Dricker inte varje dag men för mycket och okontrollerat på helger och någon dag i veckan. På väg att dricka bort en fin relation. Och kanske märker kollegorna att det blir några glas för mycket vid AW och tjänsteresor. Tänker alltid att jag kan begränsa mig men det går inte.

Bävar inför första nyktra helgen på många år. Redan idag längtar jag efter första glaset vin på fredag efter jobb. Det som får mig att koppla av från stress och ångest. Egentligen vill jag ha redan ikväll för att bota ångesten över helgens fyllor.

Nu ska jag vara stark i mitt första (och förhoppningsvis enda) försök till att bli nykter. Blir stärkt av er som skriver här på forumet. Har läst och funderat en tid.

Emma79

..att du skrivit! Tror att många Känner igen sig I din situation.

Jag var ( typ ) där för ca 6 veckor sedan.

Man tror att alkoholen tar bort ångesten men I själva verket genererar den en djupare ångest.

Trodde inte att jag skulle klara två veckor nykter, tänkte “Vad ska jag göra då, om jag inte dricker?” Och så tänkte jag på “allt jag skulle missa”.

Nu är jag varken stressad eller ledsen eller tråkig. Ãngest kämpar jag med lite då och då men det hör till livet.

Testa!

Mirabelle

Så bra att du tar tag i drickandet innan det går helt överstyr. Att längta till det där första glaset fredag kväll, när stressen får rinna av... Det känns igen. Och till en början var det verkligen så som du beskriver, att man ville dricka mitt i veckan också, bara för att man bävade för den nyktra helgen, att inte få sin stress release... Det går över!

John-Erik

Ja välkommen hit! Har själv varit här en kort tid bara.
Man blir lite mer motiverad att sluta/minska på A av att läsa om många livsöden som liknar ens eget.
Har alltid tyckt att en helg som man ska vara utan alkohol är en bortkastad
helg. Lite grann så att det är slöseri med helg utan A.
Det tar onekligen lite tid att förändra en rutin om att inta A helg efter helg
om man haft det som vana under många år
Det blir en enorm saknad efter A under nyktra helger vilket även leder till
en slags stress och rastlöshet.
Man får försöka hitta på saker som för ens tankar från A.

Lycka till!

Cc11

Tack för era svar. Har överlevt två kvällar med extremt sug efter A. Snart fredag och helg... den största prövningen. Läser era svar och inser att vi är många som kämpar. Jag ska klara det. Tjejfest om två veckor. Funderar på att tacka nej.. vet inte hur man går på fest utan A.

John-Erik

Som ska vara nykter i helgen. Jag hakar på dig Cc11.
Vi ska klara det så kämpa på.
Gällande tjejfesten är det ju svårt. Tror att man klarar sådant först efter
en längre period utan A. Men det är ju 2 veckor dit.
Håller också med dig, att gå på fest utan A även är svårt
då det är så kopplat till A. Man blir ju mer självsäker och mindre blyg.

Cc11

Vid den här tiden på en fredag brukar en halv flaska vin vara intagen... minst. Ikväll förblir jag nykter. Finns bara ramlösa hemma men är suget är enormt.

Mirabelle

Jag känner mig också rätt rastlös och frustrerad... Vi får bita ihop och försöka fokusera på något annat. Trevlig helg!

John-Erik

Lets Dance börjar snart.;-) Tänk inte på suget. Låt suget vara där bara,

Trevlig Helg

John

Cc11

Min första nyktra helg på typ 5 år. Känns riktigt bra. Tjejmiddagen nu på lördag står jag över för att inte frestas. Känner mig inte redo att utsättas för det så enkelt ännu. Dom är vana vid att jag inte tackar nej. Jag som alltid dricker mest.. Har bestämt mig för 30 dagars nykterhet till att börja med och är en bit på väg. Heja mig :)

John-Erik

Bra beslut :-) Nog vettigt att avstå tjejmiddagen så här i början. Visst känns det skönt att ha varit utan en helg. Man visar på detta
sätt vem som bestämmer . Jaget eller Alkoholen. Första hindret avklarat nu för dig. Fortsätt bara så blir det lättare framöver.
Är på dag 8 nu i denna vända. Ska fixa 30 dagar också har jag tänkt mig. Nästa mål är midsommar

Kämpa på!!

John

CS

Blir peppad att läsa dessa nya beslut. Mitt egna beslut är inte lastgammalt. 103 dagar nykter idag. Kan låta mycket i vissa öron, speciellt i början. Känner igen mig så. Fredagen, tjejfesten osv. Mina första fredagar var vidriga helt ärligt, men det blir bättre och det går bättre. Jag. brukar tänka "en dag i taget" (ibland tio minuter i taget om det är tufft), jag stressade ur fruktansvärt över att se det ur ett längre perspektiv precis i början och gör det ännu. Varje morgon har jag satt en rutin där jag uttalar bara för mig själv :"Bara idag ska jag vara nykter hela dagen vad som än händer!" En dag i taget blir till veckor och månader och förhoppningsvis år av ett schysst mående utan A!

Stort lycka till och var snäll mot dig själv! Det är så jäkla tufft i början tycket jag, men det blir bättre och bättre. Små ljusglimtar av hopp, kom ihåg att ta tillvara på dem!

Emma79

...det är bra att försöka välja sitt umgänge i den mån det går I början. Jag prioriterade familjen.

När man träffar folk man är van att träffa “under the influence” har jag märkt att det blir lite alienerande. Andra som man typ pratar känslor med eller kanske byter recept ( min definition av djupare vänskap ?) med funkar bra över en kaffe.

Gick ut en kväll på en konsert och när jag sa till min vän att jag slutat dricka blev hon liksom lättad och höll mig sällskap med blaskig A-fri öl hela kvällen

John-Erik

Har midsommar så målbild. Men du säger helgen efter HittaVilse... hmm.
Måste rita om i så fall. Kan bli svårt men allt går ju. Måste fundera ;-)

Cc11

Ikväll kommer jag vara ensam på hotell. Har haft sällskap av min partner sen beslutet om avstå alkohol togs.. han som alltid finns med och stöttar. Jag tänker ett glas vin i baren ikväll det gör väl inget. Inbillar mig att jag stannar där men så blir det ju aldrig. Det glaset vin kommer bli fler och jag gör min partner besviken (som hör i telefon att jag druckit) Kommer vakna med tungt huvud och ångest i morgon och jobbet går sämre. Vill ha det där ”enda” glaset vin på hotellet i baren ikväll (och ett par till i ensamhet på rummet). men övertalar mig att avstå. Det blir första tjänsteresan utan att dricka alkohol.. om jag nu klarar att motstå.

John-Erik

Gör det istället. Det är ju ändå bara tid som det handlar om till läggdags. Du fixade ju helgen...

Lycka till hur du än gör!

John

Cc11

Tack för stödet :) ska kolla film och lägga mig i tid. Klart jag fixar det :)

Emma79

Ta något annat, kaffe? Läs en tidning, bok eller skriv här. Skönt att vara bland folk, hotellrum kan vara kvävande.

Ha en plan framför allt, and stick to it! Så kan du vakna utsövd och njuta av hotellfrukosten ?

John-Erik

Du fixar det! Du har ju börjat att skriva här så..en bra början.
Vi hjälper varandra..

Trevlig Kväll

John