Två veckor har gått, jag tackar för energin som kommit tillbaka, till de tre sista nätterna då jag sovit skönt för att sedan vakna pigg.. hjärnan mår bra, liksom själen... men igår började fysiska krämpor... om de beror på avsaknad av vinet eller att jag igen börjat träna vet jag inte... inflammation och svullnad i leder...dags för zonterapi.. gjorde det för några år sedan.. då var det en stressad binjure som spökade och gav mig fysiska problem. Denna tredje vecka är jag ändå fast besluten att klara... får väl bara ta det lite lugnare och vänta ut smärtan. Ha en bra start på er nya vecka!

Ansa

Och härligt med bra sömn!
Jag har också haft en del fysiska besvär. Svårt att veta om det är träningen, kroppens sätt att repa sig efter alkohol el att jag supit bort symptomen tidigare. Hmm..
Ha en bra start på veckan! Nu kör vi!
Kram

Elise64

Tänk att det är Ok att prata om sockerberoende... har ju lagt av med socker parallellt med vinet..en kollega till mig är övertygad att mina svullna leder har reagerat på min minskade konsumtion av socker och tror att alla gifter nu är på väg ut ur kroppen...och vinet tänker jag då men säger inget! Hon ser också min viktnedgång på 4 kg och tror att det är en vinst av att kag slutat äta chokladkakor... och slutat dricka en flaska vin om dagen tänker jag? nu ska den sista skiten/ gifterna drivas ut ur denna gamla misskötta kropp?

JenniferZ

Imponerande att du mäktar med att ta bort 2 gift samtidigt! Känns det 2 ggr så jobbigt eller drar den ena den andra, om du förstår hur jag menar?
Ja det är verkligen så märkligt, att man slutar med socker kan man lättsamt prata om under en fikarast. Men alkohol....

Elise64

....för mig! När jag dricker/ drack ville jag ha nåt sött till. När jag var bakis var det snabba kolhydrater kroppen skrek efter. I nuläget gör mina vinfria dagar mig energifylld... medan bristen av socker gör mig trött i hjärnan... viktigt att fylla på regelbundet med energi från frukt och annan nyttig mat..,vilket kan vara svårt att planera och komma ihåg..har precis suttit och läst om binjureutmattning, vilket jag troligen lider av, har gjort det tidigare... har tydliga symtom, fått en hel del tips..orsak kan vara alkohol, socker och stressad livssituation för mig! ☕️Är tydligen inte heller bra.. har blivit det viktigaste för mig nu! ?men bara att kämpa på.. mitt mål pigg, frisk, glad och stark??

Och huxflux är du snart inne på en månad!
Visst är det en otroligt härlig känsla att slippa vara konstant irriterad (när man är nykter) och se saker med, bäst beskrivet, nya ögon?
Hjärnan börjar fungera, man minns och kommer ihåg, man blir kreativ och orkar saker igen.

Orken tryter här efter bara en veckas avhållsamhet, men den kommer.

Ha en skön tisdag!

Russin, nötter och råa morötter har jag alltid hemma. När suget sätter in kan man gnaga i sig lite av varje. Och dricka vatten ur glas... Jag lurar min hjärna lite grann inbillar jag mig. Det gäller att vara smartare än alkogenen...? Och socker genen som säkert sitter i närheten

ACD17

Fan va bra jobbat! Ja det är sjuk energi man får tillbaka efter 2-3 veckor. Dessvärre är mitt enda rekord 36 dagar de senaste 10 åren. Kan inte ens föreställa mig hur man mår efter t.e.x. ett halvår.

Vill komma långt den här gången jag också! Inne på dag sju idag.

Fortsätt kämpa!

Dagar läggs till dagar som blir till veckor som blir till månader som blir...

Och allt börjar med en enda dag!

Bra jobbat, Elise!

John-Erik

Hej Elise!

