Hejsan jag är ny till det här forumet och jag har för länge sedan insett att jag har problem med både alkohol och droger. Men beroende som jag är så har man alltid skyllt ifrån sig och det enda jag tänkt är att jag vill kunna "vara som alla andra". Kunna gå ut på fredagen och sen vakna upp på lördag och leva med att man är bakis. Eller bara att kunna ta ett glas till middagen. Problemet är att när jag dricker alkohol så försvinner alla gränser. Jag kliver på ett tåg av allt från alkohol till kokain. Flera tusen spenderas och festen slutar inte förens på söndag då min kropp inte orkar längre och jag krashar på stående fot. Jag vill inte leva det livet längre.

Jag ska börja så här. Jag har 2 döttrar. En som är 3 år nu och en som är 8 månader. För 2 och 1/2 år tillbaka så har jag blivit periodare. Jag kan vara nykter i flera veckor, säga nej till alkohol vid middagar och träna som vanligt. Men så kommer den där fredagen då jag har glömt bort att jag inte kan dricka och någon "vänlig" polare hör av sig om sin festplaner. Först säger jag nej, men efter ett par timmar så har fröet slagit rot i min hjärna och helt plötsligt befinner jag mig i hens soffa med en flaska sprit och 24 öl. Det tar inte lång tid innan jag har hällt i mig 6 öl och ett par drinkar. Sen sätter tankarna igång på att ordna allt annat och karusellen är full fart.

Nu har det gått 3 månader som jag har varit ute varje eller varannan helg även på vardagar... Anledningen till att jag skriver här är för att jag behöver stöd och idéer på hur man kan hantera dessa impulser. Jag har ADHD och asperger och får Elvanse utskrivet, men eftersom jag är missbrukare så har jag valt att inte äta Elvanse då det innehåller Amfetamin. När jag äter medicinen så blir det som vanligt, öl 7 dagar i veckan.

Jag skäms otroligt mycket eftersom mina barn verkar inte vara tillräckligt för att jag inte ska dricka. Och det spelar ingen roll vad min flickvän säger. Jag skiter fullständigt i det när jag väl har "bestämt" mig för att gå ut och festa. Ibland tror jag att det är något mentalt fel på mig.

Väntade även med att skriva något här eftersom jag låg bakfull hela helgen och tänkte att jag självömkade och att det skulle gå över. Men idag är det måndag och jag mår fortfarande dåligt av att se min familj i ögonen. Jag har lovat dom så många gånger nu att jag inte ska försvinna på helgerna eller mitt i veckorna att jag kan inte lova det längre. Det är dags att bevisa för dom att jag kan förändras.

Varje dag är en kamp, att gå förbi en krog är en kamp. Jag kommer från ett liv fyllt av missbruk. Att jag ens har kommit hit där jag är idag är helt otroligt. Men det är fortfarande en bit kvar att gå. Borde jag kanske söka hjälp från psyk eller vad ska man göra. Jag vill vara helt nykter, men ibland så "glömmer" jag bort att jag vill det och då går jag och skiter i det blå skåpet.

Vissa kanske läser det här och tycker att mina problem inte alls är så stora och att det inte borde vara några problem alls för mig. Men fram tills för ca 3 år sen så har jag varit blandmissbrukare i ca 12 år och min huvuddrog har alltid varit alkohol. Allt jag vill är att bli av med mina hjärnspöken som intalar mig själv att jag klarar av att dricka. Känns helt hopplöst när man gång på gång går tillbaka... Förlåt om jag tagit upp onödig tid och plats. Vill bara börja någonstans på riktigt.

Endreas

Jasså där ser man. Ja det värsta är att det är fredag. Alla är glada i hatten... men vad gör man själv. Ingenting. Eller jo köpte ett nytt tv spel idag. Så ska gräva in mig i det tänkte jag.

Endreas

Ja gårdagen va inte trevlig. Men jag klara den. Tack gode. :) vi har haft set jättemysigt idag. Kommer en uppdatering senare.

Endreas

Helgen har passerat och jag sitter i soffa snart redo för att åka till jobbet.

FREDAG
Jag levde på min succés från torsdagen få jag lyckades ta mig hem utan att fastna på någon bar. Hela fredagen gick ut på att bara vara ute och leka med äldsta dotter. Så vi va i lekparken 2 gånger och så håller jag på att lära henne cykla. Flera gånger tittade jag på henne och kände mig lycklig att jag fattade det här beslutet i tid. Hon har precis fyllt 3 år och som jag förståt det så är det från och med nu som minnet kommer stanna för alltid. Visst vissa minnen kommer säkert finnas kvar men dom kommer inte va betydande om jag lyckas ändra min livsstil. :) kvällen kom och ingen hade hört av sig på hela dagen. Lite förvånad men väldigt lättad över att inte behöva gå igenom processen med att övertyga mig själv att det inte är värt det att gå ut. Så jag köpte mig ett nytt tv spel för att isolera mina tankar från ”fredags kväll”. Fredagen slutade kl 0100 efter 5 timmars spelande. Spel är just ny min räddning från allt känns det som.

Lördag
Gårdagen va jag ensam med båda barnen. Vilken lycka. Vi alla åkte till en bondgård som är öppen för allmänheten. Yngsta förstår inte så mycket eftersom hon bara är 8 månader gammal. Hon blev dock livrädd för tuppen som gol så högt. Äldsta dottern Och jag sprang runt överallt. Klättrade på traktorer och lekte mekaniker. Tiden med min äldsta är roligast just nu. Varannan mening är en fråga och hon vill lära sig allt. Efter det så åkte vi till barnens morbröder och fikade. Sen blev det hemgång och tjejen lagade rotmos med renfilé. Lyxen av att ha en flickvän som kommer från en jägarfamilj. Alltid vilt på tallriken. (Äter bara jagat kött om jag äter kött). Efter det så la vi barnen och jag slängde mig framför tv och spelade igen. Kom i säng kl 0100 igen efter ytterligare 5h men kl ett kom ett meddelande. Från en av mina bästa vapendragare. Otroligt nog så berättade han att han hade sett världens tråkigaste film på TV4. Dock har jag pratat mycket med honom om mins tankar. Han går i samma tankar vilket är skönt. Vi har dock kommit överens att inte umgås på helgerna. För är det några som kan trigga varandra så är det vi.

Slutsats: helgen har inte varit den värsta kampen under denna vecka vilket har varit skönt. Huvudmålet har varit att sysselsätta mig så mycket som möjligt för att inte falla in i dåliga tankar. Några stunder har ägnats åt fest. Men det är tankar som spökar i bakhuvudet hela tiden som ibland lyckas ta sig till ytan. Kommer få leva med dom i resten av mitt liv. Gäller bara att inte bli påverkade av dom. Hoppas ni också haft en bra helg och att den inte varit alldeles för kämpig.

Lördaghelaveckan

Tycker själv det känns underbart att det är söndag & jag har klarat helgen jag med.
Grymt kämpigt bitvis, men också så mycket bra.
Precis som du har jag fokuserat på livet med familjen & mycket utevistelse + motion.

Tankarna är värst, de bara dyker upp i hjärnan och mal på om A och fest. Känns ändå som man blir starkare när man står emot, hoppas verkligen det är så?

Viltkött är nog det jag saknar mest från ett långt förhållande bak i tiden?
Tänk att man aldrig kan få äta kakan och ha den kvar?

Önskar dig en fortsatt bra( nykter) söndag?

Mirabelle

Så skönt att de värsta drabbningarna med a-djävulen redan hade ägt rum i veckan, så att du fick litet helgfrid. Fler nyktra helger åt folket I say!