Jag vill inte dricka mer alkohol nu, det måste få ett stop. Från att vara en ”partytjej” har jag blivit en missbrukare, det var riktigt svårt att öppna ögonen och inse det.

Har i vuxen ålder, senaste 5 åren framförallt konstant ökat mitt alkoholintag. Från nåt glas till minst 2 vinare/ tillfälle. Dricker på kvällen fast jag ska jobba, dricker i snitt 6-8 flaskor vin på en vecka.

Har blivit en jobbig jävel som hamnar i tjafs med min man på middagar/fester, inte kan dricka med måtta & skämmer ut mig.

Nu sitter jag mest hemma när jag dricker, ångest och en släng av socialfobi har anlänt som ett brev på posten. Vill helst inte träffa folk, tappat umgänget med vänner & bekanta.

Min man har jag också fått med på tåget, han är dock inte lika törstig som mig men i riskzon.

Vi har nu pratat och pratat & inser att vi måste sluta! Vi har stöd i varandra.

Jag sökte hjälp för ett år sedan hos läkare och fick antabus utskrivet och även campral, tog antabus 2 gånger sen gav jag upp. Antar att jag inte ville tillräckligt?!

Nu vill jag hitta tillbaka till den pigga, vältränade och positiva kvinna jag en gång var.
Drack senast i lördags & MÅSTE ge allt nu fast suget sitter som en käftsmäll i kroppen.

Kan jag använda antabusen jag redan har? Eller ska jag jobba på utan? Jag vet inte just nu, vet bara att livet är så mycket mer än alkohol.

Försöker äta bra, promenera och vila nu när jag är ledig. Huvudet känns som det bara är bomull som växer där och känslan är att jag sitter i en box, liksom avskärmad lite från världen.. hoppas det går över..,

Är orolig för helgen framförallt, men försöker tänka hur skönt det blir när jag klarat detta. Just nu säger min hjärna att jag aldrig kommer ha roligt mer, men jag hade ju roligt innan jag hamnade i detta missbruk.

Fjärde dagen nykter nu & fler måste det bli!

Vill tacka för allt ni delar med er, har läst en del här och får hopp om livet.

Lördaghelaveckan

Känns skönt att veta att det är så det kan vara, känns ju lite som man bara får hänga med på berg & dalbanan som kropp & knopp tar en med på nu.

Men jag har väl startat den själv så får väl bara åka med?

Lördaghelaveckan

Hej igen!
Dag 13 som nykter i dag.
Har haft ett grymt sug efter ”fredagsvin” idag, vaknade och var helt kallsvettig, sen svettades jag sjöar under dagen & huvudvärken tilltog.
Kan man ha abstinens 13 dagar efter sista glaset?
Mår bra nu men dagen var dryg... kanske godiset nu på kvällen som gjorde susen?

Tycker humöret svänger en hel del också, ena dagen ”happy life” nästa dag ”skjut mig”?
Fler ”happy life dagar iaf så får vara tacksam för det ?

Önskar alla en skön & nykter helg?

Elise64

Extra jobbigt och utmanande denna helg när sommaren visar sig, då ska alla ut i solen, med glas i handen. Men vi fixar detta, här är vi inte ensamma...alla är vi medvetna om drickandet runt omkring !

Lördaghelaveckan

Ja så är det nog Elise64, såg en del vänner som skålade in helgen på eftermiddagen.
Klart det väcker en hel del tankar & känslor, men jag vill ändå innerst inne inte vara som dom. Jag vill vara nykter, jag vill vara jag?

Lördaghelaveckan

Hela dagen på jobbet har den tanken ockuperat min hjärna.
Blir det verkligen bättre?
Känns så tråkigt och deppigt just nu bara..
Trött, likgiltig och tjurig & kort stubin?

Jag får försöka hoppa i ett bad, tvätta bort den grå känslan från både kropp & själ. Mysa i soffan med någon serie & något att äta, sen hoppas jag verkligen att jag vaknar på rätt sida i morgon?

Mirabelle

Att själv få vara herre över sina tankar, känslor och sitt handlande. Den framtidsvisionen gör det värt att hålla nykterheten. Det är dit vi är på väg. Nu travar vi på!

Lördaghelaveckan

Hej igen!
Har en fråga, hur länge går man runt och känner sig lite trög & sömnig ungefär? Förstår att det är olika för alla men en liten hint kanske ni kan ge?
Annars knallar det på med jämna plågor här, men också glimtar av eufori dyker upp & jag känner mig lite mindre ångestfylld tycker jag nog.

Drygt att känna sig trög och seg då jag ska byta jobb snart, men de får väl en grym surprise sen när mitt tankearbete kommer igång ordentligt istället?

Geniförklarad direkt ?

Önskar alla en bra och gärna nykter tisdag?

JenniferZ

Hej!
Skev nyss ett inlägg på samma tema- och du och jag ligger lika i antal dagar. Undrar precis samma som du, både hur länge det kommer vara så här: samt om man ska försöka rycka upp sig eller istället bara njuta och vara lat ett tag?

Lördaghelaveckan

Jag är nog ganska lat just nu?
Tänker på massor jag ska ta itu med, men hamnar i soffhörnet efter jobbet.
Tror det ger med sig när ( om ) man piggnar till??

JenniferZ

Tycker att vi ser det som en läkeprocess. Gifter ska ut och organ ska lagas. Ganska härlig tanke ändå att detta sker i kroppen medan jag ligger på sofflocket med en bok ?.
Bra jobbat so far Lördag!