Hej. Har skrivit här förut men det har inte gått så bra ännu. Mitt drickande ser ut som följande, jag dricker ca 2-3 gånger i månaden men då massor. Jag har druckit i snart 10 år, vardag som helg. Jag blir inte bakis längre, jag får abstinens som håller i sig ca 2 dagar efter att jag druckit. Jag skakar, mår illa och mår fruktansvärt dåligt rent allmänt. Jag har insikter i att jag har problem och jag vet att jag snart kommer att dö av mitt drickande om jag inte slutar. Jag har gått hos beroendevården, fått mediciner och terapi och allt möjligt men det hjälper inte. Jag dricker inte för att jag mår dåligt, jag dricker för att komma bort från en tråkig vardag. Två veckor kan det gå och sen är jag tillbaka och dricker igen. Min toleransnivå är otroligt hög och jag får minnesluckor varje gång jag dricker, ändå lyckas min "autopilot" dricka ännu mera som jag inte minns något alls av. Jag vill inte dricka, men jag kan inte låta bli. Folk säger att jag ska skaffa en hobby, ta en promenad, hitta på saker, och jag gör det men det hjälper inte. Någonstans finns ändå en lucka som går att fylla med alkohol. Snälla hjälp mig, jag vill inte dö av alkohol innan jag ens hunnit fylla 25....

nydag2018

På tal om ingenting så känns samhället så fruktansvärt skevt. Normen är att när någonting firas så SKA det vara med alkohol. Det känns så dumt. Hemma är alkoholen inga problem men alla runt omkring verkar ha alkohol som prio ett. Vill jag träffa en vän en fredag eller lördag så dricks det alkohol och jag tycker inte att det är roligt att ensam vara den som låter bli. Ska jag skippa att träffa någon då? Bara sitta hemma i min ensamhet? Det känns inte särskilt hållbart. Att be andra låta bli att dricka för att jag är där känns inte heller som ett alternativ. Finns mycket att filosofera kring här u livet ?

Emma79

Tex att vi här på forumet pratar hjärtligt och öppet om våra problem, diskussioner som leder hit och dit och verkligen ger något.

Men IRL pratar man sällan om något vettigt eller givande, med sina arbetskamrater och vänner blir det mest blaha blaha.

Detta samhälle där man kan gå ett halvt liv utan att prata med någon, knappt personalen på ICA säger hej.

Ibland uppstår spontana möten och kommentarer på stan och de gör mig alltid så lycklig. Någon ger en positiv kommentar om min klänning, att den gör henne glad. Man hjälper någon ned något på en hög hylla i mataffären och får ett leende.

Ett ”Godmorgon!” I hissen eller ett ”Hej” från en granne.

Vad jag vill säga att detta samhälle bäddar för flykt, genom alkohol tex. Vi verkar inte veta hur man är medmänsklig utan.

Btt

Ekorrhjulet stressen alla måsten tror jag har gjort alkohol till dagens "Valium".
Den är accepterad och legal får människor att varva ner koppla av tillsammans med andra eller för sej själv.
I all stress är det svårt att koppla av och man blir tvungen att ha tråkigt en stund
Tampas med sina egna tankar och känslor. Med lite vin i glasen blir det roligare och lättare och man kan prata om " ingeting" med vänner länge.
I en grupp blir det inte poppulärt att någon säjer nej till alkohol man blir ju då plötsligt en klarögd observatör.

Tror att det finns många många fler riskbrukare av alkohol än vi anar även om vi drog till med en siffra uppåt
Men det finns så mycket annat gott att dricka än alkohol det är lätt att glömma i vimlet.

När det gäller alkoholförgiftning så gå in på yoy tube se donumentären om amerikanska
Elisabet Vargas journalist och Tv nyhetsankare.
En otrolig berättelse mycket sevärd

Elise64

Riskbruk, bra ord! Det är just det jag har haft vinet till de sista åren... ett glas vin sägs ju bara vara nyttigt... och det är väl bättre att ta det än att stressa sig in i väggen.... ja ett glas, men sen blir det två, 3, 4.... varje dag! Nu tränar jag på att varva ned på annat sätt. Tack för tipset med toutube.

nydag2018

Jag är SÅÅ tacksam att vi har systembolaget i Sverige! Är så sugen på ett glas kallt vitt vin just nu, men det finns ingen möjlighet att få det eftersom den enda affären som säljer det har stängt för helgen. Så skönt! Hade förhoppningsvis inte köpt det ändå men nu finns det inte ens något att fundera över ?

JenniferZ

Jag håller helt med. I landet där jag bor kan man få tag på alkohol precis överallt och vilken tid som helst på dygnet. Det krävs en del att stå emot.
Idag har jag inget sug alls- men hade jag haft det så hade Systembolaget inte varit stängt...

Många räddas av att Systemet har stängt kvällar och större delen av helger. Tankarna på A får vila lite, det finns ju ändå inget att dividera om.

