Tack för alla bra inlägg i detta forum. Det hjälper mig mycket i min situation.
Jag är precis som många av er fast i rödvinsträsket. Ingen i min omgivning tror att jag har några problem med alkoholen. Jag är på jobbet varje dag och gör vad jag ska. Men det enda som rör sig i mina tankar är hur många timmar det är kvar innan jag ska få dricka vin igen. Tänker jag på högtider är min första tanke; vad och hur mycket och i vilket sammanhang jag kommer att kunna få dricka. Det här har kommit smygande gradvis och när jag bestämde mig för att dra ner på drickandet (i januari) insåg jag för första gången att jag inte kunde.
Nu har jag lyckats att hålla upp i en vecka! Inte så lång tid, men jag känner mig överlycklig och samtidigt rädd.
Rädd för hur jag ska stå ut med tomheten och tristessen efter jobbet varje kväll, utan vin!? Hur ska jag kunna gå ner i varv? Vad kan man ha att se fram emot istället? Hur har ni gjort?

P.s Jag lever ensam

John-Erik

Hej!

Finns egentligen inga genvägar. Bra att du har en vecka.. Toppen! Bra att skriva och läsa här..
Det blir bättre med tiden och det är det viktigaste och den bästa informationen som man har att förhålla sig till.
Symtomen klingar av sakta såsom sömnproblem, ångest m.m.
Har själv ont i kroppen lite överallt p.g.a att kroppen ska fixa till det man druckit sig till.
Träning fungerar bra för många.Tiden som vinet tog måste man försöka ordna till med annat som man tycker
om. Men ta en dag i taget och låt tiden gå. Varje dag som nykter räknas. Tiden som nykter är din bästa vän så håll ut.
Det blir bättre, mycket bättre...

Trevlig fredag/helg

John

Emma79

Det blir bättre efter ett tag, du hittar nya grejer att se fram emot! Klart att du inte ser dem nu, men de kommer.

Jag har en tråd någon sida bort ”Vart går gränsen?” Läs gärna om alla turer fram och tillbaka! Är nu på dag 72 som nykter och ser fram emot en A-fri AW ikväll och därefter middag med familj och vänner! I helgen vill jag ut i skogen. Det låter skittöntigt, jag vet. Men om du känner att du behöver förändring så ska du veta att det går!

Emma

Festen är över nu

Tack snälla John,
Ditt svar gjorde mig hoppfull och glad. Känner precis som du, att kroppen beter sig annorlunda fast att det bara har gått en vecka utan alkohol. Jag har en konstant rinnande näsa (inte pollenallergi, thihi) ont i huvudet, men framförallt har flera rynkor i ansiktet bara försvunnit=) Alltid något! Att hantera ångesten, ledan och sömnbesvären är riktigt läskigt, men jag känner mig stärkt av att läsa om alla andra i samma situation som faktiskt har klarat det!
Hoppas att du får en fin helg//J

Festen är över nu

Hej Emma,
Tack för ditt svar. Jag ska kolla in din tråd. Jag blir så himla glad över att bara kunna skriva fritt om det här problemet och direkt få så fina och peppande kommentarer=). Starkt jobbat med 72 dagar! Riktigt fantastiskt. Ett besök i skogen låter underbart. Ska nog göra detsamma.
Ha en fin helg//J

Emma79

...helt rätt! Man har ett problem som ingen ser, ingen heller ser som ett problem. Men det var också det enda jag hade i skallen: tillfällen att dricka vin. Blir skickad på jobb till Paris. ”bra” tänker jag ”då kan jag dricka vin på en trottoarservering i Paris!”.

Där kan Paris bytas ut mot Norrköping eller Tokyo. Det fanns alltid en anledning.

Och det var så skönt när de släppte, tankarna. Herrejävlar vad skönt!

Jag kom in här efter en veckas nykterhet och hängde här väldigt mycket. Fick ( och gav tror jag ) väldigt mycket stöd. Både i funderingar och under stark ångest. Ett helt otroligt ställe.

