Jag tror inte jag varit nykter mer än korta perioder under de senaste 20 åren? Så många vänner jag gjort mej ovän med, sagt upp mej från jobbet på fyllan och tappat kontakten med två av mina barn. Jag vet inte hur mycket pengar jag bränt från familjens ekonomi pga detta? Jag vill inte ens tänka på det... Min frus och mitt samliv har helt upphört sen ett par år.

Förr i tiden ondgjorde man sig kanske över fyllon som ringde och tjatade, numera kan man göra bort sig på sociala nätverk, så att hela världen kan se. Det har jag gjort må ni tro. Ångesten och skakningarna dan efter är fruktansvärda och man känner ett tvång att dra i sig 4-5 liter starköl ännu en gång. Dag ut och dag in...

Handlingskraften jag en gång hade är som bortblåst, jag kan t o m ha svårt för att borsta tänderna på morron och jag äter kanske var tredje dag. Jag har tappat intresset för det mesta, flyget, musiken, odlingen. Allt känns oöverstigligt.

Jag har gjort flera försök att lägga av, någon gång ett helt år och jag har ätit Campral och gått på AA-möten men det blir alltid samma visa igen... Någon lär ha sagt, att det krävs 8 återfall, innan man till slut bestämmer sig slutgiltigt? Där är jag nog nu med råge.

Nu har jag fått nog av detta helvete och har till slut fått kontakt med en mycket förstående och duktig ung kvinnlig läkare, för nu får det vara nog!

Mirabelle

Alkoholen har verkligen ställt till det i ditt liv. Bra beslut. Det får verkligen vara nog nu! Så bra att du har sökt hjälp, och funnit den också. Hoppas att du ska trivas här på forumet och finna litet extra kraft och mod när vägen känns lång och mörk.

Blivande optimist

Usch, det låter som om du har det riktigt besvärligt. Jag har läst massor här och det känns bra och inspirerande på alla sätt att läsa om alla öden och viljan att sluta. Stort lycka till!

Bluesman

... och all fysisk abstinens är borta, förutom att jag sover väldigt dåligt. Handlingskraften började komma tillbax redan på tredje dagen. Min son är mycket glad över att jag inte behöver häva i mej 4-5 liter starköl varje dag för att öht orka utföra nån enkel syssla. Jag har jobbat som attans med bl a våra odlingar, vilket alltid varit ett stort intresse. Jag började redan dag 1 med Campral och se, det hjälpte denna gång! Inte alls samma tvång att sätta igång supandet igen. Men jag äter nästan hela tiden något, mat eller godis, eller dricker Loka Crusch. Nåja det må väl vara hänt?

Jag såg här att en olycksbroder hade råkat ut för en icke kompetent behandlare inom vården som med hot trodde att det skulle gå att nå en förändring. Nästan anmälningsvibbar på sånt, eftersom det är rent löjligt att tro att det skulle funka. Alkoholberoende är en sjukdom, som vilken som helst! Detta borde vårdpersonal om några känna till väl?

Jag har mycket att tacka min fantastiska läkare för, när det gäller den motivation hon lyckades ingjuta i mej. Så förstående och ickedömande med en massa behandlingsförslag och med en förmåga att lyssna och värdera mina egna kunskaper och erfarenheter. Tänka sig, hon tog sig tid en hel timma med mej, trots att hon även är verksamhetschef på Capio. Jag är bara såå innerligt tacksam över att ha träffat denna underbara unga läkare!

Har man supit dagligen i 15-20 år, så är det ingen enkel sak att lägga av, eftersom detta övergår i ett beteende och det känns konstigt att bryta detta. Dessutom så är hjärnan så indränkt av alkohol och har vant sig vid denna smutsiga drog för att kunna fungera. Detta blir den stora utmaningen framgent att klara av. Det kan ta lång tid dock. Men med stöd från omgivningen och min fina doktor, så ska det förbaske mej gå!

Det är heller inte enkelt att klara av att vara helt alkoholfri så som alkoholen flödar i Sverige idag. Det finns ta mej tusan knappt ett enda socialt sammanhang som är alkoholfritt. Därför håller jag mej hemma vid min jord och mina växter...;-) Wish me luck friends!

DetGårBättre

Jag käkade onyttigheter och drack cola zero i några månader medan jag var aktiv i träning, sen nu har jag klippt allt sådant skräp också. Svårt bryta utan att byta ut en del mot annat "skit" men är väl ok i en övergångsperiod till du kan byta ut det mot vettigare aktiviteter.

Nu är det nog din tur..Det gäller att hålla i när det börjar svaja..Du verkar ha mycket fint kvar i ditt liv, trots allt..Barnen och andra relationer kan läkas när du visar att du menar allvar med nykterheten långsiktigt..Du vet väl själv att bränt barn skyr elden, som det heter..Du har fått hjälp som du tror på och det är mycket värdefullt..Kram..