min lilla spritdjävul nästa gång han dyker upp....

Jag började dricka tidigt i åldern 13-14 år, redan då hade jag fyllor som innebar minnesluckor och skam. Snodde en massa sprit i barskåpet. När jag var 16 började jag arbeta i krog branschen i Stockholm och hamnade på en massa AW´s vid ett tiden på natten då vi slutat jobbet, blev insläppt på det ena och det andra stället trots att jag inte hade åldern inne. Detta var på 80-talet och tydligen var inte alkohollagen i bruk vad det gäller ålder och att dricka på krogen. Under ett par år så jobbade vi och drack drinkar nätterna igenom. Hem sova - upp och jobba - festa. Livet var ett enda stort party!

Sen dess har det väl bara rullat på med mitt "partyliv" - fyllor, supa bort sandalerna, supa bort vinterskorna, dragit linor, blivit av med väskor, kreditkort, skinnjackor, ett antal nya mobiler åt helvete, tappade dyra smycken, hamnat i slagsmål på krogen, slagsmål hemma, sparkat en man i ryggen med högklackad sko i Grekland, blivit rånad när jag sov på t-banan hem, somnat på fel nattbuss och hamnade på andra sidan stan, hamnat i fyllecell på Maria Pol (fick en LOB och hamnade hos Soc med dottern), visat brösten på en innekrog i stan, nästan trillat överbord på en finlandsfärja, kissat på mig, spytt ner mig, hamnat på en strand med en okänd man i Thailand - långt åt helvete därifrån där jag bodde, satt på ägg för att koka i en kastrull och somnade så hela köket höll på att börja brinna, somnat ifrån mina barn så de inte fått mat, kört bil jävligt full - körde dessbättre bara in en bergvägg och sabbade bilen, ramlat bakåt ner för en halv rulltrappa på T- centralen, klappat till en man på första dejten, pinsamma sms, pinsamma samtal till nära och kära - denna lista kan göras väldigt lång.

Var helt nykter efter den LOB jag fick 2012. Detta höll i 2 år. Inte en droppe, jag var livrädd att förlora min dotter. Blev erbjuden hjälp men tackade nej. Fortsatte dock mitt uteliv fast då med alkoholfria drinkar - vilket gick utmärkt. Tränade och höll mig i schack, blev nästan fanatisk med att leva ett rent liv med supermat, träning, mental träning, meditation, hitta mig själv. Var då helt övertygad om att mitt beroende var över.

Tills jag hamnade en natt efter jobbet på en AW - 2014 och tog 2 öl. Endast 2 öl. Åkte sen hem och tänkte stolt - Hallelujah och Amen! Jag är botad Jag kan dricka igen. Jag kan dricka som alla andra!

Ever since, lever jag i detta igen. Jag har dock inte ett behov att dricka dagligen, känner inte något sug på flera veckor (arbetar till och med alkohol, i krogbranschen och det fungerar utmärkt) Under dessa veckor lever jag ett utmärkt liv med min dotter, träning, arbetar. Att andra människor dricker runt mig bekommer mig inte det minsta. Arbetar som sagt med event/fest/alkohol och blir bara spyfärdig på dessa berusade människor omkring mig.
När jag är i min friska period.

När jag är i min sjuka period.
Då min lilla förbannade spritdjävul tittar fram. Då sups det i 6-7 dagar och rejält. Aldrig ute på krogen längre, det vågar jag inte. Jag drar ner gardinen och stannar hemma och dricker. Till medvetslöshet (typ 1 l starksprit/dygn) Dricker och håller andan för att inte kräkas upp det. När alkoholen nått blodet så kräks jag. Sist satt jag i badet och kräktes blodklumpar. Jag var helt sönder kräkt i strupen och kunde inte äta på en vecka. Sist höll detta i 8-9 dagar. Sova - dricka - sova - kräkas - dricka - sova. Fick i mig ca 7 liter starksprit på under dessa dagar. Rent destruktivt. Denna gång har jag tagit hjälp då jag vet att snöbollen rullar på och nästa gång kommer jag dricka ihjäl mig på ett eller annat sätt. Har skrivit in mig på alkoholklinik och ska göra allt som står i min makt för att ta mig ur detta. Har också tagit mig till AA och ska på ett till möte idag. Min sista period var ett rejält uppvaknade för mig. Jag är sjuk och jag måste tillfriskna i denna sjukdom. Inte för någon annans skull utan för min egen.

Min måndagsmorgon har kommit!

Nu nykter i 16 dagar och jag tar 24 timmar i taget!

24 timmar
24 timmar
24 timmar
i taget....

However long the night is - the dawn will break

Jag är glad att du klarar dig bra med ditt liv och ska läsa din tråd i anhörige forumet.
Jag vet ju en del, du har ju skrivit om det förut....
Jag ska läsa och uppdatera mig själv om ditt liv hur det ser ut nu

Kämpa hur det än är....

