Hur fan slutar man? Vet att man inte kan sluta förrän man verkligen vill. Jag vill ju, men tydligen inte tillräckligt mycket eftersom jag fortsätter att göra det.

Har fått allt stöd man kan tänka sig.

En pappa som ringer och kommer förbi och kollar upp mig. Har fått bo hos honom t.o.m ett par perioder för att kunna sluta. Nu har han tröttnat. Han ringde när jag var askalas förra fredagen och har inte hört av sig sen dess. Han har sagt innan att han inte orkar mer och att han är nära på att ge upp.. Han brukar vanligtvis höra av sig minst en gång om dagen typ.. Också fått mycket stöd av hans sambo som hämtat mig/kört hem mig när jag vart full och pratat med mig dagen efter (hon är lätt att öppna sig för). Vet att hon har gråtit mycket för min skull. Farsan mår såklart också dåligt även om han inte visar det på samma sätt. Även fått stöd och kloka ord från bror och syster. De har turats om att köra mig till psyk/hem till farsan mitt i nätterna osv, kommit på besök, frågat hur man mår osv, men klart folk tröttnar när man ändå bara faller tillbaka hela tiden?

Kompisar som jag berättat problemet för som säger NEJ när jag föreslår att vi ska "ta ett glas vin", vilket såklart slutar med flera flaskor för min del. Men söker mig istället till folk jag vet gärna dricker, el manipulerar folk till att "men har inte druckit på länge och känns bra nu så vi kan väl bara ta några bärs på stan". Har gått till ett område i stan med lite tvivelaktigt folk bara för att få tag på nåt att dricka efter systemet stängt och hamnade i en lägenhet med massa killar och minns inte ens kvällen, och utsatt mig för andra potentiella farliga situationer när jag varit full. Hoppat in i bilar med okända män utomlands osv..

Varit inne på psyk flertalet ggr för att komma över värsta abstinensen, har kontakt med öppenvården (läkare och samtaskontakt), går på alkopol (terapeut plus levertester), provat antabus som jag dock kan dricka igenom (även stora doser), provat Campral men tyvärr gav den mig klåda, varit på behandlingshem, skrivit/pratat med folk i/som varit i samma situation.. Gått på några AA-möten, men tycker inte direkt det är något för mig..

Nästan förlorat min sambo pga detta. Han gillar dock också att dricka, men har inga problem som jag har, men det försvårar saker och ting för så fort han ska ut så vill jag också. Även om jag önskar han kunde hålla sig ifrån för min skull, iaf för en tid tills jag kommit på fötter, så kan jag ju knappast kräva det och förstår om han vill ut och ha kul med sina kompisar. Plus att jag tror väl ärligt talat att som det är nu skulle jag dricka även om han slutade.

Hur får man viljan?? Haft det såhär ett år nu, men har eg alltid druckit ganska ofta och mycket jämfört med kompisar osv. Haft riskbeteende sen tonåren inser jag nu. Började med att jag började dricka på kvällar innan jobb, bara längtade efter att få komma hem från jobbet och hiva några bärs, sen blev jag sjukskriven pga ångest och depression (vilket är anledningen jag började dricka som jag gör) och sen dess eskalerade allt till tusen..

De perioder jag har hållt upp en längre tid (läs MAX en månad - en och en halv) har jag, efter den första helvetesperioden, mått så himla bra! Så varför väger inte det mer än suget? Såklart tänker jag att "men nu har jag hållt upp, det går bra, jag mår bra, nu kan jag dricka som normala människor",men ja.. Det händer ju inte. Varför kan jag inte inse att när jag ändå mår bra utan alkohol så GE FAN I DEN. Men som min alkoholterapeut säger, värst är ju första veckorna men sedan tar det upp till ett år innan hjärnan börjar må bättre igen/det blir lättare. Och tar man "den där enda drinken" så är man ju i princip körd igen..

