Sådär, då var man här! Har tidigare bara vart in och läst. Bara det är och känns som ett stort erkännande att jag inte kan hantera alkohol.

Har gång på gång försökt att dricka normalt, och oftast funkar det! Säkert åtta fester av tio. Dom två gångerna som inte går bra går verkligen inte bra. När jag menar att det går bra så vaknar jag upp lite halvgrusig och med ångest, som försvinner efter några timmar. Dom gångerna det inte går bra där är gårdagen ett bra exempel på.

Va på fest i torsdags, drack mig rätt så berusad. Vaknade, rejält bakis, tog en bira direkt för att "piggna" till. Fyra timmar senare hade jag duschat, bytt kläder, vart på bolaget och va på plats hos en annan bekant som skulle festa till det. Sagt och gjort. Senare på natten vid 3-4 va det dags att sova hos den bekanta. La mig ner, allting snurra, gick och spydde. Sen kom min gamla kompis,ångesten.. va omöjligt att somna pga den. Kl 9 på morgonen fortfarande utan sömn kom panikångesten. Fanns inget annat att göra än att köra hem, långt ifrån körduglig för att leta fram ångestdämpande som jag fick året innan pga exakt samma sak. När ja tog medicinen så lovade jag mig själv, som jag har gjort hundra gånger förut. Att jag aldrig ska vakna upp bakfull igen. Den här gången känns det som att det kommer gå vägen, jag vet inte hur jag ska förklara men jag har verkligen fått nog. Jag tänker inte va för hård mot mig själv nu i början med att säga att jag aldrig ska dricka en droppe igen. Jag är ingen periodare och jag dricker mig aldrig berusad i veckorna. Men när jag är ute med kompisar osv så blir det oftast för mycket. Det beteendet måste bort.. sen om jag måste va helnykter i ett år så får det bli så.

Dag 1 utan Alkohol börjar nu.

Norrifrån

Fortfarande sliten, sover dåligt med mardrömmar. Hatar detta mående! Frågan är varför så många inklusive mig har fortsatt såpass länge trots att vi mår såhär?

Emma79

Att dämpa. Att inte se klart. Att vara så inne I det att man inte inser vad man håller på med.

Den så kallade Ajäveln aka alkoholdjävulen, som lurar och lockar men som tur är försvinner efter en tids nykterhet.

Testa att vara nykter ett tag och försök få lite perspektiv!

Och välkommen hit ?

Norrifrån

Yes! Exakt så är det.. det börjar med nån bira på tomten i solen, sen ringer nån bekant och frågar om man ska komma över. Man är så lättlurad! Nånting viskar i en att "den här gången ska jag gå hem vid tio och vakna fräsch imorn". Men det händer ju aldrig :) har bestämt mig för att bara dricka Alkoholfri öl nu under sommaren. För smakens skull.. om ens det? Är lite kluven på hur jag ska göra där..

Ha det bäst!

Emma79

Jag är snart uppe I 90 alkoholfria dagar. Jag har på sista tiden börjat med a fri öl /vin, ville inte trigga igång ngt innan. Så jag höll mig till vatten, äpplemust osv.

Jag tror att du kan behöva en plan. Den kan vara bra att förhålla sig till när grannen kommer över osv.

Min plan var/är att vara nykter 90 dagar och sedan utvärdera. Mitt första mål var eg en dag I taget, sedan en månad osv men jag trivdes med nykterheten, var helt chockad över att det faktiskt går att leva utan alkohol.

Nu är jag snart där. Fortsättning följer.

Lycka till!

Norrifrån

Roligt att höra att det funkar bra för dig :) får helt enkelt göra upp en strikt plan och gå efter den. Inga snedsteg den här gången. Har för mycket att förlora nu!

Tack för bra svar :)

Norrifrån

Svor över vintern vi hade! 20- i tid och otid. Längtade efter värmen.. tar tillbaka det nu! Sommarvärme = öl. Så har det varit sen jag va 14-15 år gammal. Varenda helg i stort sett. Och det blir inte lättare när man jobbar i solen hela dagarna.. snacket går bland kollegorna om iskalla ölburkar som det rinner kondens av när man dricker dom i solen..... det vattnas i mun av bara tanken. För öl är ju förbannat gott! Har aldrig gillat vare sig läsk eller liknande. Det faller mig inte i smaken. Öl däremot, iaf den första! Är typ Guds gåva. Och det är nu det blir knepigt. Att ta bort 15 års vana.

Kriga på därute! :)

Emma79

Det finns A fri öl! När jag varit gravid och tvingats dricka den här jag tyckt att det vart blä o “det händer ju inget!” Men nu kan jag dricka flera stycken ( nåja 2-3) för smakens skull. Det finns så mkt sorter nu också, ska inte skriva några namn, men som är rätt beska.

Vet inte om detta mess blir en trigger för någon, då tar jag gärna bort det!

Min poäng är att drycken finns kvar även om man tar bort alkoholen. Och då kan man ju fråga sig on kollegorna talar om dryck eller alkohol under de där svettiga eftermiddagarna ?

Norrifrån

Det har du alldeles rätt i, drack det för några år sen när jag slutade med mitt blandmissbruk. Kokain/alkohol. Så jag har slutat helt och hållet med kokainet(Tack och lov). Men det tog några år innan suget efter det försvann. Misstänker att det kommer va samma resa med alkoholen. Så jag struntar nog i att ens dricka alkoholfri. För så va det med kolat, jag va tvungen att bryta med allt för att få det att funka.

Och det är det som är så komiskt i det hela. Jag va beroende av en drog som nästan är lika beroendeframkallande som heroin. (Enligt mina psykologer och beroendeexperter jag träffade). Men det känns nästan svårare att sluta dricka på nåt sätt. Möjligtvis är det för att alkohol är såpass kopplat till nöje i vårat samhälle och att på så sätt så gör det inget om man dricker "lite" då och då.