Vet inte riktigt hur jag ska börja.

Det känns som om A förstört mitt liv.

Allt kulminerade hösten 2015. En resa med jobbet där en kollega "stötte" på mig. Jag har alltid varit lättsmickrad och när en ung söt tjej kom fram blev jag givetvis smickrad. Det hela resulterade i att jag till slut skilde mig för att inleda ett förhållande med kollegan. Det var aldrig någon otrohet inblandad men det gick relativt fort.

Min dåvarande fru har alltid varit orolig för min relation till alkohol men jag viftade bort det. Min pappa och min bror har båda problem med A så jag var sååå insiktsfull och menade på att jag är medveten om problematiken och utanför riskzonen. Nåväl. Tiden gick och jag kunde inte sluta tänka på min exfru. I och med att vi har barn tillsammans hade vi sporadisk kontakt. Hon var såklart förkrossad över skilsmässan, det skulle ju liksom vara vi tills vi blev gamla och grå!

Innerst inne visste jag ganska omgående att jag tagit fel beslut men min förbannade stolthet satte käppar i hjulet. Jag drack en hel del och försökte dölja det så gott det bara gick, gömde flaskor etc. När alkoholen slunkit ner kändes allt lite lättare och jag kunde intala mig själv att jag tagit rätt beslut.

Det tog givetvis slut med kollegan.

Jag och min exfru började så smått umgås igen. Hennes tillit var och är såklart krossad och jag förstår verkligen hur mycket jag sårat henne. Hade jag bara låtit bli att dricka hade jag inte tagit de fullständigt vansinniga beslut jag gjort. Jag skyller inte ifrån mig, besluten har varit mina, det är ingen annan som hällt det i mig. Nu känner jag dock att jag har ingen kontroll. Det första och sista jag tänker på är A. Jag har mer och mer isolerat mig, umgås nästan bara med barnen och exfru. Den senaste tiden har varit så jäkla jobbig. Jag gråter och gråter och kan inte för mitt liv förstå hur jag kunde göra så här mot henne? Mot min fantastiska underbara vackra kvinna? Som jag skulle bli gammal med? Mitt hopp är och har varit att hon i botten någonstans långt inne ska kunna förlåta mig men jag undrar om det går.

Oavsett hur den här historien slutar har jag bestämt mig. Nu får det vara nog. Har läst många inspirerande berättelser här, tack för att ni delar med er.

Det känns surt när man gjort något som kändes bra först men sen visades att inte va de. A gör ju en dimmig så ibland ser man det man vill se.Och gör det man aldrig skulle gjort annars.

Det bästa du kan göra nu med din situation är att sluta dricka/minska det.Det är svårt att göra annat/fixa saker och ting när man mår själv dåligt..!

Mirabelle

Låter som att du krisar rejält just nu... Bra att du lägger ner alkoholen. Det är det viktigaste, att du behåller hälsan, inte förvärrar din emotionella kris, eller saboterar den närhet som finns kvar med din fru. Se till att grunden blir stadig nu, så kan du fortsätta bygga upp ert förhållande igen sedan.

Blivande optimist

För att ni tar er tid och läser och stöttar!!!

Det känns faktiskt lite bättre idag. Har gett mig den på att lyckas hålla mig nykter och bara känslan att faktiskt ha bestämt sig är riktigt riktigt angenäm! :) Så himla lätt att fastna i självömkan vilken ingen tycker om, inte ens jag själv.

Blivande optimist

Det känns fortfarande toppen att ha bestämt sig och än så länge inget sug alls. All energi har gått till att börja röja upp här efter de senaste veckornas bälgande. Hittade inte mindre än 7 bag in box... Några flaskor sprit dessutom. Visserligen har jag inte druckit riktigt allt själv men definitivt merparten. Känner mig äcklad... Hoppas den här känslan håller i sig ett tag. Jag förstår att det kommer komma helt andra tider men just nu känns det verkligen toppen!

Blivande optimist

Ju mer jag läser här desto mer förstår jag hur jäkligt det kan vara. Det får mitt lilla breakdown att vara just litet. Jag måste säga att jag är djupt imponerad av alla personligheter här som kämpar och kämpar! Keep it up!

Blivande optimist

Då börjar dag tre utan A. Lycka till alla som försöker!

Är en bra medcin.När man få se hur mycket A flaskor/boxar man egentligen slänger. Och tanken - Är de verkligen jag som har druckit allt detta. Egentligen ska bara det vara ett uppvaknande.Men det är lättare sagt än gjort. Så länge man ser de och att ett frö börjar gro uppe i Hjärnkontoret så kan allt hända ?..

3-dagar nykter.Så härligt för dig ?

