Jag är ny här och vill sluta dricka

23 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Greta99
Jag är ny här och vill sluta dricka

Hej
Jag är 46 år gammal och har insett (egentligen alltid vetat) att jag är alkoholmissbrukare sedan ett par år tillbaka. Kom hem inatt, så full, blackouts, kommer inte ihåg hälften idag. Orkar inte med detta längre. För när jag väl börja dricka så kan jag inte sluta. Vem vänder man sig till om vill ha Antabus? Jag VILL bli nykter. Jag vill inte ha ångest, ont i huvudet och allt som följer med. Allt dumt man säger. Jag äter även antidepp mediciner så det är ju inte bra att blanda. Känner mig helt uppgiven just nu.
Tacksam för svar och tips. Skönt att detta forum finns.

Morgondag
Hej Greta99!

Välkommen hit till oss som finns på forumet. Här finns mkt stöttning och kloka själar. Att du nu börjar skriva och förmodligen läsa är en bra start. Du inser att du inte vill och kan förgifta dig längre. Gällande antabus tror jag att du vänder dig till din Vårdcentral (och förmodligen husläkare)
Några andra tips från min sida som nu är inne på ca 9 veckor som nykterist.
1. Se till att ha koll på basala saker som kost och sömn. Försök även att motionera på något sätt. Promenader i frisk och fräsch sensommar- och höstluft kan vara välgörande. Är ju också något läkare rekommenderar om man känner sig deprimerad o s v.
2. Läs och skriv på forumet
3. Skriv ner alla negativa saker som alkoholen innebär för dig och påminn dig om dessa om/när suget sätter in. Ditt inlägg idag tycker jag talar sitt tydliga språk att: "Nu räcker det! Detta vill jag inte längre!"
4. Har du möjlighet att gå på något AA-möte?
5. Gör det enkelt för dig att klara av din nykterhet: Ut med alkoholen ur hemmet?! Välj bort events/situationer som innehåller alkohol, eller se till att t ex köra
6. Försök "spela hela filmen", d v s visst kan det vara skönt första timmen och första 2 glasen vin eller öl eller vad man nu dricker, MEN sen då, Hur fräsch känner man sig efter några timmar och när man vaknar på natten med hjärtklappning och ångest? Eller dagen/dagarna efter... o s v

Det var några tankar från min sida, stort lycka till nu, detta kan bli första dagen på ett nytt liv för dig!
Det är såååå värt det att slippa dricka!
//M

Greta99
Tack för ditt stöd!

Tack för dina fina svar. Jag ska resa bort med en god vän som inte dricker nästa helg på semester i 2 veckor, då brukar jag inte dricka men det håller aldrig när jag kommer hem. Tänkte försöka med antabus och att vara i en ny miljö kan vara en bra början.
Det syns ingenting på utsidan att jag dricker mycket, jag tränar, har ett bra jobb som jag sköter men dricker iallafall. Inte varje dag men flera ggr i veckan - alldeles för mycket. Ångesten är svår att hantera. Så som många andra som dricker så har jag haft det bitvis trassligt i livet och har känt att alkoholen hjälper att glömma för stunden men sen när man inte kan sluta dricka, det är svårt. Det går inte att dränka sina sorger och problem för de jävlarna kan simma.
Men jag vill inte dricka mer, jag har gjort hemska saker på fyllan. Ska kontakta min läkare på måndag.
Tack igen för ditt stöd.
Det kommer att bli en tuff resa men jag ska klara det.
Greta

Morgondag
Låter som du....

... har en bra plan och kan få en bra start på en förändring. Vi är många här som gjort konstiga och hemska saker med giftet i systemet. Slå inte för hårt på dig själv, men dessa erfarenheter kan ju fungera som en motivator och drivkraft (d v s dit vill vi inte igen).
Det jag delvis glömde skriva som också är viktigt för mig att vara medveten om är vilka risksituationer/triggers du kan ha: T ex för mig har det blivit en ovana att jag åker förbi puben på vägen hem från kontoret (Finns många av sådana här i Sthlm). Ofta har det också handlat om att jag varit trött, vilket jag varit konstant känns det som sista 10 åren då vårt första barn föddes. För mig är det alltså extra viktigt att ha bra sömn, men också att se till att äta något bra mellanmål där vid kl. 15 så att jag håller blodsockret/energin. D v s se till att man identifierar sina triggers/risksituationer och sen planerar hur man ska hantera dom.

Ser fram emot att höra mer från dig, en dag och stund i taget. Vi väljer livet och friheten!

Greta99
Det kommer att bli...

...en utmaning. Bor i centrala Sthlm, pubar överallt, kompisar som festar hela tiden. Jag måste bryta upp med många eller berätta för de hur det är, men det får bli små steg. Detta är dag 1 som jag är nykter. Mitt hjärta känns redan lättare. Men jag kallsvettas och har ångest. Hela dagen har varit förstörd. Vill inte ha det så här längre.
Tack för alla tips!

Dionysa
abstinensen

Det låter som abstinens det där, och den går som bekant över. Kontakta gärna vc i morgon och be om Antabus, eller annan hjälp de ev kan erbjuda. Sedan kan du med fortsatt lätt hjärta åka på en skön semester med din vän, förhoppningsvis. Ha det brai!

miss lyckad
Hej Greta!