Vad glad jag blir✨Du har stöttat både mig och andra..Jag har tänkt mycket och tagit lärdom av andras erfarenheter, både bra och dåliga..Så skönt för din dotter och mina barn att det funkar med det nyktra livet..Jag har ju valt bort vännerna som dricker mycket..Dom andra har inte alkohol som prio alls. Det är nog annorlunda i Stockholm..Du får flytta till landsbygden MM..Haha..Här finns inte barer i varenda hörn som stör eller lockar..Kram till en mycket fin tjej..

Mic99

Hej MM.

Vet inte vad som händer just nu, men igår föll jag igen. Och vet du? Jag är som du...precis som du...Var på väg till träningen när..känslorna kom (på en o samma gång..) och jodå. Jag blandade grogg i träningsflaskan. Smuttade under träningen och hällde i omklädningsrumet.. Sjukt? you name it! Fan va sjuk man är.. Nu är allt upponer..Jag är allt på en o samma gång. Precis ALLT!

FAN

Kram MIc

Mic99

Så måste jag kunna!! Började läsa Persbrandts bok för några dagar sen. Känner inte igen mig alls i vissa avsnitt.. i andra är vi samma person. Önskar att jag en gång kan lyckas sluta helt som både du å Persbrandt gjort. Kan ni så finns det hopp tänker jag.. En annan av mina ungdomsidoler är Nikki Sixx vars bok #The heroin diaries" som också fick mig att känna precis allt på en gång. Han klarade sig också..till slut. Varför skulle inte jag?

Festen är ju slut för länge sen...

Kram igen.

Mic

Oh fan. Nu blir jag osäker. Jag hoppas inte du tog min fylla som ett tips att dricka sprit på gympasset? Det är ju bara dumheter. Fast jag kan se på mig själv som patetiskt när jag gjorde det. Hånflina åt mig själv. Idiot Monday. Menar sätta sig på en spinningcykel och köra norska intervaller med 50 cl Jack D i flaskan. Alltså man ska gå på ett pass för att man vill bygga kondition och muskler. Men inte jag. Inte du. Vi kör fyllan och konditionsträning samtidigt. Då är man bra långt kommen i det som kallas missbruk.

Som Anders43 skriver i det senaste inlägget i periodartråden så har vi enligt vården samma sjukdom som vardagsintagarna. De som smuttar varje dag. Det har vi inte. Vi är en grupp i gruppen. Som är lätt att missa. Lika lätt som vi inte inser att vi har alkoholproblem.

Jag har trots detta fått bra hjälp, jag har blivit tagen på allvar. Det finns bra hjälp att få.

Jag har dessutom alltid känt mig jävligt konstigt, för detta är ju minst sagt ett okvinnligt sätt att dricka. Man läser ofta - pappa - farfar - morfar var periodare. Få kvinnor som uttalar att de har periodiskt drickande. Tror man som kvinna skäms över att inte vilja stå med ett cavaglas i handen, utan man shottar och häver öl som värsta byggarbetaren. Thats me. Bira direkt ur flaskan. Inget sött sliskigt. Gin/Vodka/Wirre. Rakt upp och ner.

Det är inte mängden och hur ofta vi dricker som räknas, det är konsekvenserna av drickandet. Att supa i omklädningsrummet är en konsekvens. För ingen som inte har problem med alkohol gör så.

Jag tror att du skulle ha hjälp av lite stöd. Få hjälp med att mönstra upp dina perioder.
Hur gör du nu? Kan du stoppa eller går du in i en period av drickande tror du?

Jag vet ju att när man har klivit in i skitperioden, kliver man sällan ur efter en dag.
Man fortsätter tills man känner sig klar.

Hur känner du ?

Kram

MM

Och du är ju inte ensam med detta. Jag hade inte klarat att styra min hjärna om jag inte hade fått (inte någon värdering i rangordningen)
1) Den kliniska biten av min läkare, om vad som kan hända om jag fortsätter dricka. Hjärnan tar stryk. Lever. Hjärtat. Cancerrisk.
2) Redskap att resonera med mig själv. Med terapeut under 6 månader analysera varför och vad.
3) Enormt stöd härinne. Hade inte klarat mig utan detta forum.

Jag trodde jag var ensam om detta, det var jag inte.

Kämpa på Mic

Jag kan ju inte heller säga att jag har slutat, menar jag kanske bara är i en bra period? Som varat längre än de andra? Det vet jag inte. Och jag har ingen plan om vad jag ska göra om jag får för mig att ta mig ett återfall. Jag är bara ett glas ifrån som alla andra. Risken finns hos mig hela tiden. Men missbruket är i vila. För tillfället....

Mic99

Nejdå du "uppmuntrade" mig inte till att dricka på och efter träningen. Jag kände igen mig när du skrev det.. har gjort det förr. Det är verkligen sjukt. Jag är i de flestas ögon i topptrim..och ingen. absolut ingen skulle tro det jag skriver nu. Att det är jag? glöm det..

