Sitter här nu och har precis sänt ett sms till min sambo.
Drack vin igår och blev för full som alltid! När jag blir för full svartnar de. Jag minns ingenting och det är farligt. Men ändå fortsätter jag.
Ja måste sluta!
Blev precis medlem här pch hoppas denna sida ska kunna hjälpa mig !

Bulten i Boo

En sån igenkänning... jag är också nykter ikväll. Otroligt starkt av dig. En dag i taget...

Hoppas det har varit okey för dig ikväll... Och håller nog med Emma79 om att det kanske skulle vara bra för dig att få hjälp utifrån. Men, vet inte riktigt hur det ska gå till. Kram!

Kämpa på. Varje dag nykter är bra.
Man kan tänka varje morgon och bestämma sig
för att idag ska jag vara utan A. Imorgon vet man inget
om men bara idag. Man kan ha ett mantra varje morgon

På så sätt samlar man nyktra dagar.

Inte lätt när man har en sambo eller annan person nära sig som vill fortsätta dricka och köpa hem.
Skulle han ge upp alkoholen i ett par veckor för din skull? Tills du kommit lite längre på din väg ....
Han verkar ju vara medveten om problemet och har en önskan att du ska sluta......

Kram
MM

JenniferZ

Hej!
Jag är ny här. Hittade hit för en vecka sedan och kände direkt: Det är detta som kommer göra att jag lyckas denna gång!
Så många hoppfulla historier. En otroligt fin, respektfull och peppig ton. Även när man faller.

Jag har druckit nästan dagligen i 20 år. Dagligen de senaste 2-3. Är en typisk ensamdrickare. Dricker inte för att bli glad utan för att bli lugn.

Men nu har jag inte druckit på 8 dagar. Jag var ensam i några dagar med barnen och drack så mycket att jag en dag inte vågade köra dem till skolan dagen efter. Fick hitta på en ursäkt. Ni ser lite förkylda ut, barn....
Så bestämde mig för att inte dricka tills min man kom tillbaka från sin resa.

Då hände det som förhoppningsvis får mig att lyckas denna gång. Att sluta på riktigt.
Jag har alltid vetat att jag är psykologiskt beroende. Men denna gång fick jag fysisk abstinens. Det har aldrig hänt förut. 3 dagar med darrningar, fruktansvärda svettningar.
Det blev droppen. Kanske har jag nått botten nu? Detta är inte den starka mamman jag vill vara för mina barn.

Idag vaknade jag och mådde toppen. Full av energi!
Visst, sömnen verkar ju ta ett tag att komma till rätta med- men den sömn jag ändå fick var nog av en helt annan kvalitet än efter den vanliga flaskan vin.

Men med pigghet och hopp kommer samtidigt rösten. Det är så märkligt. Har ju hört den så många gånger förut men åkt dit. Idag sade den 'Men vad enkelt det gått för dig! 8 dagar nu, utan större problem! Du är nog inte alkoholist ändå, du kan säkert ta ett glas vin'.
Samma röst som alltid. Men idag stod jag emot. Känner mig just nu tacksam mot livet- och er härinne.

Det jag undrar om ni skulle kunna hjälpa mig nu med är lite olika 'dagar'. När blir det lättare? När slutar man tänka på alkohol varannan minut på kvällstid? Efter hur många dagar börjar sömnen rätta till sig?
Allt sånt- skulle så gärna vilja hänga upp mitt tillfrisknande på lite sådant. Att det blir bättre, och lättare.

Har redan upptäckt en sak. Tror jag. Jag har oerhört gles behåring, vaxar benen varannan månad men behöver egentligen inte. Nu har jag en flera millimeters piggsvinsborst på benen! Va?? Kan detta bero på att jag inte dricker? Och kan något förändras fysiskt på bara 8 dagar?
I sådana fall- hurra för lurviga ben!

Och igen, till er alla härinne:
Tack.

Mirabelle

Så bra att du har hittat hit :) Här har du en till som använt alkohol för att bli lugn. Gratulerar till 8 dagar :) Då har du kommit igenom första helgen. Det var en milstolpe för mig iaf. Överraskningen att det faktiskt gick att vara ledig utan vin... Efter ca tre veckor började jag känna mig stabil i nykterheten. Tänkte inte speciellt mycket på alkohol längre. Sedan kom ett bakslag ytterligare några veckor senare, kanske just för att det gick så bra... Som du skriver, man börjar ifrågasätta om man verkligen har några problem med alkohol. Börjar känna sig litet larvig och dramatisk. Nykterheten känns meningslös när det inte är någon kamp längre, på något vis. Nu har det gått över tre månader och någonstans under vägen har min mentalitet förändrats. Det är vinet som känns meningslöst nu. Ruset framstår som ett hot, inte en räddning. Svårt att förklara, men jag hoppas du fattar. Önskar dig fortsatt lycka till!

JenniferZ

Ja, jag tror det... Har inte riktigt förstått mig på hur det funkar här men tror jag fick till en tråd om att jag avverkat 8 nyktra (nu 9) dagar. Eller kom det som ett svar i någon annans tråd, tro? Hittar den inte?

JenniferZ

Tack för svar!
För mig är nog alla dagar lika svåra. Jag arbetar inte, är med min man som jobbar några år i ett sydeuropeiskt land. Där alkohol är otroligt lättillgängligt. Och det lätt blir ett par glas rosé redan vid lunch. Men inte längre! Och vad skönt det är att ha en ren hjärna. Innan jag blev nykter läste jag ibland om nyblivet nyktra som beskrev de olika kickar de upplevde. Jag fattar det nu! Att vakna pigg, att veta att skulle något av barnen stuka foten på kvällen så kam jag köra till vårdcentralen. Små små saker som just nu känns som kvittrande fåglar i bröstkorgen.

Tack för att du ger mig input. Datum och dagar. Ska försöka hålla mig ifrån fallgroparna. Medan jag fortfarande hade det hela hyfsat under kontroll så tränade jag mycket. Löpning som gav enormt med endorfiner. Men under de senaste 2 åren har jag druckit så mycket att det känts fysiskt farligt att träna dagen efter. Och eftersom jag druckit alla dagar så var varje dag dagen efter. Nu ser jag fram emot att komma igång med detta igen. Känner mig så nyfiken på livet helt plötsligt!

JenniferZ

Hej!
Tror jag behöver hjälp av admin... Hsr ingen aning om vad jag har för mig. Trodde jag skrivit en egen tråd. Men det det inte ut så. Finns det någon meny fär man kan hitta typ 'mina inlägg' och 'mina kommentarer', eller liknande? Ursäkta att jag snurrat till det och stökar till forumet.

Emma79

Står det ”skapa ny forumtråd” uppe till höger på telefonen.

Nu skriver du i Halihalos tråd, kopiera o klistra in i ny tråd bara eller börja från skratch.

Jag är då ingen admin och totalt oteknisk men du borde fixa det.

Och så vill jag gärna följa din resa ❣️