Det där med krämpor, har jag förstått är ett fenomen som uppstår när kroppen ska ta itu med övriga gifter
som stått på kö s.a.s då alkoholen tagit för stor plats. Har fått svar av några skribenter samt läst mycket här på forumet och relaterat till
mina egna erfarenheter så tycker jag att mycket stämmer in på mig.
Tror att många av krämporna (de flesta ) är p.g.a A. Stressade binjurar har jag också haft. Tog lakritsrot för att medicinera.
Vet inte om det fungerade men vetskapen om att det hjälper gör ju att man tar preparatet. Har för övrigt svårt att
urskilja effekt från kosttillskott utom några få.
Detta med krämpor efter A-avslut har jag lärt mig att vänta ut (finns ju inga andra val). Man dör inte av det så jag försöker lägga detta åt sidan
i huvudet, sorterar bort det helt enkelt.
Man bör försöka med olika former av hjälpmedel för att nå lindring men det viktigaste är ju A-avslut eller radikal minskning av A.
Låta kroppen komma ikapp med sina reparationer. Det ska nog göra lite ont under tillfriskningsperioden. Inbillar mig att om det inte gör ont så
fungerar inte avgiftningen heller. Alkohol är ju ett lösningsmedel och lösningsmedel löser ju upp saker och ting i kroppen
det hörs ju på namnet. Det som A- har löst upp och förstört under åren repareras i detta nu i våra kroppar.
Man kan jämföra med olika avgiftningskurer som man kan köpa och följa strikt under dagar ibland veckor.
Har provat Zeolit som är en produkt utvunnen av vulkanaska. Jesper Parnevik kör med detta då och då för att rensa
kroppen. Zeolit binder hårt till tungmetaller. Men tar man för mycket av preparatet och inte följer upptrappningen så blir man
sjuk. Ordentligt sjuk och får ont precis som vid A-avslut. Tillståndet kallas (tror jag) Herscheimers syndrom. Inget farligt men
detta bevisar att preparatet fungerar även om obehag uppstår. Syndromet gäller även för andra avgiftande preparat om man går för fort fram.
Antiinflammatorisk mat tror jag kan hjälpa. Finns en del böcker i ämnet bl.a har Maria Borelius skrivit en bok i ämnet.
Den heter Hälsorevolutionen. Väl värd att läsa.
Jag har även en egen teori om varför många trillar dit på A. Främst då 50-60-70 talister. Det fanns en debatt tidigare
men som nu tystats ned. Tidigare lagade man tänder med amalgam som innehåller kvicksilver.
Har själv haft amalgam i munnen från 8 års ålder. Man får det även via modersmjölken, vilket jag fick då min mor ammade
och hade själv mycket amalgam i munnen.
Det är sannolikt att många födda under dessa årtionden har kvicksilver i kroppen och det bör nämnas att halveringstiden är 25 år för kvicksilver.
Vissa individer är hur friska som helst trots kvicksilverförekomst i kroppen. Kvicksilvret har en förmåga att gömma sig
på cellnivå och är väldig svår att kelera bort från kroppen. Zeolit kan åstadkomma en kelering/avgiftning men kräver nästan att man är kärnfrisk
och har väldigt bra mage. Vart jag vill komma i mitt resonerande är att alkohol binder väldigt, väldigt hårt till just kvicksilver, men även andra tungmetaller.
Men... Alkoholen släpper taget om tungmetallen när A är ute ur kroppen. Ex. vis Zeolit släpper däremot aldrig taget om tungmetallen En utmärkt kelator
således. Chelera är det rätta ordet och Chela/kela betyder "gripa tag" på grekiska tror jag det var.
Troligen är det så att välbehaget av A är extra stort hos de som har kvicksilverförgiftning eller annan tungmetallförgiftning i kroppen som binder till alkohol. Kroppen får en kort semester via A vilket ger en extra välbehagskänsla kortsiktigt.
Har dock ingen större kunskap om A kontra andra tungmetaller men det torde finnas att läsa sig till. Nackdelen med A är således att den kelerar men släpper taget i kroppen istället för utanför kroppen. För att kroppen ska hinna rensa tungmetaller och andra gifter så måste den totala belastningen på kroppen minimeras genom att utesluta andra gifter däribland A, rökning m.fl.
För att kontrollera om man har tungmetallförgiftning finns en del man kan göra för att se status. Man kan också se om man har intoleranser
av något slag. Melissa-test (blodet) visade på Gluten för mig, starkt. Hårmineralanalys visade på Kvicksilver (farliga nivåer) samt koppar (högt)
Arsenik !!! Uran!! Uranet kan vara att man har egen brunn. Dricker bara köpt vatten numera. Tog ett nytt prov efter 6 mån. och de flesta värden var bättre
och då även kvicksilver efter massor av keleringar under många år.
Dag 16 för mig idag. Mår någorlunda men har ont i kroppen precis som du. Kämpigt, men det får gå en dag i taget...
Lycka till Elise, vi kämpar på, vi har nästa lika många dagar nu ;-)

