Det slog mig just nu att jag har bytt ut alkohol till på gränsen av ett anorexiskt beteende.
Dricka öl eller vin?
Aldrig i livet! Det är ett elände att träna bort.
Jag pressar mig oerhört hårt och klarar tentor eller anföranden med glans.
När jag lägger mig på kvällen och är nöjd med min prestation gällande plugg och träning så är det absolut jämförbart med att dra i sig en flaska vin.
Hur vanligt är det att missbruk byts ut?

Min tro är att det är vanligare än vad man tror.Kan bara ta från egna erfarenheterna.Själv hade jag stora problem med spel för ca 12 år sen (hade en osund relation av alkoholen,men då var det spelet styrde) Har en i familjen som har varit kraftig narkoman och idag har hon ett kraftigt spelberoende.Har två vänner som har varit i ett missbruk med narkotika och idag är dom båda två alkoholister. Även hört att träning kan bli maniskt när man slutar med Alkohol.Jag tror när man är en beroende människa så måste man har en balans, pga belöningssystemet vill ha belöning på något sätt och kan då lätt bli destruktivt.Som du skrev- Du känner dig nöjd,och de ska man känna om man har gjort något bra självklart men inte om något tar över och blir skadligt.Men som sagt detta är endast mina erfarenheter och vad jag tror..

Kramar

Det är tydligen väldigt vanligt. Vi fick tidigt i min öppna behandling tips om att vara väääldigt uppmärksamma på att vi inte hoppar på nåt annat nu när alkoholen är borta. Socker, spel och träning ligger väldigt högt upp på risklistan tyvärr.

Emma79

När jag drog ner på drickandet under en period för ett par år sedan började jag shoppa något så inuti helvete online! Och sälja på Tradera. Det är ju auktioner så jag tror det triggade en massa mekanismer.

Denna gången gör jag ingenting. Ta bort alla beroenden och se vad som finns kvar.

Kan inte träna annars hade jag säkert gjort det.

“Kan inte” är rätt skönt ( skada dock, inte skönt alls iofs ) för där sätts en tydlig gräns. Jag tror att gränslösheten är förödande I dagens samhälle.

Elise64

Tack för påminnelsen Tess!
Jag har i grunden ett godisberoende...valde att sluta med det tillsammans med att jag nu slutade med vinet... min risk nu är att träna, plugga, jobba istället när oron i kroppen kommer... det har hänt förrut.. det ska jag ha med i tanken!

Detta är mina tankar kring ämnet..Om man inte bearbetar sitt missbruk och beroende, utan kör på med vita knogar, så halkar man oftast in i något annat..Jag och några närstående till mig har slutat dricka alkohol..Jag har nog bearbetat alkoholproblemet mest av oss, med hjälp av böcker, diskussioner, filmer om missbruk, och forumet . Även aa-möten ibland. Har nu sett att en av oss bytt till spel. En annan till prylar och arbetsnarkomani..Den tredje verkar vara medberoende till frun, annars inget beroende. Jag själv har inte gått på annat, än i varje fall..En skillnad är också enligt mig att jag inte är en beroendepersonlighet..Jag blev fysiskt beroende av alkohol..Drack inte för att döva eller få självförtroende..Utan drack så länge och ofta att hjärnan blev beroende..Det gäller att se upp med andra saker man kan missbruka och förstå sig själv och sitt egna beroende..