Mirabelle

Om jag hade bott kvar i landet där jag utvecklade mitt vin-lulls-beteende hade jag inte enns kommit till insikt om att det är ett problem. Alkohol köper man i vilken affär som helst, vilken tid på dygnet som helst och den situerade medelklassen är de värsta skåpsuparna av alla.

nydag2018

Idag var det inte systembolagets öppettider som stoppade mig, idag var det min trötthet. Fattar inte hur jag ens kan fundera på att vilja dricka när jag vet hur det förstör min hälsa?? Helt sjukt ju.
Mitt sug brukar inte gå över bara för att jag klarar en dag, det återkommer dagen efter eller liknande. Känns som att man bara tillfälligt skjuter fram det. Anledningen till att jag haft sug nu är för att alla runt omkring håller på och planerar fest nu till helgen eftersom det är valborg på måndag. Tydligen så triggar det mitt sug, inte att dricka då med dom men att ta en flaska vin själv typ idag för "alla andra ska dricka i helgen". Känns som att jag "förtjänar" det också då, även fast jag vet att det är tvärtom, att jag borde vara glad att jag slipper..

nydag2018

Nu ser jag klart!
För tillfället i alla fall. Och just nu känns det sjukt att man ens funderade på att dricka, men när suget kommer blir man som besatt. Svårt att förklara för någon som inte upplevt det, men även svårt att förklara för sig själv. Oavsett så är jag otroligt tacksam just nu att jag valde att inte dricka. Vaknade nu mitt i natten och var törstig, har huvudvärk och pulsen slår på tok för fort, hade kunnat tro att jag druckit men det har jag ju inte så jag undrar hur jag hade mått nu om jag dessutom druckit en flaska vin också? Vill inte ens veta.. Ska skriva detta som en påminnelse till mig själv: BRA att du inte drack, kom ihåg denna lättnad som kommer efter att ha valt bort att dricka, SÅ värt det.
Hur som helst så tycker jag att det gick jättebra typ februari-mars. Imorgon or det exakt två veckor sedan mitt återfall och sedan dess har jag inte druckit en droppe men tycker att jag haft sug hela tiden (egentligen är det faktiskt bara 2 dagar men det känns som mer), vilket i sig känns som ett bakslag eftersom att jag innan återfallet typ inte ens tänkte på alkohol överhuvudtaget men jag kanske kommer dit igen. Jag hoppas på det. Men som jag skrev i inlägget innan så känns det som att jag bara skjuter fram tillfället att dricka när jag en gång avstår när suget sätter in. Borde kanske försöka ändra tankesätt och tänka typ att "bra, den här gången lät jag bli." men det känns ganska svårt att tänka så.
Lite problem med sömnen som ni kanske förstår eftersom att jag är vaken vid denna tid men det är ingen fara. Kommer somna om snart.
Over and out från mig med mina nattliga tankar!

nydag2018

Suget kom tillbaka idag igen. Nu har det dock gått över som tur är men det känns som att jag kommer bli tokig om det ska fortsätta såhär.

AL

i din egen tråd. Den är väldigt intressant att följa. Många bra inlägg och tankar. Jag blir inspirerad att fortsätta ett tag till.

nydag2018

Idag har det gått över två veckor utan en droppe alkohol. Har varit jobbigt med suget men det har i alla fall tillfälligt gett med sig.
Nyktert blir det idag också.

nydag2018

Mindre kul..
Min hälsa har blivit sämre, precis som jag oroade mig för. Så idag ska jag vila och gå på ett läkarbesök. Inte svårt att vara nykter när man är sjuk. Synd att man inte tog tillvara på hälsan tidigare. Dock inte säkert att det beror på alkoholen men den har säkert bidragit.

det går över. Gör något som kan lindra under tiden! Ta en promenad, prata med en vän, etc.

JenniferZ

Vill bara säga Krya på dig!
Ja- ja, vad det än är så bidrar A säkert. Kroppen blir ju mer nedgången och har inte samma motståndskraft. Men du har klarat många dagar nu och det känns som att kroppen är bra på att reparera sig. Och gör det ganska snabbt. Så beröm dig själv! Och vila. Önskar dig en fin dag trots dålig hälsa.

nydag2018

Tack så mycket för era stöttande kommentarer. Har fått lite olika mediciner och ska tillbaka till läkaren på tisdag, mår lite bättre nu. Däremot så känns det som att jag har mycket att ta itu med, vilket stressar mig. Jag försöker tänka att man inte kan göra mer än sitt bästa men ibland känns även det som ett misslyckande. Tidigare har flykt varit mitt sätt att hantera jobbiga saker men jag vet ju att det inte fungerar i längden.
Alkoholfritt är det fortfarande, och som många här skrivit så ångrar man aldrig en nykter kväll.

nydag2018

Eller ja, tråkigt är kanske fel ord. Jag har varit medlem på forumet och skrivit sedan hösten 2016, dvs nästan två år, men tidigare under ett annat användarnamn. Jag gick idag in i delen "Det vidare livet" och såg där de flesta namn från förr, de personer jag delade historier med på den tiden. Därmed känns det tråkigt att jag verkar vara en av de få som inte tagit mig dit. Det gör mig ganska ledsen faktiskt, även om jag är glad för deras skull.
Jag får väl kämpa på och hoppas att jag också tar mig dit en dag, men just nu känner jag mig rätt misslyckad..

Mirabelle

Och det är allt man kan göra, fortsätta streta mot vad man tror är rätt håll. Oavsett hur långt man har kommit på vägen. Och som Monday Morning brukar säga - Hur många nyktra dagar man än har, så är alla bara ett glas ifrån återfallet. Ta hand om dig!

nydag2018

Man kan inte göra mer än sitt bästa. Valborg var lugn, som alla andra dagar när jag är nykter. Skönt men är ständigt trött och för tillfället känner jag ingen större lust till något alls. Sitter mest och tycker synd om mig själv ? jaja, det är väl också ett sätt att fördriva tiden!