Hälsn. John

Elise64

En hel natts sömn..första gången på länge! Drömmarna handlar inte om vin och konflikter... har också möjlighet att sova länge.. men är ändå trött. Vecka tre kommer jag få sammanfatta som lång, tråkig, smärtsam och energilös... ?
tänk så konstigt... när vecka två var så sprudlande härligt?
Det sägs att klarar man tre veckor så ska det värsta suget ha lagt sig... så vänta... vänta är temat!

Elise64

Har läst om och beställt Zeolit. Har också läst om kost som är inflammationsfri. IFD- diet av sanna edhin. Har varit i kontakt med hennes böcker och råd innan men aldrig orkat genomföra... ska göra det nu!
Det där med amalgan fick mig att tänka till ordentligt, kan det vara svaret på att jag de senaste åren inte känt av mina ömma leder, min smärta, min tygdhet själsligt.. har vinet hjälpt mig med kvicksilverförgiftning? Ärligt så har vinet hjälpt mig att vara avslappnad och glad! I alla fall till en början.., är ingen ursäkt att börja igen men hoppas nu långsiktigt på Zeolit och IFD-diet...tack ännu en gång för ny insikt, nytt perspektiv?taggad igen?

John-Erik

Hej Elise!

Bra att du är taggad. :-) Vi hjälper varandra. Ofta behövs lite nyfikenhet, kunskap och tänk i rätt riktning för att trigga och bättre förstå
sin kropp och utifrån detta göra en handlingsplan för sig själv.