Har en släkt full med psykiskt sjuka (el ja not so much anymore eftersom mamma, farmor och mammas kusin valde att ta livet av sig), morbror och morfar alkoholmissbrukare, syster med anorexi, bror med ADHD som inte heller hanterar alkoholen så bra, depression/ångest/social fobi/bipolär sjukdom och borderline.

Anledningen till att jag är nykter JUST NU är dessutom inte direkt självmant utan att min sambo sa ifrån. Fast det känns rätt ok.

Roligt dock att han vet om mina problem och har tröttnat förut och drack med mig förra fredag, lördag, måndag och cyklade och köpte öl till mig i onsdags efter lite lirkande. Medberoende big time.

Sorry för långt inlägg :p Skönt att ventilera sig. Jag är en tjej på 27 år.

Joppe

Känns som jag hittat en bra sida här med folk i samma situation som vet vilket helvete det är och förstår vad man pratar om. Vill och ska göra mitt bästa. SKA ta mig i kragen och ringa läkare för att få hjälp men det är tungt! Alkoholen är ju både en "snuttefilt" och ett jävla fördärv.

Anse

Igår kväll bestämde jag mig! Jag ska sluta dricka alkohol

Leverjag

Välkommen och hoppas du startar en egen tråd vi kan hälsa på dig i. Sköt om dig. Glöm inte att äta och dricka ordentligt nu.

Kram

Lovinglife

Ny här! Hoppas på hjälp att dra ned på mitt vin pimplande. Är på gränsen till att utveckla ohälsa. Går snart i pension och ser mig själv sittande med min gubbe varje kväll med boxen!! Vill ta tag i det hela samtidigt som jag går ned i vikt. Har ont i ryggen och knäna pga artros. Hoppades får med mig min gubbe som dricker varje kväll men han har inga planer att försöka sluta!! Det blir nog en tuff ride!! Känns bra med samarbete här!

Lovinglife

Ny här! Hoppas på hjälp att dra ned på mitt vin pimplande. Är på gränsen till att utveckla ohälsa. Går snart i pension och ser mig själv sittande med min gubbe varje kväll med boxen!! Vill ta tag i det hela samtidigt som jag går ned i vikt. Har ont i ryggen och knäna pga artros. Hoppades får med mig min gubbe som dricker varje kväll men han har inga planer att försöka sluta!! Det blir nog en tuff ride!! Känns bra med samarbete här!

Catharina

Hej ny här. Vaknade med super ångest och inser att jag drack två flaskor vin igår. Känner att jag måste sluta dricka!! IDAG, inte i morgon. Och det sjuka är att hjärnan ( medans jag skriver) tänker att jag nog kan gå ner på stan och köpa BARA en flaska?? Men jag hoppas att jag kan vinna över denna drog som har hållit mig fången i flera år :( har ju två vackra flickor och världens finaste sambo att tänka på. Funderar på vad som kan hålla mig motiverad dag för dag.. Och detta kan kanske vara bra? Att skriva här :) tack för mig <3 och tack för alla fina inlägg här.

Catharina

Undrar en sak.. Om man som jag druckit 1-2 flaskor vin 12% per dag i typ tre år.. Har jag blivit sjuk i kroppen, levern och så? Hur ser era värden ut?

Catharina

Sitter nu i solen och längtar efter kallt bubbelvin!! Men citronvatten får jäklar i mig duga!! Kämpa kämpa! Kvällen blir nog värre..men jag tänker på mina barn för då känner jag styrka ❤️ Kämpa på ni andra också, låt INTE den där alkodjävulen få vinna.

MelaM

Hej!

Det har varit tufft sen jag skrev sist. Vändor in och ut på psyk, tagit in på hotell och suttit där och supit järnet flera dagar i sträck för att få dricka ifred, sumpat min relation även om det blev slut pga att han var otrogen eftersom jag betedde mig som ett svin eller sket i honom totalt, drog hem till killar och satt där och drack över nätter, ibland flera dagar (utan att höra av mig), blev gravid som han blev överlycklig över men fick göra (en sen) abort för söp lika hårt som vanligt, satt på krogen även på vardagar när han jobbade etc etc.. Sen jag blev singel drack jag om möjligt ännu mer, blev otroligt självdestruktiv sexuellt, slutade äta, började ta snabblån, hade tankar och planer på att börja sälja mig själv eftersom jag ändå knullade runt till ingen nytta så kunde jag ju iaf få pengar till alkohol..

