Hej alla!

Lyckades hålla mig nykter fram till påsken. Allt kändes bra. Men sen blev det hela påsken och några dagar till för att mota bakisheten.
Jag har idag 13 dagar nykterhet av 21(sedan jag tog tag i A) om jag räknat rätt. Men detta räcker inte känner jag.
Idag är 3:e dagen på en ny "räknadagar" resa. Nu måste jag hålla fram till midsommar, så är det bara.
Måste visa vem som är chefen, jag eller alkoholdjävulen. Trodde väl aldrig att jag skulle hamna i denna hemska situation.
Man vill ju vara lycklig och leva livet och berusas av de intryck man får. Solen skiner och det är vår med glada fåglar.
Ska kämpa nu dag för dag. Jag bestämmer själv och inte A.

John

DetGårBättre

Du skriver "Nu måste jag hålla fram till midsommar..." och då tänker jag på mig själv. För mig var det en stor skillnad på att "inte få", "inte kunna", "måste vara nykter" och alla andra "krav" som jag satte på mig själv jämfört med den dagen jag kände "att nu vill jag inte dricka mer". Det var lite befrielsen att kapitulera och inse att jag hade makten när jag tog ett steg bak istället för full strid framåt. För jag ville ju ha makten över alkoholen och inte tvärtom. Så länge jag kämpade med att dricka kontrollerat hade jag makten - jag skulle fixa det - men det blev mest favorit i repris, med tätare "sändningar" dessutom. Sen insåg jag att jag har ju kontrollen ändå när jag väljer att inte dricka alls också. Det var inte som så att jag "var tvingad" att avstå eftersom då hade jag ju inte kontrollen.

Apropå det med solen och vädret. jag kan ju få en tanke "oj vad gott med en kall öl" eller vad jag nu haft för vana innan men sen slår det mig att en del av dessa fantastiska dagar låg jag mest i sängen och klunkade vin i flerdagarsfyllor och de dagar jag njöt ute av vädret och ölen så var det ju under 2-3 öl bara, sen njöt man inte så mycket (visst i stunden) men inte på riktigt och det blir man ju varse om senare. Idag känner jag att jag faktiskt lever i nuet och är närvarande och inte behöver dricka den där ölen - men visst saknar jag det i tanken.

Sen att livet prövar mig på alla dess vis och man undrar om det är värt det för alkoholen gjorde så hjärnan slapp tänka oavbrutet på alla problem, men det går att hantera på andra sätt och det blir enklare när jag inte krökar till och från hela tiden :D

John-Erik

Detta tar jag med mig. Mycket bra infallsvinkel och väl skrivet :-)

Ha det gott!

John

Mirabelle

Och berusas av de intryck man får... Så sant. Jag vill också! Men det är ju bara ett famlande genom jämna plågor jämt :( Nä, kanske inte riktigt såååå illa, men ändå... Vi får hoppas att den där nyktra berusningen av livet självt väntar bakom nästa krök, eller bakom kröken vi spolar rättare sagt... Glöm påsken. Den är förbi och ur syn ur sinn. På't igen bara!

Mycket bra beskrivet. Många känner ett slags trots vid förbud, även om det kommer från en själv, och det känns jobbigt att inte få dricka.

Själv tänker jag att jag får dricka, men väljer att avstå. Det är mitt val, ingen annans.

Så brukar jag också slå ett slag för "I dag är jag nykter, i morgon tar jag ett nytt beslut". Lite tjatigt kanske, men funkar så bra att det är värt att upprepas.

Prova dig fram och hitta din väg, vad passar bäst för just dig, John-Erik?

Lycka till!

John-Erik

Är nog din modell Vinäger. Jag får men avstår. o.s.v. . Ska tänka så..Man ska nog inte ställa för höga mål men
att man tar beslut varje dag som gör att man avstår trots att man inte behöver.
Lite krångligt tänk men alla sätt är bra bara det gör att man avstår
Tack för pepp :-)

Jag bestämde mig innan påsk för 90 vita dagar, men misslyckades VARJE DAG under påskhelgen. Trots att jag sa nej till sociala sammanhang med alkohol. Så jäv-la frustrerande att ha så sjukt dålig självdisciplin! Ville bara säga att du inte var ensam om att inte ha en a-fri påsk trots ett löfte innan helgen.

Men, nu gör vi ett nytt försök!!! Jag är inne på min nionde nyktra dag och det känns bra!

Kram till dig!!

John-Erik

Inte bara jag således som drack hela påskhelgen!! Visst är det sjukt!! Ingen diciplin alls. Man föraktar sig själv så in i bängen.
Men vi kör på nytt nu Jasmine. Håller på dig :-)

Kram tillbaka!!

John

Emma79

Lär av misstagen, vänd dem till något du kan ha användning av!

Eller var det misstag? Kanske var det OK? Var det medvetet?

Utvärdera och move on!

?

John-Erik

Tack Emma! Har utvärderat. Dricker mer än alla andra och kan inte hantera detta.
Det var medvetet. Misstaget var ju när gästerna åkt och att jag inte kunde hantera bakfyllan och klippa där.
Dag fyra nu efter förra helgen (helgen efter påsk) men 14 dagar av 22 nyktra nu så kroppsläkning pågår :-).
Vill ha de nyktra dagarna i en lång fin rad, precis som du Emma.
Jag har användning av att jag numera vet att jag inte kan dricka alla dagar i en långhelg.
Måste också ta varannat glas vatten och dricka saktare, hur det nu ska gå till.
Funkar det inte i midsommar så lägger jag av för gott, funderar på att ta hjälp då. Tror att jag gör det faktiskt.
Finns ju privata A-terapeuter. Söker man i allmänvården blir man ju stämplad och det vill man ju inte.

Kram

John

På den behandlingen som jag går på så blir vi hyllade för att vi sökt hjälp, och vi kallas vinnare. Snacka om stärkande ??
Det är ju då en privat behandling.