Jag kan en del om just tungmetallepitetet. Har forskat på mig själv som referenspunkt.
Vet att jag är kvicksilverförgiftad sedan barndomen. Har dessutom genomgått ett oförsiktig
amalgamsanering för ett antal år sedan.
Av detta blev mitt tillstånd katastrofalt eftersom saneringen gjordes utan skydd.
Mycket sanerades bort under alldeles för kort tid och kroppen skräpades ner
av giftet.
Kvicksilver är världens näst giftigaste tungmetall bör nämnas.
Endast en (1) plomb från en människa kan förgifta en mindre insjö och HG som är
kvicksilver på kemispråk blir mätbar i levande organismer och fisk.
Om man sanerar amalgam ska man ta en plomb högst var 3:e månad
och tandläkaren ska vara godkänd för sanering samt använda skydd och
ha godkänd ventilation. Fick jag välja nu så skulle jag aldrig gjort några ingrepp.
Passade på att byta ut allt i munnen, fasader m.m. så det var lite fåfänga
som slutade i en veritabel katastrof hälsomässigt.
Det var ungefär i detta läge som mitt alkoholintag ökade eftersom
skillnaden mellan katastrofläge (nära dödenkänsla) till ett bra läge
effektivt plockades bort av A. Farligt men som sagt effektivt.
Det är väl dokumenterat i olika studier och forskning att alkohol binder
till tungmetaller och främst och bäst till kvicksilver.
Ledbesvär och kroppslig ömhet som härrör till kvicksilverförgiftning lindras
med A. Detta är helt klart. Naturligtvis ska man kontrollera, genom läkarundersökning,
att ledbesvären inte beror på andra faktorer. Ett tips är att inte nämna för läkaren
att man misstänker kvicksilverförgiftning p.g.a. amalgam då ämnet är väldigt kontroversiellt.
De har nämligen yppandeförbud gällande detta ämne. Nu förbjöds amalgam 2009.
Man kan ju undra varför?
Kvicksilver är väldigt farligt att hantera och ämnet är försett med en dödskalle i all hantering och
det finns dessutom rigorösa restriktioner vid hantering. Man fasar ut lågenergilampor numera p.g.a
att kvicksilvret ofta ändå hamnar i de vanliga soporna och slutligen i kretsloppet.
Tappar man en lågenergilampa med kvicksilver ska man hålla andan och sedan vädra.
Om man ser till hur man agerat från myndighetshåll är det en total överkörning av människor.
Det "säkraste" och "ofarligaste" stället för kvicksilverförvaring har varit i människors munnar om man tolkar myndigheters
agerande och den totala nonchalansen om man tar upp problemet med tandläkare/läkare.
Känner en person som jobbade med tvätt av båtskrov. Slipning och högtryck m.m. ingick i dennes
vardagliga arbete. Båtbottenfärger innehöll under många år tungmetaller och ibland kvicksilver.
Denna människa blev ordentligt sjuk och är numera förtidspensionerad med diagnos som
stämmer överens med förgiftningen i dennes kropp. Detta förlopp går således bra att erkänna
(;läs hade det varit p.g.a amalgam hade personen inte erhållit relevant diagnos och inte heller
förtidspension). eftersom det handlar om båtar. Amalgamdebatten kan jämföras med
hormoslyr och DDT-debatten som var aktuell härförleden.Dessa förbjöds också efter att folk blev sjuka.
Nästa ämne som få vet om är glyfosat som våra grödor besprutas med. Kan ge cancer. Köp ekologiskt är mitt tips.
Det bästa för att driva ut bly från hjärnan är EDTA som tas intravenöst. EDTA tar även av Kvicksilver men är bäst för bly.
Mådde själv bra av EDTA och detta räddade troligen mitt liv.
När det gäller koppar som är en av beståndsdelarna i amalgam måste meddelas att detta
är en smärtsam process att driva ut. Bästa antagonisten för att driva koppar är zink.
Att driva ut koppar ger biverkningar så försiktighetsprincipen måste gälla även här.
Har man mycket koppar kan det visa sig genom att man har små upphöjda utslag som är torra
ibland något brunaktiga på ovansidan av händerna. Gör man hårminerlanalys så kan man mäta
koppar. Men provet måste baseras på det färskaste håret längst inne vid hårroten för att få ett aktuellt
provsvar. När det gäller kvicksilverkällor och andra tungmetallkällor måste man använda sunt förnuft.
Finns en del personer som blir förgiftade av fisk och fiskkapslar. Gäller därför att kolla ursprunget.
Odlad fisk, och fisk från rena vatten är bäst. Tonfisk måste kollas. Ris är vanskligt p.g.a arsenikinnehållet.
Frågan är vilka andra gifter som finns i ris? Ska kolla om det finns ekologiskt ris och vad detta innebär.
Allt som odlas är möjliga tungmetallkällor. Problemet är ju att vi inte kan identifiera produkten eller vet hur/var allt odlas.
Även om ursprungslandet är angivet så kan produkten vara giftig oavsett.
När det gäller en total detox med hjälp av föda kombinerad med ex.vis zeolit/alger/EDTA föreslår jag
Boken "Kinastudien" (red admi försäljning). Sunt förnuft gäller dock och når man halvvägs så är det bättre än inget alls
Är helt övertygad om att A får ett större utrymme i en tungmetallförgiftad kropp.
Det går fortare att bli fast i A av samma anledning. Skillnaden i välmående kontra katastrofläge är så mycket mer markant i en förgiftad kropp
jämfört med en kropp som inte är förgiftad. sensationen med hjälp av A är större i en förgiftad kropp jämfört med en frisk kropp.
Anser att HG är orsaken till många människors alkoholproblem, men även bly kan vara orsak till ohälsa och bidra till onormalt högt A-intag.
Bly finns i en del gamla amalgamkompositioner som fortfarande finns i munnarna på människor.
Både bly och HG lagras i bindväv/leder m.fl. delar av kroppen men i synnerhet i feta kroppsdelar och då framförallt hjärnan.
Noterbart är att autoimmuna sjukdomar triggas i hjärnan. Demens. Parkinsson, ALS, MS, ADHD m.fl. Inte bra att ha tungmetaller där.
Måste nämna att även sköldkörteln är känslig för just HG. Hade själv 34,9 grader under en period när kroppen var i panikläge.
Det blev en enda stor oreda i kroppen. När det gäller HG i hjärnan så är det ganska svårt att få ut.Det går men..
det tar lång tid. Men därmed inte sagt att man inte kan känna resultat efter bara kort tid. Individuella avvikelser eftersom vi alla är olika.
Zeolit plockar mycket från hjärnan på ett effektivt sätt. Man kan ibland känna hur det sticker till lite när det lossnar och man kan få
lite huvudvärk. Zeolit är ett mycket potent och kraftfullt preparat och således är det inte utan biverkningar. Alla får det
oavsett hälsostatus. Man börjar med en droppe till natten under några veckor för att sedan prova sig fram och öka till 2 o.s.v.
Man måste dricka minst 3 liter vatten/dag eftersom tungmetallerna kommer ut via urinen. För lite vätska leder till återförgiftning av levern.
Sist: Detta är jag inte riktigt hundra på men tror att A binder tungmetaller för hårt och försvårar för kroppen att föra ut desamma
eftersom det ligger bundet så länge A finns i kroppen. Således bara fördelar med A-uppehåll.
Dag 17 idag.