Att kunna dela med sig, ocensurerat, och förstå att de flesta varit med om samma grejer, och kämpar på i samma riktning ❤️

Mirabelle

Här har du en till med problem som ingen annan ser... Jag vet många som dricker bra mycket mer än mig och inte anser sig ha några problem. Men vinet blir ett problem när man inte kan slappna av utan det. Även om man kan sköta sitt liv, sitt hem, sitt jobb mm klanderfritt. Jag tänker att det kan inte hålla i all evighet. Har man väl blivit besatt av A så är det bara en tidsfråga innan det går åt H-vete på riktigt... Så vi har båda hamnat helt rätt, trots att det bara är vi själva som fattar det :) Välkommen hit och grattis till första veckan!

Festen är över nu

När jag vaknade för en timme sedan var min första tanke; Nu är det dag 8 utan A-när är det okej att börja dricka igen? Hur ska jag göra under semestern? Vad ska jag sätta upp för regler för mig själv? Ska jag verkligen "förstöra" en vacker vårlördag med att inte dricka? Det är ju nu som det vita vinet ska drickas på balkongen!
Tillslut blev det för många frågor. Jag har inga svar än. Jag tar en timme i taget. Systemet stänger kl 15, så håller jag ut till dess, så är jag "safe". Gick upp och bryggde starkt kaffe. Loggade in här och såg ditt vänliga meddelande och då kändes det lite lättare igen=). Tack snälla Mirabelle.

Mirabelle

Jag har varit nykter sedan nyår, med undan tag för 1-2 glas vin vid något tillfälle då jag inte velat sticka ut. Hela tiden har tankarna och det inre dividerandet funnits där. När är det ok att dricka igen? Det går ju bra att bara "findricka" i sällskap... Jag kanske inte har några problem? Men förra fredagen kom test-tillfället då jag tappade kontrollen över intaget. Eller tappade viljan att kontrollera intaget, kanske man ska kalla det. Stresshantering med vin-lull hemma i soffan, som jag lovat mig själv att aldrig mer ägna mig åt. Och jag inser att det blir ju alltid så till slut. Så länge jag matar A-hjärnan, om än så litet och försiktigt, så växer den sig starkare och tar sakta över... Så nu ska den jäveln svältas ihjäl på riktigt! Denna soliga lördag svälter det aset extra illa :) Hoppas att du kan njuta av sol och vår på andra sätt. Annars så kommer din tid snart. Det tar ett tag innan de äkta känslorna och genuina upplevelserna vaknar till liv. Då blir livet plötsligt mycket rikare än det varit med alkoholrusets falska lycka. Det har vi att se fram emot. Det får vara värt några bortslösade soliga lördagar, i värsta fall :)

Festen är över nu

Där satte du fingret på något; Mirabelle! Det var precis det som fick in mig på den här banan. En arbetsplats med mobbingstrukturer och stress och jag är en konflikträdd person med en massa undertryckta känslor. Vad gör man? Jo, man tar ett glas vin för att överleva till nästa dag...
Håll ut denna soliga dag. Vi klarar detta. Du är jätteduktig!

Festen är över nu

Dag 9 utan alkohol känns helt okej just precis nu.
Men i morgon ska jag tillbaka till jobbet där jag vet att det väntar en del obehagliga överraskningar. Jag tänker mycket på hur jag ska ta itu med en måndagskväll och jobbångest? Har nog inte gjort det sedan, hmmm, 2011. Kommer jag att klara det?
Förra veckan var en bra vecka att "börja" sluta. Flera lediga dagar och många på semester gjorde det till en lättarbetad vecka. Men hur blir det i morgon? Vill bara kunna hålla ut nu! 9 dagar utan alkohol gör mig såå otroligt stolt och rädd på samma gång. Det känns viktigt att inte sumpa det här.

Mirabelle

Nu har jag ett nytt trix mot det. Att leva som om funnes det ingen morgondag. Jag vägrar ägna söndag kväll åt förberedelser inför veckan. Vägrar älta alla kom-ihåg, logistikplanera för att lyckas vara på många ställen samtidigt och beväpna mig med förebyggande krisplaner. Det må vara måndag morgon och fullt ös från att jag slår upp ögonen imorrn, men det är då det. Först ska jag leva nu. Det som skiter sig "då" om jag inte stressar sönder nuet... ja det får helt enkelt skita sig då när det är dags. Shit happens. Good enough. Inte ska du sumpa din flygande start nu, pga en vecka som inte enns har drabbat dig än :) Vi håller ut båda två, eller hur? Iaf tills katastrofer och eländes elände är faktum som vi står upp till öronen i och inte kan lösa på något vettigare sätt än att hälla i oss vin :)

Emma79

Jobbiga grejer kommer och går. Jag känner att konfronten är lättare nu utan A för jag har ingen flyktväg längre och jag behöver inte fly!