Är i alla fall på ett behandlingshem sedan 4 månader nu i Skåne (+ 5 veckor på beroendecentrum innan så varit nykter ca 5 mån). Känns helt jävla underbart! Första tre veckorna här var HEMSKA. Tänkte på alkohol 24/7, var ledsen och hade ångest hela tiden, ville bara fly nånstans. Tittade tåg/buss/t.o.m flygbiljetter, funderade på vem som kunde hämta mig, hur jag skulle få pengar till att kunna dra någonstans och dricka, vart ska jag ta vägen, vart är närmsta systembolag, närmsta krog, när öppnar den, kan jag hitta någon kille här nere på någon sexsida jag kan få bo hos ett tag mot sex bara jag får dricka ifred osv..

Men stod ut och är så himla glad att jag gjorde det! Superbra här, mår SÅ MYCKET BÄTTRE! Börjar hitta vem jag är igen, fått tillbaka självförtroendet, jobbar med mig själv/känslor/tankar/obearbetade saker. Haft många ledigheter över hela helger utan att ta återfall (träffat exet mest och bott på hotell, spenderat helgen hos en annan tjej som också är här t.ex). Känner bara sådan avsmak när jag känner lukten av alkohol eller något som påminner om det (red bull), ser fulla folk och känner "gud vad skönt att det inte är jag!". VÄGRAR att åka hem. Ska vara här i 2 månader till, gett en fullmakt till farsan så att han kan sälja min lägenhet, sen blir jag Skånebo! Börja om på nytt.

Hoppas det går bra för er alla - kämpa på! Det går!

Kram

rabarber

Vilken fantastisk berättelse! Vilken resa du har gjort! OTROLIGT STARKT! Jag blev så berörd. Vilket helvete du haft innan! Och tänk, här står du 4 månader senare och har klarat det och mår så bra! Är SÅ glad för din skull. Vilken kämpe du är!

Så starkt. Jag blev alldeles varm av att läsa hur du har det och hur du känner nu. Och din plan för framtiden.

Fantastiskt, DelaM!

Fortsatta varma styrkekramar till dig! <3

X12

... och den 22 september valde jag att sluta dricka - och allt gick kanon! Året senare stoltserade jag med 365 dagars nykterhet på facebook, och drygt 1½ månad senare hade jag öppnat min första öl på över 13 månader.

Sen dess har det rullat på, och jag har insett att alkoholen återigen fått mig i sitt grepp.

Idag vill jag försöka igen, och det jag fruktar mest är nog att jag kan lägga ännu ett misslyckande till högen av alla andra misslyckanden. Men samtidigt vill jag inte förlora.

Det står en oöppnad öl på mitt vardagsrumsbord, och jag tänkte låta den stå kvar som en påminnelse att jag valt att avstå den sista ölen och fortsättningsvis också den första ölen.

Mitt liv idag är förvisso oförtjänt bra, men jag är medveten om att ett fortsatt drickande kommer att ändra på det. Jag är dessvärre för stolt att gå med i AA eller motsvarande, och hoppas att detta forum kan ge mig det stöd jag behöver när suget sätter in.