Blivande optimist

Det går egentligen jättebra än så länge. Har inget sug alls efter A. Så sjukt jobbigt hela situationen med exfrun bara. Vi har umgåtts flitigt under senare tid (åtminstone de senaste 6 - 7 månaderna) och jag har varit helt inställd på att det kommer bli vi igen då det känts bättre och bättre. Nu är jag inte alls så säker på det längre. Vi hörs flera gånger varje dag även om jag försöker hålla tillbaka (det är hon som ringer, messar etc).

Vad som svider mest är nog att hon pratar aldrig om oss som ett par i framtiden utan vill redan nu lämna in planering för hur vi ska ha barnen i höst och liknande. Egentligen borde vi kanske bryta den flitiga kontakten ett tag. Samtidigt är hon min bästa och i stort sett enda vän och vi kan verkligen prata om allt! Vet dock att en stor orsak till drickandet under senare tid varit just för att döva dessa känslor. Samtidigt har det varit en lätt euforisk känsla att äntligen ha bestämt sig för att sluta dricka! Både i måndags och tisdags var jag full av energi och umgicks jättebra med barnen och fick ändå en massa gjort i huset. Jäkla liv, varför kan det inte bara vara enkelt :P

Tack än en gång för att ni tar er tid att läsa.

Blivande optimist

Nu kör vi! Fortfarande inget sug, var tvungen att ge mig ut att springa en sväng igår kväll vilket kändes väldigt bra. Hoppas att det här ska hålla. Har prata med mamma och hon peppar järnet. Lycka till alla hjältar!

Övärden

Blir tagen av din berättelse och håller tummarna för att du reder upp allt.
Känner igen energin när beslutet är fattat - bästa grunden för framtiden.
För mig är utmaningen när första euforin lagt sig.
Starkt av dig och håll ut!

Blivande optimist

Inne på dag 6 nu och än känns det fantastiskt!

Har sån energi jämfört med tidigare, städat huset, umgåtts med barnen på ett helt annat sätt än tidigare etc. Anförtrott mig till exfrun och berättat om min relation till A (som om hon inte redan visste...). Hon var dessutom här igår kväll och jag fixade mat sen mös vi i soffan med barnen framför en film. Det kändes verkligen jättebra även om jag inser att det inte på något sätt löst sig. För stunden kändes det dock fantastiskt och ett kvitto på att oavsett hur det slutar så gör inte A saken bättre utan avsevärt mycket värre.

Nu gäller det precis som du säger att hålla kvar den här känslan när den värsta energin lagt sig. Forumet här är nog till stor hjälp genom att gå tillbaka och läsa, dels vad jag själv uttryckt men framför allt läsa andras reflektioner och deras tankegångar och utmaningar.

Dags att åka till lekplatsen!

Förresten, vill passa på att tipsa om en bra bok. "Ledarskap och Självbedrägeri". Jag har sträckläst den 2 gånger och den har för mig inneburit ganska svidande om än förlösande självinsikter.

Övärden

Har beställt den nu tillsammans med en bok om härskarteknik.
Hörde om boken på radion i morse där det berättades om mäns sätt att ignorera kvinnor bl a.
Kände mig väldigt träffad trots att jag av mig och omgivningen betraktas som mycket jämställd.

Blivande optimist

Berätta gärna vilken bok du beställt. Jag är en riktig bokmal :)

Det är märkligt, jag anser mig själv vara ganska närvarande och fördomsfri men efter att ha läst just ovan nämnda titel får jag medge att jag har långt kvar.

Övärden

Boken heter:
Härskarteknik - den fula vägen till makt
Författare Elaine Eksvärd.
Jag ser fram emot art bli konfronterad med mindre smickrande sidor av mig själv.
Men varje steg mot att bli bekvämare med sin spegelbild är ju värt att ta.

Blivande optimist

Ska ta och beställa den.

Idag har det gått en vecka och det har nog än så länge gått oväntat bra. Känner mig ganska matt och energilös idag men å andra sidan har jag hållit igång som en tok hela förra veckan. Får nog erkänna att det hade suttit riktigt fint med några glas vin idag. Fint väder och ledig i morgon. Det får bli till att fixa med trädgården istället.

På torsdag kommer nästa utmaning. Aw med kollegor som definitivt inte spottar i glaset; vi ska dessutom vara värdar för ett gäng samarbetspartners på pingis-vm. Hmm ska ta bilen dit.

Blivande optimist

Aw gick fint och jag är nu inne på vecka 3. På något sätt känns det nu som om det normaliserats och jag saknat inte A ett dugg. Förmodligen lär det komma sug framöver men det får jag bråka med då. Passade på att sluta röka samtidigt (varit omöjligt i samband med alkoholintag) och även det känns bättre och bättre. Lycka till alla och fortsätt kämpa!