Min sambo som försöker bli nykter efter ett ultimatum från mig försöker nu manipulera mig till att han ska få röka gräs åtminstone då och då för att tagga ned emellanåt. Han menar att han aldrig missbrukat gräs och inte kommer göra det i framtiden heller.
Jag menar att det bara en ny ”medicin” att missbruka och har sagt bestämt nej men mitt medberoende (jag jobbar aktivt med) vacklar ibland och jag behöver stöd! Ge mig era inputs!

att det är hans beslut att dricka och röka gräs! Då kan han inte manipulera dig på samma sätt! Han behöver inte ditt ”tillstånd” för att göra dessa destruktiva saker! Sen får du fatta beslut för din egen del! Vill du vara ihop med en person som är beroende av gräs och alkhohol? Släpp kontrollen över honom om bestäm för dig själv och sätt gränser mellan er! Låter så lätt men är oerhört svårt, vet av egen erfarenhet!

är det ingen bra idé att börja med hasch/cannabis istället för alkohol !!! Knark underlättar inte beroendet om man säger så :-(
Släpp kontrollen och dra därifrån !

Sabina

Helt rätt. Han behöver inte mitt ”tillstånd” utan får välja själv sitt eget liv och jag mitt.
Vi har två små barn och jag har ställt ultimatumet familj eller alkohol. Han säger att han i sitt hjärta vill bli nykter och har börjat i behandling (självmant) men börjar nu jiddra om gräs. Han kommer från ett land med en annan kultur runt gräs (fortfarande olagligt dock!) och tycker inte att det är så farligt att röka på emellanåt.
Jag säger blankt nej om han vill va med oss men som sagt jobbar med mitt medberoende och vacklar ibland i tankarna. Skönt att jag hittade det här forumet till stöd!

gräs är olagligt och man håller inte på med olagligheter när man har barn. Helst inte annars heller, förstås. :)

Sabina

Tack för era inputs!
Lustigt att även om man är nykter själv så måste man få hjälp att tänka nyktert.
Ska jobba vidare med mitt medberoende.

sessi

Mitt ex gick från alkohol till gräs, och kombinerade det med alkohol. Det var inkörs porten till heroin och amfetamin. Så nu har jag kört i botten och måste bygga upp mig psykiskt igen. Det kommer att bli en kamp.

för en med beroendeproblematik är gräs absolut inget bättre. Min kombinerar båda två och har delirium i stället.

DetGårBättre

Vad som är olagligt eller inte har ingen betydelse alls anser jag. Idag är något tillåtet och imorgon är det tvärtom och vice versa. Allt handlar enbart om hur man vill leva och vad personer sätter upp för egna gränser kring sig själva.