Efter sju veckor med stark motivation och inga egentliga problem annat än fysiska kom sedan påskafton. Klart jag kunde dricka lite vin till middagen då, jag ville ju umgås utan frågor och ville så klart dricka oxå.

Det gick bra, så bra att jag nu kollar på min "loggbok" och jag i princip har kunnat tillåta mig att dricka något varje dag sedan dess... Från början försiktigt men igår stod jag i garaget igen och hällde i mig en flaska vin i omgångar... så jag bara "behövde" dricka ett glas eller två till maten... Helt normalt. - för en alkoholist. Jag kan helt enkelt inte hantera detta.

Jag vet att sånt här händer och jag tänker inte hata mig själv för det. Men jag behöver stöd från er igen, därför skriver jag här igen. Har någon en liknande historia att dela med sig av?

Tess45

Jag gjorde precis så. Hällde i mig på toaletter, från en eller fler smyg gömmor så jag kunde dricka "normalt" under tex en middag.
Helt otroligt! ?

Jag slutade med hjälp av Antabus. Saken är den att abstinensen var så vidrig att jag drack för att slippa bli så satans sjuk.
Med Antabus så finns det inget alternativ annat än att härda ut.
Efter abstinensen så kunde jag jobba med mitt arma psyke.

Emma79

Man blir så himla smart i planeringen av drickandet.

Jag var redan specialist under högstadiet- visste exakt hur mycket olika grejer jag skulle hälla I häxblandningen för att lyckas bli full.

Tänk om man kan kanalisera all den där energin och planeringen till att hålla sig nykter nu?

?

Elise64

Vad har jag att råda? Tack för ditt inlägg, modigt att berätta... mig skrämmer din berättelse då jag så länge förnekat mitt eget liknande beteende, utan att själv fatta, inse, erkänna beroendet!!! Jag har många gånger, inser jag nu , druckit redan på förmiddagen fram till eftermiddagen för att sluta, bli klar i huvudet igen och senare på kvällen inför vänner säga - nej tack, det räcker med ett glas... måste upp tidigt och plugga imorgon... av samma anledning åkt hem tidigast, hem till min egna vinbox för att fortsätta pimpla i ensamhet...till sambon -ska bara ta ett glas innan jag lägger mig! Tack för din berättelse , fick mig att se mer av mig själv- Alkoholen är vår fiende som lurar bakom hörnet! Ta nya tag, var här och läs! Kämpa på, blicka framåt!

JenniferZ

Åh vad jag känner igen mig ?. Att först svepa ett glas överfullt vin innan jag hällde upp varsit normaldoserst till maken och mig och tog med till middagsbordet...
Du verkar stark. Och insiktsfull. Skickar så mycket pepp jag har!!

Du är långt ifrån ensam.
När jag var som mest inne i krökandet drog jag två snabba starka starköl i bilen efter att jag parkerat i garaget. Två till innan jag går ut ur garaget och vidare in till fru och barn.

Med det fiffiga tillvägagångssättet kunde jag dricka bara 2-4 öl. Det var ju ingenting!

Jag lurade bara mig, och enbart mig själv.
Poletten trillade till slut till marken, och nu är jag på dag 5 efter några bakslag sedan slutet av februari.

Vi kämpar, du, jag och alla andra tappra själar!

Hoppas du får en skön helg!

Precis som alla andra här så känner jag igen mig helt och hållet.De var mer förut när man har haft förhållande/sambo.Nu bor jag ensam och kan om jag vill hinka i mig om jag vill utan att smyga.Men förut så va det på kvällen/ nätterna när killen hade lagt sig. Även om jag kom hem före honom och vissa dagar någon klunkar då och då under dagen.
Nu vet jag inte hur länge du har haft din loggbok.Men de är så lätt att stirra sig blind på dom onyktra dagarna.Gå tillbaka och se din nyktra dagar med.Att du har faktiskt lyckats med dom med.Försök att koncentrera dig på dom istället (även om det är svårt.Jag vet) Om man har haft en stark motivation en gång.Så tror jag att den gnyr under ytan tills den har vilat färdigt.Och sen vaknar den igen ?

Radar77

Total igenkänning! Kan bl a dela med mig av då vi var på semester och jag sa att jag skulle på toa och istället sprang upp från stranden till snabbköpet och tömde två starköl på en minut och sedan sprang ner och badade med barnen.... sjukt men nödvändigt för att ha kul tyvärr...