John

Elise64

..med valborg och allt. Lika bra att börja förbereda sig mentalt. Igår passerade tredje Lill-lördagen här hemma utan vin! Tänkte inte ens på att det var onsdag. Vi åt middag som vanligt och vatten därtill som om det vore helt naturligt? bra där en ovana borta! Verkar som många av oss denna vecka lider av olika slags krämpor så kärlek till er???ta det lugnt, härda ut snart känns det bättre?‍♀️

18 dagar är grymt. Men det största nu måste väl vara att en inrutad A-vana glömdes bort. Att det bara tog ett par veckor att låta en onsdag passera utan att ens tänka på alkohol. Vilken delseger! Fortsätt så och lägg till fler och fler situationer där A inte hör hemma längre.

Ha en fin dag! ♡

John-Erik

Vad bra Elise :-) Dag 18 för mig med men igår var den värsta dagen. Ont i alla delar i kroppen. Tänker så här:
Om jag kan reducera smärtan utan alkohol så blir kroppen uthålligare . Alkohol och bara 2 glas tar nämligen bort smärtan.
Har nu gått tillbaka och tittat lite i mina gamla anteckningar/dagböcker.
Pantotensyra är viktig speciellt för de som har/haft högt intag av A. Vi behöver extra tillskott.
P-syra stabiliserar viktiga hormoner, lindrar värk i leder och muskler, stärker omsättningen av vitaminer,
minskar stress. Sänker kolesterol. Antiinflammatorisk. m.m.
Jag köper detta idag då det verkar passa nulägessituationen. Kanske detta är något för dig också Elise.
I vilket fall ska jag ta rätt stor dos/dag för att se om det hjälper.
Blir jag av med smärtorna så är det lättare att avstå A. Så är det!
Ananas är också antiinflamatorisk :-)

Har också nr 18 idag. Var väldigt nära igår dock... pust. Nöjd idag att jag inte föll till föga.

John-Erik

En bra sida om Pantotensyra: (redigerad av admin - länk till försäljningssida)
Bra info om ämnet. Tror inte de säljer preparatet så detta går inte som reklam här på forumet.

Elise64

.. och köpa! Ananas älskar jag?konstigt igår var min sämsta dag också.. trodde ett tag att jag skulle svimma... hade jättesvårt att fokusera.. ont överallt, mest i knäet! Idag bättre.. hoppas du känner det samma?‍♀️Bra att du stod ut igår... ?

John-Erik

Jag har vänster knä som svullnade upp. Fortfarande ont. Vänster för dig? ;-)
Fan vad jobbigt det är... tror att just 17-20 dagar är värst.
Kallsvettigt och ont...Fokuset är intressant, samma här. Fasicken vad lika symtom vi har.
Är du född i Lejonet så dör jag lite smått haha

Elise64

Till John-Erik -vilken tur att jag har ont i höger knä och född i oxen... vill ju inte att du ska dö,? vi ska ju övervinna smärtan! Och jag är envis som en oxe? Igår kom jag inte in här??? Och kunde inte läsa om P.. testade du den? Nyfiken hur det gick. Jag fick hem Zeolit, har tagit min första dos! Blä!!inte gott! Nu jobb! Ikväll forum, ha en bra dag ?‍♀️nästa vecka passerar vi 20...!