Ja så har man bestämt sig för att sluta dricka. Nu har jag hållt upp i en vecka. Och minns intet senast jag höll uppe så länge. Det har varit helt sjukt med mitt drickande. Jag har kunnat dricka varje dag i snitt 4 öl/dag under en längre tid. När jag kollade mittt kontoutdrag så hade jag lagt ut 1500 kr på alkohol under 1 månad. Inte bra alls. Kroppen far illa ekonomin far illa och inte minst familjen far illa. Enda sättet att få ordning på familjelivet, ekonomin och hälsan är att sluta dricka. Jag hoppas bara att jag grejar detta och inte faller tillbaka i skiten. Har även gått med i AA och det känns så skönt att få träffa likasinnade och att kunna prata ut och höra andras berättelser.

Li-Lo

Välkommen hit, du säkrar verkligen upp på fler håll, bra gjort. Forumet är en "dygnetruntplats" även om det kan ta tid att få svar eller fart på en ny tråd. Du har valt att bli nykter och jag hoppas att du stannar här och berättar om dina erfarenheter. Du skriver att familjen och hälsan är viktiga motivationskrafter för dig. Många upplever en skillnad ganska snabbt när de slutat dricka alkohol, om du vill får du gärna berätta hur det är för dig just nu.

Fint att ha dig här, vänligen

Li-Lo
Alkoholhjälpen

DetGårBättre

Vill du eller måste du? Måste som ruinens brant kommer säkert funka men annars kan det bli en kamp i ordet måste. Vill du genuint så blir det enklare! Lycka t till

Nu har man hållt ifrån A i att par veckor och måste erkänna att det går bättre än vad jag trodde det skulle göra. Går mina möten på AA och läser en hel del här på alkoholhjälpen. Båda ger mig styrka och mod att hålla ifrån A. Tack för att ni finns där ute. Jag känner inget behov av att gå in på systemet nu längre. Jag känner mig mera vaken om dagarna och bara att vakna på morgonen och veta att man inte har druckit kvällen innan så ger det mig positiv energi.

Fy på mig. Jag har inte varit hör inne och skrivit på bra länge nu. Det är så här nämligen och kanske är det någon som känner igen sig. Jag trådde att när man hade blivit nykter alkoholist så skulle vipps allting bli bra igen. Men icke sa Nicke. Vissa dagar känns piss och andra känns som man går på moln. Kanske inte för att man saknar alkoholen hela tiden. Men vissa dagar blir man påmind av det. Nu till exempelvis skall jag till min pappa och hälsa på honom i Karlstad. Förut när man har åkt dit så har det både blivit öl och whisky. Jag är rädd att jag kommer att få smak på det när jag kommer dit. Väl på hemmaplan så klarar jag mig ifrån alkoholen. Men å andra sidan så måste jag kunna åka iväg och hålla mig ifrån alkoholen. Min pappa har absolut inga problem med alkoholen utan han kan dricka en 33 cl öl under en kväll medans jag kunde när jag var aktiv dricka 5 st. Så jag är inte orolig att han kommer bracka på mig alkohol när jag kommer dit. Men han kommer häller inte säga ifrån ifall jag kommer att vilja ha. Jag är rädd helt enkelt.