Hej!

Tänkte föra "dagbok" här för att hålla lite koll på mig själv, samt eventuellt kanske få lite feedback och kontakt med andra som har ett mer eller mindre osunt förhållande till etanol.

Jag fyller 40 i höst, och separerade i oktober 2017 med min dåvarande fru. Så snart jag flyttat började jag dricka, rejäla mängder, i snitt 5-6ggr/vecka.

För en dryg månad sedan sökte jag självmant upp företagshälsovården (fick i princip ingen respons via landstinget tyvärr), och fick dels tips om samtalsstöd samt recept på Campral.

Igår hade jag uppföljningsbesök, och kunde konstatera att Campral gjort lite eller ingen skillnad, och efterfrågade därför Antabus för att hålla mig helt nykter för en längre period framöver. Det kändes som ett sjukt bra beslut, och jag är tillfreds, även om det känns konstigt att inte dricka ett par öl till sporten ikväll.

Däremot så kände jag mig sjukt trött hela dagen igår efter att tagit Antabus, gäspade var och varannan minut, någon mer som känner igen sig i det?

Använder inte Antabus så kan inte svara på din fråga. Har ett annat tips om du är intresserad. Jag har provat L-glutamin, som är en aminosyra, sedan några veckor. Är receptfri. Suget är betydligt mindre. Flera studier visar också på mycket goda resultat vid behandling av alkoholism. Googla L-glutamin+alkohol om du vill läsa mer.

Välkommen hit och lycka till!

Anders78

Hej igen!

10 dagar och nykter, sånär som på 0,05%-ig öl som törstsläckare, det känns sjukt bra! Tröttheten och dåsigheten börjar ge med sig, men fortfarande segt att ta sig ur sängen varje dag.
Känns så jävla bra att äntligen fått ett slut på skiten!

Ansa

Jag går till beroendemottagningen och får Antabus. Första gången förra onsdagen, andra gången nu måndags (får 600 mg varje gång). Är så sjukt trött. Plus lite malande huvudvärk.
Ungefär som jag mådde för fem veckor sedan då jag la ned alkoholen.
Hoppas verkligen det ger med sig??.
Grattis till 10 dagar, bra kämpat!
Kram???

JenniferZ

Bra jobbat!
Jag har också vid ett tidigare försök testat campral. Märkte ingen effekt alls. Denna gång testar jag utan mediciner (men ska googla på tipset om glutamat). Har kommit lika långt som dig och igenkänningsfaktorn är hög. Är dessutom lika gammal. Vill bara skicka lite pepp till dig ?.

Emma79

Inte glutamat ? det var något annat! L glutamine eller ngt sådant, tror det var Vinäger som tipsade ?

JenniferZ

Tänkte väl! Har dålig koll på glutamat men kände instinktivt att det var något annat (och eventuellt inte något bra...). Ska leta reda på rätt beteckning ?