ena handen och moffa godis med den andra. Att mata belöningsmonstret i amygdala...

Monstret blev nog lite lätt förvånat när det framåt niotiden fick ett glas alkoholfritt vin och en halv påse sockerfria kolor... Jag njöt av lugnet. ”HAHA!” Tänkte jag. ”Där fick du så du teg!”

Sedan tog jag mina sömntabletter och sov ganska gott ?????

Emma79

Man vinner över monstret blir man starkare.

Som att ta sig igenom en kris istället för att bara ge upp.

Då vet man att det går, man överlever och har kraft över till nästa dag.

?

Såg ditt svar i min tråd som du också har klistrat in här. Det var fint och det gjorde mig glad att du tog dig tid att skriva?. Och det stämde så bra! Jag har sökt hjälp på VC, men det finns inga tider hos psykolog- jag anses väl inte vara tillräckligt illa däran.. Men, jag har förstås aldrig erkänt hur mycket alkohol jag dricker?.

Du gör det bra som håller dig nykter trots motgångar. Heja!

Nu sovdags för mig (nykter...).

Igår var en psykiskt mycket påfrestande dag men jag hade inget sug alls. Jag tog mina sömntabletter men fick ändå bara fyra timmars ryckig sömn med starka drömmar och många uppvaknanden.

Idag är jag trött. Dagen började dock bra, jag var laddad för bastubad på förmiddagen och på relativt bra humör. Det sa pling i telefonen och ett meddelande att lönespecifikationen fanns tillgänglig. Förra månaden fick jag 0.00kr eftersom jag lyckats få till både vab och två karensdagar innan jag blev sjukskriven för depression. Man kan lugnt säga att jag behövde de dör 10% som jobbet står för nu. Men icke. 230kr blev det idag. Jag är totalt sänkt. Åkte på min bastu för att skingra tankarna något. Nu på eftermiddagen ska jag hjälpa en närstående att flytta långt bort vilket känns i hjärtat. Ikväll ska jag och maken äta på en alkoholstinn restaurang och sova på hotell. Det är bäddat för ”ett par glas vin” för att lätta på trycket, för att få romantiken att flöda när vi ändå är barnfria, för att...

Jag har packat ner en flaska alkoholfritt vin till mig och två alkoholfria öl ifall maken kan tänka sig det men jag tvivlar...

Jag försöker hålla blodsockret i schack och inte bli hungrig för att inte dippa trots tröttheten. Jag orkar inte. Jag vill inte. Jag känner tårarna bränna. Jag hatar ångest och nedstämdhet. Jag vet att jag behöver rida ut stormen, att det går över, men det är svårt.

Emma79

Ibland går det rätt fort. Men det underlättar ju att sova ordentligt. Hoppas att du får en god natts sömn och kanske lite romantik.

Drick inte om du inte känner för det.

Och hoppas att su mår bättre snart ?

Ytterligare en vit fredag! Nu smuttar jag på ett glas rött Natureo 0,0 % innan det är dags att sova!

20 dagar. 20%. En femtedel. 20 hundradelar.

Jag är:
Piggare
Gladarr
“Beep”-are ???
Snyggare?
Lugnare
Trevligare
Tålmodigare

Maken märker skillnad. Jag drack inte otroliga mängder och det är svårt att säga vad som är vad när jag både slutat med alkohol och dragit ner på socker, koffein, mjölk och gluten men summan verkar stiga :-)

Jag kan inte fatta att 20 dagar gått så fort!

Mirabelle

Vilken trevlig läsning du bjuder på :) Toppen att du får njuta så många positiva effekter!

Igår kväll ville jag verkligen ta ett par glas. Men jag gjorde det inte. Hela söndagen var kantad med motgångar och en åttaåring som jag fick bära ut från affären eftersom han spårade ur... Vi var pedagogiska och gav honom uppdrag men mot slutet funkade inte det heller... Blä.
Men jag tog inget vin. ?

Denna morgon är jag trött och seg i huvudet som om jag hade druckit dock...

