När jag nu tagit mig hit och börjat fundera på vad alkoholen gjort med mitt liv så har jag insett att den tagit en stor plats i mitt 45 åriga liv.
Jag har skrivit mycket i mitt liv. Skrivit ner tankar och funderingar och det jag upptäckt är för mig lite skrämmande. I årtal har jag registrerat hur mycket jag druckit och när. Detta sluta jag med för ca ett år sedan då varje dag fick en anteckning. Jag hade inte ork att anteckna mer utan var glad om jag ork ta mig igenom en dag på jobb.
Jag är trött på att alkoholen fått så stort utrymme i mitt liv. Nu måste jag få hjälp.

Ett bra beslut att börja skriva här. Du har kommit till insikt inte bara om att du dricker för mycket, utan också om att det är dags att ta/få hjälp.

Hur tänker du dig hjälpen? Vårdcentral, via arbetsgivaren eller enbart stöd här på forumet? Det sistnämnda får du hur du än väljer att göra. Så mycket igenkänning, erfarenhet, stöd, råd och pepp som finns här är otroligt.

Skriv gärna mera om ditt beslut. Lycka till! ♡

Håller med Vinäger, att skriva här är en bra början. Det finns så många kloka och inspirerande forumvänner här och som hjälper till med stärkande goda råd när det behövs.
Lycka till dig ???

Mirabelle

Så bra att du är här och skriver. Ett första stort och viktigt steg mot hur du vill att livet ska se ut. Är det pga alkoholkonsumtionen du knappt klarar dig igenom arbetsdagarna? Eller använder du alkoholen som självmedicinering för att orka jobba vidare? Hursom, här på forumet hittar du folk av båda sorter :) Önskar dig lycka till med att ta tillbaka det utrymme alkoholen har stulit!

Halihalo

Jag är ny här för idag.
Alkoholen är allt för mig. Dricker hemma med stängd dörr och blir alltid för full! Så full att ja får minnesluckor, ramlar somnar osv.

Detta måste få ett stopp nu!
Varför ska de vara så svårt?
Är så rädd att förlora min familj och tänker ibland på att de skulle må bättre utan mig.
Till och med min dotter på 6år har sett mig i de tillståndet jag är på autopilot.

Ja vill inte förlora de käraste jag har.
Varför kan ja inte bara fungera normalt?