Hej alla!

Nu är jag tillbaks igen. Har insett att jag tvärtemot vad jag trodde inte klarar detta själv. Känner mig som världens sämsta människa....

Men har kontaktat min vårdcentral förra veckan och påbörjar min samtalsterapi och medicinering imorgon. Jag är så otroligt motiverad att förändra mig nu.

Radar77

Ännu en arbetsdag avklarad.. det går men inte mer.. på eftermiddagen idag var hjärnan överallt.. har bestämt mig för att träna ikväll, hoppas jag orkar. Ha en fin nykter kväll allihopa!

Ellan

Att tänka ”aldrig mer” är för stort för mig. Känns för mycket helt enkelt så därför låter jag bli och fokuserar på nuet. Detta rör alkoholen främst. Även fast jag nu har varit nykter ett par år så undviker jag ”aldrig mer” tankar. Jag dricker inte nu, har ingen plan på det och mår bra utan. Men tankar som aldrig mer blir bara för mycket. Att ha roligt utan alkoholen kommer med tiden och för mig har det handlat om att göra annorlunda. Lära om helt enkelt. Glädjen smyger sig på och då är den äkta. Tankarna riskerar att bli katastrofala och extremt stora när vi ser hela livet, sommaren, alla högtider och semestrar framför oss utan alkoholen. Där fungerar här och nu tänket bra för mig. Jag har fått prova mig fram. Förhållit mig till en situation i taget, en dag el vecka i taget. Planera och reflektera. Ibörjan kan det vara mer ansträngande men med tiden blir det en vana. ”Rom byggdes inte på en dag”, och inte min nykterhet heller. Börjar jag tänka oändlighetstankar och på hur stort universum är ligger jag snart vaken en hel natt för där har jag inget svar. En massa svammel från mig men det jag vill få fram är att tänk inte för mycket. Då kan det kännas oöverkomligt... Utan här och nu är det nyktert som gäller. Håll i detta nu, det är du värd!
Kram
Ellan

Din ”hårddisk” har fått virus och behöver bootas om. Du vill inte dricka men det vill din sjukdom.
Jag var i samma sits. Jag kunde inte fixa det själv. Jag behövde träffa andra människor som blivit fria.
Man ser tydligt att du har rätt virke i dig. Du kan greja det här. Men du behöver precis som jag hjälp från andra nyktra medmänniskor.
Stort lycka till nu.
Kämpa Radar 77!
Det är värt det!

Ps. nick från M*A*S*H eller? :)

Radar77

Hej Ellan! Det var inget svammel:) jag försöker också resonera som du. Ägnade lite för mycket tid igår åt att hitta på en massa scener och ögonblick jag inte kommer att få uppleva dvs. som du säger högtider, semestrar och ögonblick som är förknippade med alkohol för mig. Jag kan inte hålla på så för det blir alldeles för jobbigt. Jag var dock nykter igår och kommer utan tvekan vara det idag med och så är det med det. Min strategi för dagen är att varje gång de stora och tunga tankarna dyker upp flytta över dem på ett bättre spår som rör idag. Vi får se hur det går! Ha en fin dag!!

Radar77

Tack för dina uppmuntrande ord Äntligen Fri! Du har helt rätt i att jag behöver andra nyktra omkring mig. Jag har provat att sluta typ 43 gånger själv och inte haft någon större framgång. Men denna gång är annorlunda! Ha en bra dag!!

PS. Javisst är mitt nick från Mash, imponerande att du tog det!

Du hade ju kunnat ha Radar som nick efter sprayen, gjort om formulan och använt det mot alkoholen. ? Ett A-spray, det vore väl något. En enda puff och Vips så är alla tankar på A är borta. Så praktiskt! Jasmine jobbar med kemi, hon får uppdraget att fixa ett! ?

Seröst nu, jag tror stenhårt på dig, du är både insiktsfull och motiverad.

Ha en fin dag! ♡

... varför har ingen kommit på det!?
Men vi får nog lita till vår egen kraft och styrka tills vidare..???
Ha en underbar torsdag (vem var det som skrev den boken, har glömt..??.)
alla fina forumvänner?

