Nu har jag bestämt mig för att sluta dricka. Det är lätt idag för jag drack rejält i går! Jag är så rädd för att jag skall "glömma" av att jag faktiskt inte KAN dricka alkohol. Jag dricker mig asberusad i ensamhet! Vad ger det? Inget - egentligen. Ändå gör jag det gång efter annan. Varje gång tror jag att jag skall hantera det - men det går inte!
Jag hoppas att komma i kontakt med andra människor som har det lika illa men som inte tänker ge upp! Jag lovar mig att ge mig själv en chans nu. Skall försöka se vardagen i vitögat och gå med rakt huvud. Alkoholen gör ju också att jag skäms och undrar hur många det är som vet om mina problem...Jag vill leva ärligare! Ja, jag är en fegis som inte står upp för den jag är. Skall verka bättre hela tiden. Fy, vad det är jobbigt att inse att man är så dum som man är.

Du har kommit till insikt om att du dricker för mycket och att du vill/måste sluta. Dessutom har du börjat skriva här, vilket bevisar att du inte är dum, tvärtom.

Att känna skam är vanligt för oss som dricker/har druckit. Det är inte bara av ondo, den hjälper oss att bromsa ibland. Bara vi inte fastnar i den. Bättre att ha fokus framåt, vilket du har. Bra där!

Du är ärlig mot dig själv nu och mot oss här inne - vänta med att berätta för andra om det inte känns bra. Vi är många som av olika anledningar inte berättar för allt och alla. Rakryggade kan vi gå ändå, för vi har påbörjat en förändring - för vår egen skull.

Välkommen hit, det här blir bra! ♡

Mirabelle

Och samtidigt hänga här? Inte dum alls! Vi är skitsmarta ju :) Vi ser problemet och börjar rota i rötan. Det är svårt att förstå sig på beteendet att dricka sig berusad i ensamhet. Men något förväntar du dig att få ut av det. Sådan är människan. Vi lägger oss till med beteenden enkom av den anledningen att vi väntar oss en viss payoff. Sedan kan vi kanske vara lite tröga var till mans sådär, vad gäller att inse att beteendet är ineffektivt eller att den payoff vi var ute efter egentligen inte är eftertraktansvärd... Här kan du stöta och böta allt sådant med andra som kämpar, i skydd av anonymitet :) Välkommen in i värmen!

Ansa

Jag känner igen mig i det du skriver. Drack mig också ofta plakat i ensamhet. Slocknade i soffan. Vaknade urlakad med ångest (förutom den kemiska ångesten, har jag haft en benägenhet att lyckas göra bort mig även i ensamhet, i form av ogenomtänkta sms till vänner och chefer, kommentarer på FB o dyl). Plus att ju äldre min son har blivit, desto mer har han fattat och mått dåligt över mitt drickande. Men enda sättet jag kan gottgöra honom är att hålla mig nykter.
Nu har jag varit nykter i drygt fyra veckor, forumet är en av flera saker som hjälper mig dagligen❤️.
Hoppas att du kan känna stöd här - i människors berättelser, i att du kan skriva av dig och i all den värme och uppmuntran som finns här inne.
Heja dig!
Kram?

Gör det lättare att kunna dricka som man vill och hur mycket. känner igen mig helt och hållet i din text.Man insolerar sig tillslut..Du ska vara stolt över dig själv.Och glöm inte att du måste även göra detta för dig själv.Om du mår bra så mår alla runt dig bra..Bra att du är här och hoppas du finner de vi flesta gör här-förståelse och stöttning ❤️

Orca

Känner också igen mig i ensamkrökandet hemma. Ingen som ser, ingen som dömer och man behöver inte vingla hem. Jag hittade på förevändningar att åka till stugan själv, bara för att få vara i fred med mina flaskor. Men 110 nyktra dagar nu och det går över förväntan. Lite som ett nytt liv faktiskt. På tiden helt enkelt. Så det finns mycket livsglädje att hämta igen men det är samtidigt en ganska tuff resa så stödet här är viktigt. Det finns så många berättelser som man känner igen sig i så vårt problem är nästan larvigt allmänmänskligt...

Men som någon skrev; "Man ångrar aldrig en nykter kväll". Det tänker jag ofta på.

Lördaghelaveckan

Exakt sådan jag var, drack tills jag somnade i soffan.
Första man gör är att kolla om man skrivit något på sociala medier eller skickat skämmiga sms.
Nu ska jag inte vara sån mera, orkar inte & vill inte.
Lycka till??

gittan

Så skönt det känns att ha hittat detta forum. Man känner sig inte lika ensam om sitt elände! Jag är också en högpresterande kvinna och vet att det är många som i mitt yrkesliv har höga tankar om mig. Jag orkar inte med det! Det känns som man hela tiden kommer att bli avslöjad på något sätt. Avslöjad att man är en sådan som måste dricka vin för att "fly". Så fegt! Men det är så det fungerar för mig och har gjort under alldeles för lång tid.
Det känns så härligt att veta att ni finns därute och jag förstår att jag kommer att behöva mycket självpepp för att klara detta. Är såååå tacksam även för pepp från er som verkar ha kommit lite längre i er nykterhet...För mig är detta dag 3 i mitt nya liv! Det känns ännu så skört och mest rädd är jag för migsjälv: Att jag skall TRO att jag skall kunna klara att bara ta två glas. Det funkar inte längre...Jag FÅR inte glömma det
Det där med att ha varit ute på sociala medier när man varit berusad känner jag igen! Så himla skämmigt när man läser vad man skrivit...Vill inte vara med om det mer!

Lördaghelaveckan

Jag går in på dag 6 nu, hur länge sen som helst jag var nykter i så många dagar på raken.

Så många gånger jag gått till jobbet med svullna ögon och plufsigt ansikte, skyllt på allergi och sömnbrist... inte för att någon frågat.
De är väl så vana att se mig så att de tror jag ser ut så?

Känns skönt av tanken att slippa hålla masken, bara vakna pigg och nykter & vara alert på jobbet/fritiden.

Kämpa på, i morgon är det en dag till som gått utan alkohol???

lisa47

Kunde varit jag som skrev det där, jag dricker helst hemma helt ensam, förut ville man ju helst sitta med vänner och sedan gå ut på krogen,men nä helst ensam så ingen ser hur man blir. Och som ni skriver skicka sms som man aldrig i livet skulle skrivit om man vad nykter. Prata i telefon med sina barn och man minns inte ett dugg vad man sa. Sån sjuk skämmig ångest,vidrig känsla.

Mirabelle

Det verkar vara här vi samlas... De högpresterande kvinnorna med omgivningens anseende, som måste fly från sin egen kvävande duktighet... Nu ska vi bara hitta hälsosammare sätt att vara oduktiga på :)