Jag har fru och fyra barn. Dricker hela tiden. Allt handlar om när jag kan få nästa öl. Cyklar till jobbet för att kunna dricka 3,5:or på jobbet. Har ett kontorsjobb som är suveränt. Kommer hem, knäpper en öl eller tar ett glas vin så fort det går. Jag är så jävla torsk. Men... jag vill inte sluta helt. Det är ju jättekul med fest och jag blir aldrig redlös. Ingen tror att jag har problem i vardagen. Självklart inser jag att jag inte kan fortsätta så här. Men jag vet fan inte hur jag ska göra. Jag har stått utanför beroendekliniken men inte gått in. Vet inte vad som händer om jag går in. Jag har stått utanför AA:s dörr men inte gått in. Vet inte vad som händer om jag går in. Jag är rädd. Livrädd.

Jag har läst mycket här och det hjälper. Tack till alla som delar med sig.

men någon gång måste ta tjuren vid hornen. Försök att känna skillnaden när ni vaknar imorgon, pigga och utan bakiskänsla.
Man får kämpa ett tag men de första 3 veckorna brukar vara värst.
Är din plan att sluta helt, Bulten?

Bulten i Boo

Jag har nog inte kommit fram till vad planen är inser jag nu när du frågar. Har nyss gjort första steget i programmet här och tänkt och skrivit. Vill ju försöka måttlighetsvägen. Men i magen känner jag att det nog inte är rätt väg. Tycker det känns så svårt att bestämma och lova något för alltid. Då blir liksom eventuella bakåtsteg misstag. Jag tänker ta en dag i taget och känna framgång. Just nu är det ingen A idag. Och imorgon. Osv..

Bulten i Boo

Nykter idag också.. Inte hänt två dar i rad på säkert ett halvår. Och på en lördag på nog ett år om inte mer.
Inte så farligt just nu. Känns helt ok.

Mirabelle

Hörrudu Bulten, det går ju strålande det här! För tre dagar sedan drack du hela tiden och såg ingen väg ut. Och här tar du sjumilakliv in i nykterheten. Hejja dig!!!

Bulten i Boo

För tre dagar sen drack jag varje kväll. Mycket. För 7 dagar sen även på dagarna.
Läst o läst. Påbörjat Programmet här. Många tankar och insikter som kommer till mig. Just nu är det inte så svårt. Men det lär det bli och då ska jag vara beredd. Veta hur och vad jag ska göra.

Kan vara kämpigt i början men..
en del upplever det inte som svårt.
De finns dom som bara glider på......

Har sett ett par stycken här inne som har
brutit ett mönster och sen Hepp Hepp, blivit nyktra
mått så bra att inga tankar på alkohol har varit tillräckligt
lockande för att dricka.

Du kommer må som en prins på måndagmorgon
på väg till jobbet om du klarar dig imorgon med.
Vilken kanonstart på en vårlig måndag i april.

Ta med en kopp kaffe och njut av livet.

Kram

MM

Bulten i Boo

Tror mycket på att jobba med bilder av hur jag VILL att det ska vara. Som du skriver: att gå till jobbet på måndag i april med en kopp kaffe efter att ha klarat helgen. Positiva bilder. Så lätt gjort att man lägger in en massa inte i sina mål. Typ jag ska inte dricka. Jag ska inte bli full. Det är lättare att jobba med: Jag ska vara nykter. Och sen se och känna fördelarna med det.

Jag kör nog lite med mantrat: Som jag tänker, så blir det.

Går man och tänker att detta kommer bli
jobbigt då blir det så. Och tvärtom

Emma79

...om att börja se sig själv som en person som inte dricker.

På samma sätt som man tidigare tog för givet att man var en som aldrig tackade nej till ett glas.

Mig hjälpte det mycket, att inte dividera och hålla på utan tänka: det där är inte jag längre.

Varken hon som däckar på hotellrum på jobbresan eller hon som tar ett glas rosé I solen.

Att vara fokuserad på jobbet är fantastiskt, om man gillar sitt jobb. Engagera sig lyssna på folk, inte vara rädd att lukta gammal fylla.

Att ta en kopp kaffe, kavla upp skjortärmarna och sätta igång, full av energi!

// Emma

Bulten i Boo

Det gick inte. Det blev för svårt. Fick en kraftfull reaktion igår och gick som en zombie till ica och köpte 6 st 3,5:or. Tog nog bara 1,5 timme så var de slut. Tur det var en söndag...
Kämpar nu. Har en stor arbetsrelaterad leverans imorgon och jag mår inte bra, kan inte tänka klart. Reptilhjärnan vill bara fylla på och se till så att jag kan prestera hjälpligt. Jävligt kortsiktigt såklart. Men vill inte...

Mirabelle

Var det något speciellt som hände? Man har mycket att vinna på att se mönster i sitt agerande... Förebygga och undvika triggande situationer, skapa strategier för att möta det som inte kan undvikas. Du snubblade till, men du behöver inte ligga kvar :) Upp och hoppa, borsta av dig och ta ett kliv till i rätt riktning :)

Mirabelle

Var det något speciellt som hände? Man har mycket att vinna på att se mönster i sitt agerande... Förebygga och undvika triggande situationer, skapa strategier för att möta det som inte kan undvikas. Du snubblade till, men du behöver inte ligga kvar :) Upp och hoppa, borsta av dig och ta ett kliv till i rätt riktning :)

Bulten i Boo

Blev toksvettig, lätt skakig och fick en jädra ångest. Irriterad på allt och alla. Kände mig ledsen och arg över att jag hamnat där jag är. Man vill bara vakna upp och känna att det jobbiga är borta.
Men absolut! Upp och hoppa, det gick bra igår och idag är jag nykter.