Att jag skrev att du fixat det? Jo, har man fixat 1,5 år så är man i alla fall en bra bit på väg!!

Jag har aldrig klarat längre än 3 månader i princip..

Sen så fattar jag med..att är du som jag så är man aldrig säker...en känsla? Så kan man va där igen.,,

Om jag kan sluta idag?

Jag vill!! Men du vet ju hur det är..

Skulle behöva någon som dig att prata med just nu. Någon som förstår..

Tack för att du skrev nu. Betyder sjukt mycket!

"not afraid of dying...I just don´t want to.."

/Mic

Mic99

Finns så mycket jag skulle vilja skriva men just nu är det nog bäst att låta bli.

Jag lovar att skriva hela min "story" en dag när jag kan. Har ju som sagt läst i princip varje inlägg du gjort sen du började skriva här och känt igen mig i så mycket. Känns på många sätt som att jag nästan "känner" dig trots att jag på andra sätt säkert inte alls gör det.

Att jag ens kan skriva nu är Amazing..men jag tor du känner igen dig. Vi fixar ALLT när vi vill och måste!

Tack igen för att du bryr dig MM.

Kram

/Mic

Jag trillade ju dit efter 2 år. Helt nykter i 2 år sedan återfall, tog två öl. Funkade. Dagen efter drack jag i en vecka. Och i kraftiga 1 veckas perioder fram till oktober 2016 med 1-2-3 månaders mellanrum helt utan. Jag är inte på något sätt säker. Finns dom som trillar dit efter många, många år.

Min hjärna ligger också och lurar för tillfället. Det är inget ryck som det brukar vara, mer som positiva tankar och fantasier kring alkohol. Livsfarligt att börja romantisera det. Då går den lilla hjärncellen bananas och tror den är läkt. Den är fortfarande sjuk. Får inte glömma det.

Brukar läsa lite tillbaks i min egen tråd för att se hur jag mådde då.... påminna mig.

“Alcohol ruined me financially and morally, broke my heart and the hearts of too many others.

Even though it did this to me and it almost killed me and I haven't touched a drop of it in seventeen years,
sometimes I wonder if I could get away with drinking some alcohol now.

I totally subscribe to the notion that alcoholism is a mental illness because thinking like that is clearly insane.”

― Craig Ferguson

Mic99

ganska mycket men raderade allt..

. Känns inte rätt att skriva just nu. Av många skäl..Hade varit skillnad om det varit ett privat...Visst är vi hyfsat anonyma här men...

Synd att det inte finns en chatt för såna som oss. Känns som att det hade behövts..

Dina ord värmer hursomhelst!!

Tack!

En dag så..

/mic

Jag tror att det har med säkerheten att göra. Fanns det en chatt skulle vi plötsligt riskera att inte få vara just anonyma. Jag har också saknat en chat ibland men förstår att det inte skulle fungera bra.

Mic99

Jo. Jag förstår..eller inte. Man är ju anonym på en chatt också..om man vill?

Hursom .FAN! Just nu känns det sjukt dåligt. Ska jag orka en resa mig en gång till...?

Ska sluta skriva nu. Blir nog inte så bra om jag fortsätter.. Känns sjukt att sitta och skriva här full..är faktiskt första gången men men det är väl det detta är till för? ALKOholhjälpen? Hjälp mig?!

Är väl inte riktigt natt än men...för mig spelar det mindre roll..du har precis varit "en röst i natten" för mig.

Återkommer när jag kan skriv "på riktigt"

Känslan nu? Skäms mest. För att jag är en sån jävla loser...

/Master of Puppets

Jo klart man är men man skulle ju kunna dela personlig info såsom mail, mobilnummer etc.
Skäms inte, det är inte dig det är fel på. Det är alkoholen.
<3

Mic99

Ok. Är det tillåtet? Testar..

Ok.

Nu kör vi då? Har precis lagt upp en helt anonym ny hotmailadress. Vill du skriva till mig så är ingen gladare än jag..

Och alla andra som eventuellt vill skriva går rätt in i spam-korgen ;)

/Vi hörs?

Mic99

Nu raderas mailadressen. Skriver du så är det som jag skrev innan.. Ingenskulle va gladare än jag. Om inte?

Då förstår jag dig. Promise.

/Come as you are

Btt

Men tror precis som du säjer att du inte borde vara SÅ aktiv på sidan när du inte är nykter.
Utsätt inte de "svaga" som kämpar hårt för att att motstå frestelsen till återfall.
Alla som missbrukar är losers man skadar sej själv och förlorar det som händer i livet och nuet. Ingen vinnare i det
Men man bestämmer själv det måste man inse

Tänker på en rolig historia. På en spårvagn i Göteborg ?
En redigt full man tittar närmre på damen bredvid och utbrister
- oj vad du är ful
- usch säjer hon och du är full.
- ja säjer han , men imorgon är jag nykter
???
Imorgon är du nykter ????
Lycka till