min lilla spritdjävul nästa gång han dyker upp....

Jag började dricka tidigt i åldern 13-14 år, redan då hade jag fyllor som innebar minnesluckor och skam. Snodde en massa sprit i barskåpet. När jag var 16 började jag arbeta i krog branschen i Stockholm och hamnade på en massa AW´s vid ett tiden på natten då vi slutat jobbet, blev insläppt på det ena och det andra stället trots att jag inte hade åldern inne. Detta var på 80-talet och tydligen var inte alkohollagen i bruk vad det gäller ålder och att dricka på krogen. Under ett par år så jobbade vi och drack drinkar nätterna igenom. Hem sova - upp och jobba - festa. Livet var ett enda stort party!

Sen dess har det väl bara rullat på med mitt "partyliv" - fyllor, supa bort sandalerna, supa bort vinterskorna, dragit linor, blivit av med väskor, kreditkort, skinnjackor, ett antal nya mobiler åt helvete, tappade dyra smycken, hamnat i slagsmål på krogen, slagsmål hemma, sparkat en man i ryggen med högklackad sko i Grekland, blivit rånad när jag sov på t-banan hem, somnat på fel nattbuss och hamnade på andra sidan stan, hamnat i fyllecell på Maria Pol (fick en LOB och hamnade hos Soc med dottern), visat brösten på en innekrog i stan, nästan trillat överbord på en finlandsfärja, kissat på mig, spytt ner mig, hamnat på en strand med en okänd man i Thailand - långt åt helvete därifrån där jag bodde, satt på ägg för att koka i en kastrull och somnade så hela köket höll på att börja brinna, somnat ifrån mina barn så de inte fått mat, kört bil jävligt full - körde dessbättre bara in en bergvägg och sabbade bilen, ramlat bakåt ner för en halv rulltrappa på T- centralen, klappat till en man på första dejten, pinsamma sms, pinsamma samtal till nära och kära - denna lista kan göras väldigt lång.

Var helt nykter efter den LOB jag fick 2012. Detta höll i 2 år. Inte en droppe, jag var livrädd att förlora min dotter. Blev erbjuden hjälp men tackade nej. Fortsatte dock mitt uteliv fast då med alkoholfria drinkar - vilket gick utmärkt. Tränade och höll mig i schack, blev nästan fanatisk med att leva ett rent liv med supermat, träning, mental träning, meditation, hitta mig själv. Var då helt övertygad om att mitt beroende var över.

Tills jag hamnade en natt efter jobbet på en AW - 2014 och tog 2 öl. Endast 2 öl. Åkte sen hem och tänkte stolt - Hallelujah och Amen! Jag är botad Jag kan dricka igen. Jag kan dricka som alla andra!

Ever since, lever jag i detta igen. Jag har dock inte ett behov att dricka dagligen, känner inte något sug på flera veckor (arbetar till och med alkohol, i krogbranschen och det fungerar utmärkt) Under dessa veckor lever jag ett utmärkt liv med min dotter, träning, arbetar. Att andra människor dricker runt mig bekommer mig inte det minsta. Arbetar som sagt med event/fest/alkohol och blir bara spyfärdig på dessa berusade människor omkring mig.
När jag är i min friska period.

När jag är i min sjuka period.
Då min lilla förbannade spritdjävul tittar fram. Då sups det i 6-7 dagar och rejält. Aldrig ute på krogen längre, det vågar jag inte. Jag drar ner gardinen och stannar hemma och dricker. Till medvetslöshet (typ 1 l starksprit/dygn) Dricker och håller andan för att inte kräkas upp det. När alkoholen nått blodet så kräks jag. Sist satt jag i badet och kräktes blodklumpar. Jag var helt sönder kräkt i strupen och kunde inte äta på en vecka. Sist höll detta i 8-9 dagar. Sova - dricka - sova - kräkas - dricka - sova. Fick i mig ca 7 liter starksprit på under dessa dagar. Rent destruktivt. Denna gång har jag tagit hjälp då jag vet att snöbollen rullar på och nästa gång kommer jag dricka ihjäl mig på ett eller annat sätt. Har skrivit in mig på alkoholklinik och ska göra allt som står i min makt för att ta mig ur detta. Har också tagit mig till AA och ska på ett till möte idag. Min sista period var ett rejält uppvaknade för mig. Jag är sjuk och jag måste tillfriskna i denna sjukdom. Inte för någon annans skull utan för min egen.

Min måndagsmorgon har kommit!

Nu nykter i 16 dagar och jag tar 24 timmar i taget!

24 timmar
24 timmar
24 timmar
i taget....

However long the night is - the dawn will break

Btt

Ja det låter ju faktiskt så ?
Bara hört det som en Göteborgshistora tidigare.

Sen 3-4 dagar är hjärnan full med alkoholtankar.
Jag blir lite rädd. Är det dags?

Hade detta vart för ett år sedan hade autopiloten vart påslagen och jag hade gått till SB kl 10.00.

