Ny här. Min historia liknar många som jag läst om i detta forum. Har läst och läst och igenkänningsfaktorn är hög. Konsumtionen av vin och även lite starksprit har blivit värre med åren. Hade en tanke om att 2018 skulle bli ett rent år, men har redan haft 2 återfall. Återfall är något otäckt som jag inte förstår hur jag ska stå emot. Då tänker man ju inte ...jag vill så gärna och efter att ha läst så många trådar här så har jag hittat så många goda råd. Men plötsligt står man på systemet och innan har man planerat vad som ska handlas och så vidare. Det är som att man blir en annan person. Det skrämmer mig. Det känns som att jag aldrig ska klara av detta. Har fått hjälp tidigare och då lyckades jag hålla ganska länge men så hände det som inte fick hända och jag började om med smygandet igen. Därför litar jag ju inte längre på mig själv. Jag hoppas på stöd från alla kloka i detta forum men även bara få skriva av mig. Helgen blev återigen en helg med vin och gin och nu vill jag verkligen inte mer men jag vet att det välkända suget kommer och då är jag minsann inte stark.

Litetill

Förstår dig helt och fullt. Vinet lindrar för stunden men är ingen hållbar lösning. Försök minska/sluta. Sök hjälp för din man och dig själv. Du och jag som är i samma situation förtjänar bättre. Vi kan väl ha kontakt här. Skulle uppskatta det. Kram och styrka till dig.

Mirabelle

Jag tror minsann det börjar blåsas litet liv i kämpaglöden nu :) För några veckor sedan marinerad i vin och hopplöshet... Idag har du hittat kraft och mod så det räcker till att stötta andra och bidra med de tuffa läxor livet lärt dig :) Du är såååå himla mycket på väg!!!

anonym19976

Ja jag vet att man får hjälp av hemtjänst men det känns ju jobbigt . Bor i en liten by så alla känner alla.

anonym19976

Åkte och handlade inför helgen och nu är det redan slut. Hur gick det till? Mår skit både fysiskt och psykiskt. Min man tycker inget, säger inget annat än nåt syrligt om mitt beteende. Jag känner mig otroligt ensam i detta. Börjat på programmet som jag nu kraschat med besked. Nu vill jag inte dricka . Tänk om man kunde behålla den tanken resten av livet.

Hur många gånger har man inte köpt för det ska räcka och sen är allt slut.
Du har inte kraschat programmet, det är ny dag idag och du har säkert flera veckor kvar.
Jag kör oxå programmet och har druckit flera dagar än jag varit nykter men tänkte köra helvitt i maj för jag kan inte begränsa mig.
Känner igen mig med sambon oxå, han säger inget alls och blir less på mitt gnäll.
Tur forumet finns.
Lycka till och nu ser vi fram emot en vit maj.

anonym19976

Ja det är väl inget annat att göra än att resa sig igen och börja om med att räkna vita dagar. Nu lovar jag inget längre , mer än att jag ska försöka ännu en gång. Nu kände jag rastlösheten krypa i kroppen innan jag åkte till SB. Nästa gång vet jag att det är ett tecken på att jag ska hitta på nåt annat. Vad som helst förutom det.

anonym19976

Det är väl bara att du låter bli! Svårare än så är det inte. Jag säger bara tack för att du förstår hur det är. Man vill bara krypa under en sten och stanna där. Det låter ju så enkelt. Varför är det inte det för mig då???

Så fort man får i sig minsta droppe eller ser någon dricka så triggas man igång.
Det förstår inte min sambo heller så han tänker inte vara nykter verkar det som.
Nu är det maj så nu börjar vi om :)

anonym19976

I helgen åkte jag dit igen. En släkting ville ha sällskap bl.a. till SB och jag kunde inte säga nej. Men det skulle jag nog gjort. Nu ångrar jag mig. Blev alltså ingen vit maj heller. Men tänkte ändå att jag inte skulle handla så mycket så det gjorde jag inte.Ingen katastrof men onödigt. Tänkte att jag skulle bli på dåligt humör när jag kom hem, om jag inte köpte nåt. Så dumt. Alkohjärnan har nya idéer hela tiden. Hur ska man lyckas stå emot. Jag fattar det inte. Nu känns det ju som en lätt match men icke. Jag vet snart inte om jag orkar kriga längre.

John-Erik

Låter ju på namnet att du inte ska. men så här är livet för oss inom A-släktet..
Dina nyktra dagar räknas och du har lyckats.
Nya tag....

Björnkram

//John

anonym19976

Ångrar namnet men vet inte hur man ändrar det??imorgon är det nykterhetens dag så då fortsätter vi på den nya vägen.

Elise64

Tycker ditt namn är klurigt, målmedvetet... påminner oss alka vad vi sla tänka och åt vilket håll vi ska gå?‍♀️

John-Erik

Nykterhetens dag har väl funnits sedan Jesus föddes höll jag på att säga..
Viktig dag för många... Historiken kring dagen borde ju gå att få fram via nätet.
Nåväl.. en dag för eftertanke kanske..

John

Med maj kom solen, värmen och rosévinet plus alla lediga dagar.
I helgen är jag ensam och då är det bara jag som bestämmer vad som ska drickas :)

anonym19976

Att vakna idag till sol och värme utan att må dåligt. Jag vill fortsätta så här och känna glädje över att få vakna till en ny dag. Nu har jag varit a-fri i 5 dagar och haft mycket att stå i. Energin kommit tillbaka med värmen. Inte haft tid att tänka på A. Har ännu inte bestämt mig för vilken strategi jag ska ha men dagarna går ändå. Jag försöker undvika ställen med alko iaf.

Bra jobbat :)
Fortsätt aktivera dig det verkar hjälpa. Jag har aldrig promenerat så mycket som dom senaste dagarna när jag trappat ner och nu ska jag vara vit minst en vecka. Kanske tom kommer visa sig på vågen :)

anonym19976

Imorgon är det fest på gång och jag måste vara med. Har köpt hem alkoholfritt och hoppas att jag klarar att bara dricka det. Men jag är så trött och vill helst slippa allt stök innan, men det kommer jag inte ifrån. Men egentligen orkar jag inte alls. Är bara så less och mår dåligt över att jag inte kunde låta bli vinet igår. Men efter imorgon så blir det inga mer fester och kalas på länge ,länge. Då blir det lugnt. Måste bara härda ut morgondagen.Bäst att börja städa nu?.

anonym19976

Nu känns det bra igen. Festen gick bra. Den blev lyckad utan alltför mycket alkohol för min del. Det jag måste sluta med är att dricka ensam. Då klarar jag inte av att stoppa i tid. Ska jobba seriöst med programmet och se till att hålla mina mål och få skriva in många 0-or .