Jag har brottats med alkoholen i lite mer än 11 år nu. Jag dricker ganska sällan ca en gång i månaden. Men varje gång mår jag så dåligt både undertiden och efteråt. Det var mycket värre när jag var yngre. Jag har även generellt ångestsyndrom. Inatt gick jag sönder totalt och ringde psykakuten och förklarade att jag var självmordsbenägen. Fick tipsen att bada, se en film eller ta en promenad. Uppenbarligen var det inte en anledning till inläggning att vilja ta livet av mig. Känner mig sviken av psykvården och är så trött.
Är det någon som lyckats bli av med alkoholen helt ur sitt liv?

Mirabelle

Du ringde psykakuten med suicidrisk och de säger åt dig att ta ett bad??? Nu går väl ändå skam på torra land! Nog för att psykakuten inte impat på mig då jag varit dit med närstående... Lång väntetid, följt av samtal utan mål och mening med någon livstrött människa som vill bli av med en så fort som möjligt... Men de har iaf tagit emot oss, och den akuta krisen har vi väntat ut i väntrummet. Andra vårdinstanser har åtminståne informerats om kontakten och de har följt upp. Nu har det inte gått så lång tid mellan ditt rop på hjälp och nuläget, men har någon hört av sig till dig för att kolla läget?

Att leva livet helt fri från alkohol går mycket bra. Det finns många goda exempel på det här på forumet. För vissa är det en kamp på knivseggen att ta sig dit. För andra går det litet lättare. Om du bara dricker en gång i månaden är du inte vanedrickare iaf. Det borde gå lättare då, kan man tycka, och sedan läser man tråden om att vara periodisk missbrukare och inser att så enkel var inte ekvationen... Jag antar att du inte får reda på hur stora svårigheter du kommer att uppleva förrän du bestämt dig för att hålla dig nykter :) Jag önskar att du ska ta det beslutet. Suicidtankar är inte något att leka med...

Nomore

Tack så mycket för ditt svar!
Nej, ingen har hört av sig till mig efteråt. Saken är att jag har en son, som jag har på halvtid (dricker aldrig när jag har honom) så killen på psykakuten sa åt mig att jag har ju barn. Så då tycker han inte att det är någon fara att jag ska ta livet av mig... Det hela var bara väldigt dåligt.

Jag har tagit beslutet, problemet är väl att hålla det. Att inte bli lockad att ta en en flaska vin och gå ut med vänner.
Har även bestämt mig att ringa min kontaktperson på öppenpsyk imorgon och be om hjälp. Förklara att det inte riktigt funkar med mitt mående just nu.
Tack igen för ditt svar!

speciellt med tanke på det bemötande du fick i telefon. Herregud! Låter som att du har grundproblem du måste få hjälp med. Att använda alkohol när man mår dåligt är förrädiskt. Först kan det tillfälligt lindra, men sedan blir det sju resor värre när det går ur kroppen.

Förhoppningsvis blir det lättare att sluta om du får relevant hjälp med din ångest. Önskar så att det går bra för dig i morgon. Fortsätt att skriva här. Kram

JenniferZ

Jag blev helt stum. Herregud, hur kan detta få hända? Ta ett BAD??
Vet inte vad jag ska säga men vill skicka jättemycket pepp till dig. Låter mycket klokt att ta upp detta med din kontakt. Hoppas att du får en bra natt ned lugn sömn. Pepp!!

Nomore

Tack Så mycket för eran pepp!
Idag har jag rätt mycket ångest över att jag ska ringa och be om hjälp.

Just nu känns det lätt att sluta dricka. Men att komma ihåg hur dåligt jag mår nästa gång lusten faller på känns otäckt.