Jag har läst lite av tidigare inlägg, och jag önskar naturligtvis samtliga lycka till i kampen mot alkoholen! <3

/X12

fuckad

Är normalt vältränad o gillar att träna. När jag är ensam kan jag inte låta bli att dricka...Har börjat fundera på om det är för att jag är olycklig i mitt förhållande. Hon är fin ..men jag vill ha mer ömhet o närhet än hon vill..kanske det är saknaden av kroppskontakt...jag vet inte..men jag är ganska beroende av närhet o även sex. det faller sig inte naturligt för oss. Vi har barn o varit tillsammans i över 20 år. Saknar mitt ex som var mycket mer "kramig". Låter fånigt..då många upplever mig som väldigt manlig o självsäker. Jobbar borta med ensamma kvällar.. surfar på datorn med en flaska vodka. Blir förbannad på mig själv att jag inte kan låta flaskan vara, men lik förbannat är den där igen...I långa perioder kan jag vara utan...men det handlar då om att jag har ett speciellt mål med min träning. Skulle nog kalla mig själv för periodare...blir inte aggressiv...men lite deppig...vill nog egentligen ändra mitt liv...tycker att jag har mer att ge än att bara dricka o får svårt att sova. Inga bekymmer med ekonomin..men jag saknar verkligen genuin ömhet tror jag...

MelaM

Hej,

Då hittade jag tillbaka till den här sidan och min gamla tråd igen. Anledning uppenbar:

Var nykter nästan 14 mån sen tog jag ett återfall i mars i år. Och herrejösses vilket kaos det var/jag skapade på bara några dagar! All in direkt, konsekvenser och skam. Fick som tur var snabb hjälp då jag fortfarande hade kontakt med behandlingshemmet så blev en vända till där, dock kortare period den här gången.

Nykter några mån igen men nu har jag tyvärr börjat dricka igen sedan några veckor.. den här gången är inte behandlingshemmet något alternativ så har gett mig fan på att klara det själv från och med idag. Ångesten är brutal. Söker mig därför hit samt till AA-boken och ett par grupper på facebook bl.a. Ska verkligen försöka ta mig iväg på lunchmöte på lördag med.

Är dock inne i en depression och har tappat alla rutiner jag lyckats bygga upp och mådde så bra av. Är därför expert just nu på att "inte orka" "tar det imorn", knappt motivation att gå utanför dörren el va bland folk öht.

Ååh, varför måste jag gå igenom det här igen. Gaah.

Skillnad

Har inte läst hela din tråd...början och slutet...morgon och rusar runt, men som jag VILL att du stannar, hittar tillbaka eller nytt, här och nu, blir fri, kära, kära starka underbara du! Du vet att du kan! Jag ser att du kan!

Du är expert på så mycket mer än att skjuta upp! Den dtyrka du inte känner nu, den ser jag i din historia, den har du!

Känner dig inte, men känner FÖR dig ✨kram✨

Ynk

Hej
Ny här, är det fortfarande folk som är aktiva här? Skriver ändå..
Jag är så konstigt rädd på nåt vis. Rädd för hur jag ska klara detta och rädd för vad som händer om jag inte gör det
Haft problem med alkoholen under flera år, förlorat jobb, vänner och snart sambo och självförtroende
Har inget direkt sug efter alkohol men kan inte sluta när jag börjar och kan inte säga nej om nån erbjuder
Väntar kallelse från en beroendemottagning, vill ha medicin och all annan hjälp som finns. (Hjälper medicin?, får man några andra biverkningar?) Men som jag såg att nån skrev innan, jag känner mig så ensam. Varför jag, varför kan jag inte klara alkohol som alla andra. Försökt få det under kontroll för att kunna ta nåt glas dåochdå men tillslut har det slutat i en katastrof kväll med total minneslucka och ett fyllehuvud som kan göra vad som helst. Orkar inte det mer, klarar inte en enda dagen efter ångest till, vet inte vad jag gör då. Skakar fortfarande pga kaoset i fredags
Vill ha alla tips som finns från er starka som klarat det <3 har sån respekt till alla nykterister

Mirabelle

Forumet är väldigt aktivt :) Starta en egen tråd, så hittar vi dina inlägg lättare. Så bra att du redan tagit steget att söka hjälp på beroendemottagning! Jag vet inget alls om mediciner, men tänker att allt som kan hjälpa är värt att testas :) Välkommen hit till forumet!