Mags

Hej, jag är precis där du är! Men hittills enbart ett anfall av kraftigt sug och det var efter en känslomässigt tung upplevelse igår. Men jag köpte en glass istället :). Jag äter L-Glutamin som andra har tipsat om härinne. Kanske är det därför det känns lättare än förut? Eller för att jag faktiskt längtar åter till ett liv utan A?! Jag har köpt alkoholfritt bubbel för att fredagsmiddagen ska kännas lite festlig. Men känns inte så viktigt. Men mest längtar jag bara efter livet bortom beroendet. Å det har varit en process på något år att komma dit. Har hängt här på forumet i omgångar. Sover dåligt och drömmer konstigt. Fattar att det är skammen för jag utsatt min älskade familj för (trots att jag mest sovit på fyllan). Jag stängde ute dem och av mig själv för att jag inte orkade vara med. Men jag har ju åxå ramlat å raglat å svamlat såklart... Det får jag deala med sedan. Just nu behöver jag fortsätta fokusera på att lägga dag till dag å fylla dessa med mening. Nu kör vi! Livet här kommer vi!!!

Radar77

Låter bra Mags! Fylla livet med mening, det är vad det handlar om. Jag har just ätit fredagsmiddag och druckit bubbelvatten, är sjukt nöjd med mig själv. Fick en spritflaska av mina föräldrar idag. Svårt att tacka nej men jag vill inte ha sådant hemma. Jag ska nog slänga den imorrn annars vet jag inte vad som händer....

Ellan

Grattis till en ny erfarenhet! Sprit i present, jo jag tackar?
Detta är ju en situation som kan uppstå om inte omgivningen vet om vår inre kamp. Hur hantera det? Intressant är ju att jag tror att många tackar och tar emot av ren artighet. Vi vill inte göra andra ledsna el besvikna... precis så är jag också. Stöter sig inte gärna med andra. Men egentligen bör vi ju för vår egen skull tacka nej, eller? Jag förstår dig Radar77. Det var en present... men ändå. Varför prioriterar vi ofta/alltid andras mående före vårt eget? Som ibland kan handla om liv och död. Nu var just denna situation ett exempel men detta är något jag brukar fundera på.
Vänta inte, släng skiten!!!
Kram
Ellan

Emma79

..föräldrar att jag lagt av, och patadoxalt mig blev de oroliga.

De borde väl varit oroliga när jag drack?

Jaja, tycker också att du ska hälla ut den där flaskan- ska den användas till matlagning kommer den stå där I åratal!

Ha en fin helg ?

Radar77

God morgon! Och hoppas ni har en bra helg!

Jag håller med om att jag borde berätta och jag har funderat på varför jag inte gjort det. Inatt insåg jag att det nog beror på att jag ärvt mycket av min oro och ångest från mina föräldrar. Ångest som jag började medicinera med a. Och om jag berättar för dem så kommer de oroa sig och fråga hur jag mår hela hela tiden och det vill jag inte utsätta mig för i dagsläget. Jag har dock hällt ut spriten nu i morse!! Men när jag funderar över och inser hur mycket av min oro jag ärvt så undrar jag vad jag utsatt mina barn för..........

Mags

I mitt fall så har båda mina föräldrar egna alkoholproblem och jag väntar med att säga till dem att jag har alkoholproblem för att jag tror dom kommer vilja förminska mina problem för att skydda sina egna. Om ni förstår hur jag menar. Jag har börjat med att berätta för dom som jag tror kommer vara ett stöd. Gå den väg som du känner bär mot tillfrisknande. Klokt beslut att hälla ut! Förstår det sved :)

Jag har två vuxna barn som båda dricker lite för mycket ibland. Jag som mamma hade blivit överlycklig om någon av dem sagt att nu vill jag verkligen minska på drickandet.
Det hade minskat min oro för dem betydligt.....

Radar77

Ja det är svårt att veta hur man ska göra. Jag kommer att berätta senare men nu är detta min kamp. Kan bara säga att jag känner mig jävligt stark idag. Nästan hög av stolthet:) ha en underbar dag allihopa!!!!

Radar77

Hur ska man tolka ett extremt destruktivt beteende vid alkoholintag. Alltså vid ett nyktert tillstånd finns inga tankar eller tendenser till aggressivitet men vid alkoholintag slås en strömbrytare på och man vill bara slå sönder saker och bråka med folk?