God förmiddag!
Idag är det dag 14 för mig. Jag har knappt varit inne här de senaste dagarna. Sömnen har nämligen kommit ikapp. Den rena, nyktra, lugna, sömnen. Vilken lyx!
Varje dag sover jag både på natten och några timmar på dagen. Känns som att jag behöver komma ikapp.

Jag har så mycket tankar och reflektioner inom mig, men det starkaste jag känner just nu i inledningsskedet är nog tacksamhet. Till mig själv. Att jag äntligen har tagit tag i detta.

En annan sak som nu gått upp för mig är i vilket otroligt dåligt skick jag har varit. Hur dåligt jag mått.
Jag har kommit upp i sådana volymer att baksmällan alltid varit närvarande- samtidigt som jag alltid trott att ett glas till kommer ge mig det efterlängtade lugnet.
Men de 2-3 senaste åren har jag aldrig nått det lugnet. Jag har kommit direkt till ångesten och illamåendet istället. Dvs jag har haft noll utdelning av alkoholen: ändå har jag fortsatt.
Troligen har jag gått och varit ständigt uttorkad. Jag har säkert vitamin- och mineralbrist. Jag har tappar mycket vikt. Alltid somnat pga onykterhet.

Så mitt mående just nu är som en nyförälskelse. Känner mig så pigg. Orkar göra saker, vill göra saker.
Men jag vet ju att denna eufori kommer att mattas av så småningom. Det kommer efterhand bli mer kämpigt. Försöker tänka realistiskt.
Men just nu njuter jag.

Kram och pepp till er alla därute!

Anders 48

Grattis till dina 14 dagar - och vilken skillnad de verkar ha gjort. Starkt jobbat! Fortsätt på den banan!!!

Vad härligt att du redan ser destruktiviteten i ditt tidigare liv..Att sova när man är trött är jättebra..När jag slutade dricka så var min sömn orolig i början,det tar ett tag innan allt gift lämnar kroppen. Men efter någon vecka så blev sömnen god. Jag sov mig frisk.En dag i taget..

Mirabelle

Så fint att du märker så positiva effekter av alkohol-stopp. Att du kom till den punkten att du fick noll utdelning av alkoholen, men ändå fortsatte dricka är en nyttig insikt. Den kanske du behöver plocka fram i framtiden, när a-hjärnan lurar dig till att romantisera alkoholen. Ha en fortsatt peppande och entusiastisk helg!

Tänker inte ge upp

Stort lycka till, stark jobbat.
Jag är inne på Forumet för att jag behöver ta tag i mitt beroende.
Inspireras av att läsa om er dom tagit tag i det och kämpar.

Mvh

John-Erik

Måste gratta dig också!. Fy vad alkoholen förstör för oss.
Vi måste fixa detta till ett normaliserat läge.
Det är ju ingen kärnfysik direkt att förstå A-djävulens
vassa tänder. Vi håller ut

Elise64

Hej, så roligt att höra om din nya energi.. jag är inne på dag 13... känner samma känsla som du och hoppas vi är beredda när oron och ångesten dyker upp igen! Bra kämpat och grattis till två veckor!

Så härligt att du mår som du gör nu.Sug in det och lägg känslorna lite bak i huvudet hur det känns just NU.Som du kan ta fram när de blir en svacka (OM).Bara njut de är du värd ? Det är bra att du är förberedd att den känslan kan minska.Men de behöver inte automatiskt bli så.Lev i nuet och njut ? Minns själv när jag hade varit nykter i 14 och va så upp i skyarna som du är nu.En känsla som är svårt att förklara..

Hejar på dig ☺️

JenniferZ

Tack alla för pepp! Det lyfter mig enormt nu. Jag har ännu inte berättat för någon i min närhet. Bara nu vet. Skönt att ha er här.

Stort pepp till alla er som kämpar! För dig somfunderar på att sluta. Testa. Än så länge är det mer än värt det. Fördelarna överstiger nackdelarna (=suget) med råge.
Till är på ungefär samma dag- så intressant att höra att vi har så lika erfarenheter. Och ni som kommit längre: imponerar och inspirerar!
Ha en härlig helg ?.

JenniferZ

Ursäkta alla felstav i mina inlägg... Har tydligen för stora fingrar..