Kom på nu att jag borde ha haft en plan för mig själv. Mitt i styrkan kan ju detta ske.
Jag vet ju det. Så varför har jag ingen plan? Var är nödutgången? Handbromsen?

Känner jag för att köra en sudden-death på mig själv? Japp.
Kommer jag göra det? Vet ej.
Borde jag göra det? Nope.

Anders 48

DU är nödutgången, DU är handbromsen! Det skall inte drickas nåt - så är det bara. Det är f-n i h-e hur det kan "synappsa" till sig i våra periodarhjärnor. Dagens motto är "Skjut en synaps!". Tänker lite såhär: Kan det vara den nya (jättebra och intressanta) tråden du startade som på något sätt ligger där och skaver och "påverkar"?! I tråden blir det ju mycket alkosnack om hur/när/var/varför vi druckit o.s.v. Där finns ju också budskapet (sanningen) att vi håller oss nyktra så länge och så mycket och så stor del av året, ändå. Kan detta ha påverkat dig? Undermedvetet? Ämnet är ju väldigt intressant - men kan det ha fått dig att sänka garden en smula? Det som kanske eg. står "mellan raderna" i inläggen, nämligen att vi för det mesta är nyktra och normalt fungerande? Har ingen aning om det kan vara så - det är bara vad jag tänker just nu. Att börja förhandla med sig själv är farligt. Visst, vi kommer ut på andra sidan igen efter ett återfall, det gör vi - men vad kommer det att kosta? Vad blir kostnaden?

OM det är nåt i nya "periodartråden" som påverkar dig - lägg ner den! Eller fortsätt - hela tiden med de där dagarna i oktober 2016 i åtanke. Hela tiden dessa dagar. Det är dessa dagar vi skriver om allihopa - när de än har skett.

Jag tokhoppas så mycket att du står emot nu MM, och önskar dig all styrka i världen. Det ÄR INTE värt det, men det vet du ju. Det gäller bara att få hjärnan med på det också. Det går, det måste gå. Du har för mycket att förlora på att förlora just nu. Styrkekram till dig!!!/Anders

555 dagar utan alkohol och nu funderar du på att dricka? Hjälp! Är A-rösten så seglivad? Snälla, snälla, håll i nu! Du är ju vår förebild- beviset på att det finns ett liv efter detta... Eller, förlåt, du ska såklart inte göra det för någon annan utan för dig själv och dina barn! Andas, andas, genomlid, uthärda så kommer det en ny dag. Jag håller på dig!

En varm kram till dig!!!

Blir också bekymrad, läser med ett hugg i hjärtat... se farmför mig att nu blir det vår, nu kan du gå och börja din mission med Cornelis grav...
Ååååh vad jag önskar dig motståndskraft mot de förödande tankarna. Håller om.... Kram, kram.... / mt

Nej det skrivs ju om alkohol i alla trådar, och det är helt ok. Tycker som du att ämnet är intressant, hur vi fungerar. Skriv på. Det är det forumet är tillför och skulle det vara så att jag inte kan hantera det så får jag logga ut ett tag. Då ligger problemet hos mig. Mycket återfall härinne och det påverkar till viss det men igen kan jag inte läsa om det så får jag maka på mig. Enkelt. :)

Detta är ett långsamt sug som byggts upp under ett par veckor. Fantasier och drömmar om A.

Det som påverkar mest är att jag i måndags hade mitt sista möte med SSK på Huss. Hon har vart min mentor under ett år och jag kommer sakna henne.
Behöver inte lämna kissprov något mer, behöver inte bevisa för läkaren att jag är nykter. Det är någon frihetskänsla i det.

Ska leta efter handbromsen. Den finns ju såklart i mig. Mantrat kommer väl till pass:
Det är inte värt det.
Det är inte värt det.
Det är inte värt det.
Det är inte värt det.
Det är inte värt det.
Det är inte värt det.

Kram

MM

Ja det är den. Stark röst som kommer mellan varven. Men jag har ju verktyg och ska försöka använda dom. Man glider på en räkmacka ett tag men verkligheten gör sig påmind. Det är som en eld som alltid ligger och pyr, vilande. Lite luft så skjuter elden upp.

Och det kommer den förmodligen alltid att göra men vi måste lära oss att stå emot. Jag kämpar på.
Ska städa badrummet idag och få hjärnan på rätt spår igen.

Kramar om... :)

Vill mest skriva i min tråd så jag kan läsa tillbaks i framtiden. Jag tar mig nog igenom detta med. I värsta fall har jag antabus på Apoteket jag kan hämta ut Och kollar till CW's grav. Jag tar en promenad nu upp till Kyrkan (bor ca 30 minuters promenad ifrån) och ska sitta och andas i oasen. Köper en latte på vägen och insuper livet. Så Apotek, Latte och Katarina. Så får det bli idag.....

Tack..

