Det som varit är bara ett kapitel i det förflutna ... stäng inte boken....
Vänd bara blad!
Jag vänder blad, går in i ett nytt kapitel, beredd att ”skriva” 30 nya blad av mitt liv. Förra kapitlet innehöll styrka och målmedvetenhet, smärta och insikt.
Jag fick råd att tänka på, ta till mig.. det sista bär jag med mig... inte ersätta vin mot alkoholfritt alternativ, inte ersätta chips mot godisskålen..det är just rutinerna som måste ändras... det blir utmaningen nu när jag vänder blad! Lycka till på er vandring, dagarna som följer kommer utmana oss alla då sommaren är här och det är långledigt, men vi fixar det.

John-Erik

Bra tänkt! Imponerad av din styrka vännen...

John

Elise64

.. ser att du läser mycket, det är bra.. önskar att jag skulle hinna läsa saker som handlar om mental styrka oxå.. just nu är det bara plugg som gäller, men sommar och semestern nalkas då ska jag bara läsa för nöjes skull?zeoliten hjälper mig med viktnedgång, även mot min rastlöshet, jag har funnit en inre ro, känns både konstigt och skönt.. däremot har jag fortfarande problem med mitt knä vilket gör att hårdare träning ligger nere! Men härliga meditationspromenader är oxå skönt, tillsammans med hunden?‍♀️ Sug efter alkoholen är som bortblåst men jobbar med att begränsa mig med mycket annat..svårt när man pluggar. Ha en skön långhelg med en bok i handen?

Elise64

...hur du känner dig och istället fokusera på vad du är värd?
- jag är värd en promenad i skön natur, till fågelkvitter och solsken? sedan en ledig dag, där jag väljer vad jag vill göra?
- vad är du värd denna dag, försök att unna dig det åtminstone en liten stund?

John-Erik

Tack detsamma ! Ha det bra i helgen :-)
Trädgårdsjobb väntar för mig i solen. Helt ok det med...
Lugnt och fint utan stress går allt.
Och hundpromenad... givetvis..

John

Elise64

Att känna kärlek är en gåva, att älska sina barn och barnbarn är en så självklar och en så gränslös kärlek... tänk om det vore lika enkelt att älska sig själv, ge sig själv en klapp på axeln och säga vad bra du är, ha en underbar dag? Så idag elise, är du värd frukost på altanen, en promenad i solen och en kväll hemma hos en av dina fina söner! Han vill bjuda dig på middag?‍♀️Jag älskar sommaren, naturen och livet... och lite mer mig själv?var rädd om er.. och njut av kärlek❤️❤️

Något vi verkligen behöver träna på. Att ta hand om oss bättre. Att älska oss själva lite mer. Att peppa oss och säga att vi duger, att vi är bra. Att övertyga oss om att det vi gör är tillräckligt.

När vi gör så gott vi kan, kan ingen begära mera! ♡

Elise64

- måste man ta risker.
Första dagen, första helgen var jag jättenervös, likaså första mötet med restaurangbesök och umgänge med vänner där vin fanns med, men jag tog risken. Det jag upptäckte var att allt kan göras utan alkohol och med fördelar jag inte upplevt tidigare? igår kväll hade jag en underbar kväll med två av mina svärdöttrar. Vi gjorde en stor tillbringare med alkoholfri sangria, kanongott, satt på en balkong och tittade på folkvimlet av vinglande fredagsfestare... senare tog jag bilen hem ut till landet, naturen och lugnet????idag väntar min trädgård på mig.
- ha en underbar lördag, våga pröva?‍♀️

John-Erik

Risk kontra välmående: hmm
Du har ett bra koncept ...Och... Det håller...Otroligt duktigt..
Njuter själv mer av landstället nu jämfört med staden med sina lockelser..
Landet gör att jag mår lite soft och dras inte med på samma sätt som i stan.
Man har även mer praktiskt att göra och rensa ogräs m.m. att så nya grödor, rödbetor, sallad.
Ska försöka få upp jordgubbar och tomater bättre i år än i fjol.
Div. problem med trädgård dock men dessa hör ju till... Och att att göra i mängd med jordnära saker
gör att A blir mindre lockande...

Trevlig helg min vän och alla andra!

//John

Elise64

-35- Nu är det dags för oss alla möta en vanlig vecka med vardagar, skönt efter långhelgen!
Ärligt...... jag mår bäst av rutiner och scheman, det hjälper mig att begränsa mig... vad gäller göra, äta, dricka... ( just nu a-fri vätska) Idag söndag är det trädgård och hem som gäller för mig och ☕️ i ?-en! Hejar på er ?‍♀️ Och säger don’t give up!

Jag har aldrig gillat scheman när det gäller mig..Äter och dricker det jag är sugen på..Aldrig bantat, för att det verkar meningslöst för många..Upp-och-ner..I vikt..Men när det gäller alkohol så kör jag helvitt, inga a-fria viner eller öl..Det har jag sett att det kan trigga igång ett begär..Men som sagt vi får leva och lära på det sätt som passar var och en av oss bäst..Kram..

Elise64

... en vanlig dag är! ☕️
Idag är första dagen av resten av ditt liv!
- du är unik och du gör din resa här på ditt unika sätt, var stolt över det! -ha en bra måndag?
?‍♀️ Vecka 5, dag 36? jag gör på mitt sätt - älskar vardagar?‍♀️