Nu är det storhelg på gång och jag är inte ens sugen på alkohol. Sugen på vin? Ja. Sugen på alkohol? Nej. Jag vill ta helg och korka upp en flaska alkoholfritt rödvin. Påskafton innebär att vi håller en liten fest med kompisar och barnen hos oss. Det blir nog den största prövningen. Men jag har förvarnat att jag är alkoholfri och att maken håller nere intaget. Svaret blev oväntat. Vännerna håller också nere intaget. Inga frågor om varför. Skönt.

Min darling dricker också mindre nu när jag valt att vara alkoholfri.
På påskafton ska vi iväg till ett par bekanta och jag väljer att köra bil! Det är en skön känsla att sätta sig bakom ratten efter en fest. Jag har definitivt inga problem med att släppa loss utan alkohol utan jag har jävligt roligt ändå! Det finns goda alkoholfria alternativ som smakar toppen ??
Ha en underbar påsk!???
Kram PimPim

Fy helvete vad ont det gör när man rider ut en känslostorm utan att döva den med alkohol... I natt har jag använt hela verktygslådan. Först efter ca tre timmar, två propavan, bineural relaxmusik i hörlurar och kramandes makens arm blev jag någorlunda avslappnad men det tog ytterligare tid innan jag somnade. När jag landat insåg jag att jag inte tillåtit mig att verkligen KÄNNA starka känslor de senaste åren. Där och då kände jag att jag en flaska vin skulle ha dövat men jag hämtade inget.

Emma79

Det är helt sjukt, jag vet, been there. Så viktigt att ha någon nära som förstår och kan stötta.

Jag blir alltid lättad när tårarna kommer och konkretiserar alla känslor.

Och man kommer igenom och kommer ut starkare på andra sidan!

Kämpa på, du är långt ifrån ensam ?

Liten stor

Grattis till lång period av vita dagar. Känner verkligen igen det där med hur jobbigt vissa saker kan bli (ofta också efter 3-5 veckor vitt) där tankar ofta kommer på att ge efter för mig med. Kämpa på, vi vet ju att det är falsk avslappning som bygger mer ångest i längden?

Mina 4 första veckor är gjorda!
Målet jag satte upp var att dricka måttligt och hålla mig till nio glas/vecka. Istället bara blev det helvitt. För tillfället känner jag att jag vill hålla i den vita tiden i 100 dagar bara för att bevisa att jag klarar det. För mig själv. Sedan kan jag kanske tänka mig att prova en lagom alkoholnivå som passar mina värderingar. Vi får se då.

Vilken känsla det är att komma så långt. Bra att prova en längre period, då märks fördelarna ännu mer. Som jag skrev i någons tråd, de flesta som håller upp tre månader vill inte börja igen. Ett bevis på att det är värt att hålla ut. Heja dig! ♡

Emma79

Bra jobbat ❣️

Vi kämpar på, det går upp och ner, men fram ska vi ?

Vad farligt det är egentligen när hjärnan börjar snurra. Det är nog otroligt lätt att tankarna försöker övertala en att bara ta ett glas.

Idag insåg jag att jag hamnat där. Jag var inte sugen men tankarna snurrade ändå.
- Om det gått såhär pass “lätt” att avstå en månad, har jag verkligen problem då?

Ja! Jag har problem. Mitt problem är ju inte att jag inte kan avstå utan att jag har svårt att sluta när jag passerat en promillegräns motsvarande 2-3 glas vin på kort tid.

Jag kan ta en öl. Jag kan ta en cider. Jag kan ta ett glas vin. Kan jag ta tre? Nej. Har jag druckit stora mängder i perioder? Ja. Har jag gjort saker jag ångrat på fyllan? Ja. Har jag riskerat liv och hälsa på fyllan? Troligtvis, det är mycket jag inte minns. Har jag riskerat mitt äktenskap på fyllan? Ja.

Ja, jag problem. När jag dricker för att döva en känsla eller för att orka eller för att våga. Då har jag problem. Är jag beroende? Nej, det tror jag inte. Jag måste inte ha alkohol.

Nu reder jag sakta men säkert ut orsakerna till mina starka känslostormar, jag stressreducerar vardagen, tar hjälp av proffessionella och tar tillbaka min hälsa.
Jag gör alternativmedicinska reningskurer och har till och med promenerat några dagar i rad.

Jag SKA må bra! Jag har RÄTT att må bra! Jag har MÖJLIGHET att själv skapa min FRAMTID.

Nu ska också april bli vit.