Kram

I Stockholmsvåren och i Katarina. Jag har Livsstegsvänner där... Kan förstå att du inte vill oroa, det är bra att du skriver och berättar. Vi som läser och oroar oss tar hand om oss och du tar hand om dig. Men vi finns för varandra <3 Kram, kram / mt

Mic99

Och ingenting att vinna. Och det vet du ju. Att det ska va så svårt. Att man aldrig kan koppla av helt.

Jag både hoppas och tror att du står emot denna gången också, finns absolut ingenting du skulle tjäna på att följa suget nu.

Gör precis allt du vill och unna dig det du vill ha idag, förutom en sak. Du vet vilken..

Solen skiner idag. Njut av våren!

/Mic

Anders 48

.....som är lite av "boven". Jag tog ju själv ett återfall i april förra året. Det var ett par veckor efter att jag avslutat med psykoterapeuten hos beroendeenheten. Hade också en "frihetskänsla" på något sätt - och var nöjd med de samtal vi haft. Men visst, återfallet tog jag där o då. Kanske inte helt ovanligt - att frihetskänslan manifesterar sig någonstans och på något sätt. Dumt bara att låta det bli ett återfall. Du klarar dig igenom det här också, det är jag övertygad om...../Kram

Ja kanske min hjärna tycker att den är färdigbehandlad då jag avslutar nu på Huss kliniken. I'm on my own. Kryckan är borta. Sänker som du säger garden, och då kommer tankarna som ett brev på posten. Jag har lovat mig själv att göra allt som står i makt, alltid sätta nykterheten i första rummet. Alltid. Klarar jag inte att gå med på krogen, sitta på pizzerian och vänta på pizzan, åka tåg om det finns en bar - då får jag helt enkelt välja bort det.

Jag kommer ihåg ditt återfall förra våren. Var det då din pappa kom och hjälpte dig?

Jag har ganska mycket tid över nu då jag har sagt upp mig på jobbet och kommer börja plugga i höst. Tanken jag har är att jag ska leva på kapitalet och vara lite ledig. Bara ta lite ströpass. Har inte haft någon längre semester på 6 år. Detta gör att jag känner mig lite ensam och rastlös.

Kanske läge nu när jag har tid över att besöka några AA möten i Sthlm?
Går du fortfarande på AA?

Kram

Tack. Försöker men man är inte mer än människa. Trillar man (som jag har gjort SÅ många gånger förut) Jag har ju haltat mellan nykterhet i mina perioder - och tyckt att nu är jag på den säkra sidan. Nu är jag okey, allt är som det ska vara, nu kör jag på igen.

Där tror jag intervall drickarens problem ligger. Vi tror att vi är läkta.

Det löser sig :)

Kram

MM

Livstegen i Katarina ska vara väldigt bra, oavsett om man är missbrukare eller inte.
Har bara hört gott om det. Sen är ju min favvopräst där: Olle Carlsson.
Jag kanske ska gå och snacka lite med honom????
Han är präst, nykter alkoholist och han borde väl kunna ta emot mig för stöd?

Det ska jag kolla upp. Bra ide.

har båda jag och min man gjort. Det har varit jättebra. Mannen min har bra kontakt med Olle de gånger vi setts, jag tror de förstår varandra utifrån den gemensamma erfarenheten av missbruk. Olle är bra. Min favoritpräst i Katarina, och överhuvudtaget, är Camilla Lif. Solkram / mt

... men det är naturligt och inget du ska bry dig om. Om det hjälper dig att hålla dig nykter så ska du skriva här... precis vad som helst. Vi kan sluta läsa om vi blir för oroliga, men det gör vi inte. Vi finns här för dig i cyberrymden. Oavsett. Kram

...och en massa kramar. Hoppas att du orkar rida ut tankestormen inom dig utan A. ♡

Det är för jävligt att denna drog som är så stark och förstör för så många är så acceterad - och dessutom laglig. Grrr...

AlkoDHyperD

Frihet hr du väl haft hela tiden.
Samma anledning som hållit dig nykter i 555 (556?) dagar finns väl kvar?
Jo du, en 24:a whisky skulle du nog tåla. Förmodligen allt för väl. Kanske skulle den kännas riktigt bra. Inte lämna några negativa biverkningar.
Förutom önskan om att uppleva ruset igen. Längta till nästa. Och nästa.
Tack för att du delade med dig, MM, både här och i min tråd. Nu fick jag formulera anledningen till att vi inte alls ska eller vill smyga i oss lite sprit.
Kram

Ligger mest o stirrar i taket, tycker synd om mig själv för att jag inte kan dricka bla bla bla. Färgade håret - blev inte bra. Blått. Ser ut som en tant. Och jag har lärt mig en sak idag och noterar till mig själv. Använd inte epilatorn på ögonbrynen. Stod på lappen. Do not use in face. Varför då? Måste ju testas tänkte jag.

Tack alla för omtankar och kloka fina ord. Tycker om er alla så mycket. Ni är VÄRME.

Kram från MM..

Med blåtonat hår, ett ögonbryn och på toppen på det - ett överjävligt alkoholsug.

LIFE IS GOOD!