Konfronterar och går vidare. Så skönt!

Festen är över nu

Har ni upplevt att er fysiska hälsa först har blivit sämre när ni slutat dricka? Tredje dagen utan A började jag känna mig risig och det har bara fortsatt. Jag som aldrig är sjuk har varit rejält utslagen med influensasymtom.
P.s Mirabelle, tack för dina ord om måndagsångest!
Emma 79, jag längtar tills jag vågar konfrontera utan att döva mig med alkohol efteråt. DET kommer att dröja, men jag blir peppad av att läsa att det kan bli bättre.

Emma79

Jag hade influensa mina två första nyktra veckor- slog in ungefär på fjärde nyktra dagen.

Kan vara en tillfällighet, eller inte.

Sedan kraschade min rygg så jag blev sängliggandes I en månad. Doktorer hittar inget fel. Sedan efter två månader kom huvudvärken- spänning o stress säger de men jag har inte varit så här lugn på årtionden.

Jag misstänker att det är en process. Ibland slår kroppen ut en för att man ska tvingas till vila och eftertanke. Bort med alkoholen fram med ångesten- bearbetning av ångest, så kommer en massa gammalt groll upp. Mycket sitter I kroppen och har geggat in sig där under en lång tid.

Effekterna av det man gjort kommer långt senare.

Så här pågår vårstädning! Naprapaten, massören och psykologen hjälper till. Och nykterheten fortgår.

Jag kände mig lite blåst på konfekten då jag inte mådde prima då jag tog bort alkoholen men jag tror man får se allt I ett större perspektiv.

En förändring av livsstilen.

?

Festen är över nu

Intressant! Jag tror inte att detta bara är ett sammanträffande. Jag har försökt att hitta fakta om detta någonstans, men utan resultat. Du är än så länge den enda som beskriver samma sak, Emma. Men det är väl klart att kroppen måste reagera på något sätt när den inte längre får sitt "gift".
Nu är det väl bara att invänta ryggont också=)
Dag 11 är nästan avklarad! Känner mig nöjd och nyfrälst. Näst intill odräglig. Ja, ja, gott folk, jag vet att det kommer ett bakslag snart. Men just idag mår jag bra.
Sov gott

John-Erik

Jag har också fått ont i kroppen vid avslut. Inget farligt...
Gäller att hålla ut. Dag 11 är bra gjort av dig. Strålande..
För mig är dag 17-20 lite jobbiga.
Naturligtvis olika för alla.. Första nyktra veckan i Mars var jag smått euforisk. För att sedan
uppleva andra veckan helt utan glädje.. Det var, som någon skrev här, ett enda svart streck...
Vi kämpar på tillsammans..

John

Festen är över nu

är det en typisk vindrickar dag för mig. Jag ligger efter med grejor på jobbet. Riktigt tråkiga, frustrerande uppgifter. Det kliar i kroppen av olust och frustration. Nu har jag tänk (ca 20 ggr den senaste halvtimmen) "När jag är klar med det här får jag dricka vin". Men det ska jag faaan inte göra. Jag måste stå ut nu med all tristess och frustration ändå. Måste sluta fly.
Jag vet inte vad jag vill ha sagt med det här. Jag bara skriver. Skriver för att stå ut just nu.

Emma79

Du är värd att INTE dricka vin efteråt!

Du kommer att vakna upp imorgon pigg o fräsch och förmodligen ha roligare arbetsuppgifter att ta tag i..,

Eller... det är ju helgdag imorgon! Sovmorgon ?

Festen är över nu

att inte dricka vin? Ha, ha, bra där. Man kan ju faktiskt vända på perspektivet. Fick mig en tankeställare. Tack