Välkommen hit..Det verkar som om du har bra planer. Det är viktigt att ha mång strategier för alla möjlig tillfällen. På semesterresor kan någon sträcka fram glas åt en. Då är det bra att ha tänkt ut hur man ska agera. Ta en stund i taget och ta hand om dig själv, det är viktigast . Jag har aldrig ångrat en nykter dag. Kram

Greta99
Tack för allt stöd...

...det är så skönt att veta att man inte är ensam. A är inte ens vän, allt drama, allt skit som händer i mitt liv är oftast kopplat till A. Jag har bett om hjälp nu till min läkare, och hoppas nu få medicin, typ antabus eller annat.
Det är nu dag 2 som jag nykter - skönt. Men jag har svår ångest och tungt tryck på bröstet och kan fortfarande inte ta mig upp ur sängen.

Morgondag
Bra kämpat Greta!

Bra att du kontaktat din läkare och förhoppningsvis får medicin. Det blir bättre och bättre för varje dag, försök ta en stund i taget. Vet inte om du har någon bra andningsövning för att få ångesten att släppa. En lugn och skön promenad så småningom kan vara välgörande. Ta hand om dig i dag, du blir starkare och starkare för varje minut!

Restart2017
Greta

Hur går det då på din resa, hoppas du håller dig nykter och får ut det bästa av allt utan A 😀

Greta99
Jag börjar känna hopp..

...var igår på ett beroendecentrum i Sthlm och de tog väl hand om mig och idag har jag fått träffa en läkare. Imorgon får jag besked om vilken medicin jag ska få. Suget finns givetvis kvar. Ikväll drack jag en flaska Alkholvitt vitt vin - Billa Bong som tillfredsställde mig. Men det är en ständig kamp.
Nu är det snart dag 5 som jag är nykter. Det känns fantastiskt!

Restart2017
Grymt

Jag är på dag fyra, i morgon är det dag fem.
Då brukar allt vända och bli så mkt mkt bättre 🙏🏼👍🏼

Greta99
Restart2017...

..Har du haft återfall? Jag är så rädd för det, att inte lyckas.

Restart2017
Ja flera stycken

Har försökt sluta sen i januari tror jag.
Har lyckats va nykter allt ifrån fyra dagar till två tre veckor.
Så har det varit sen januari, på och av.
Året innan dess drack jag typ varje dag, så det är stor förbättring.
Nu får jag hjälp via jobbet, behandling tre dagar i veckan. Jobb två!
Häng här, kämpa på så ska det gå bra för dig 😊😊

Morgondag
Strålande Greta!

Härligt att läsa att du tagit hjälp och att du börjar bygga din nykterhet. Förutom medicin är det bra att ha egna verktyg (de som jag skrev om tidigare har hjälpt mig mycket). Framförallt kan det vara bra att komma ihåg de värsta fyllorna och vilka konsekvenser de gav dig. Rädsla för återfall tycker jag är bra, eller man kanske kan skriva respekt för återfall. Det gör att du speciellt nu i början är vaksam och på alerten mot sug som bara dyker upp från ingenstans eller från gamla inkörda vanor (t ex så fort man ska laga mat på aftonen ska man ta ett par glas vin).
De flesta som blivit nyktra har säkert haft något eller några återfall eller snedsteg. OBS! Ta eller gör inte detta som en ursäkt för att göra just det. Varje återfall/snedsteg skickar ju dig direkt ner i "helvetet igen", så det är inte värt det på något sätt.

Det handlar om förändring och att bryta nya vägar och bygga nya hälsosamma vanor!

Lycka till och på återhörande!

höstlöven
Vilket mod

du visar som vågat söka hjälp. Jag känner också igen allt du skriver. Att få vila från stress och ångest med alkohol.
. Som sen bara blir värre.
Det är tufft att sluta eller snarare att inte börja igen. Jag har inte lyckats men är nu mycket starkare i mitt tillfrisknande. Är på dag 5 idag och har massa abstinens pga stress och att den jobbiga vardagen är igång.
Jag tror inte man ska oroa sig för att inte lyckas. Var stolt att du tagit tag i detta. Ta en stund i sänder och försök ta nya beslut att leva nykter. Jag har mycket hjälp av dagbok och AA möten. Att lyssna på andra ger kraft och ny motivation. Det här kommer du fixa.

Greta99
Vad duktig du är....

Jag är på dag 6 och det känns mycket bättre. Har nu provat ikväll att ta min först medicin - Campral 2 tabletter som ska minska suget. Men jag har lik- förbannat gått till bolaget men endast inhandlat alkoholfritt. Måste ha min flaska men det är ju alkofritt.
Men det känns jättekul att vara med i detta forum och inse att man inte är ensam. Att vi är många som kämpar mot detta missbruk och helvete.
Kram till er alla!! Vill igen rekommendera att man går tillett beroendecentrum, de tar väl hand om en.

Greta99
Vill bara säga...

....att jag mår toppen. Äter medicinen Campral och det hjälper, jag har varit nykter sedan lördag den 19 aug och det går bra!!!!
Är i Grekland nu, ny miljö hjälper också, ser förstås alla som dricker men Campral hjälper, har inget sug.
Känner mig så lycklig och glad att vakna utan bakfylla, ångest samt minnesluckor.
Till alla här -kämpa. Vi klarar det här tillsammans.
Kram!!!

linus
Bra!

Bra start! Och miljöombyte kan nog absolut hjälpa till! Kickstarta morgonluften lite. :) Skönt att Campral funkar för dig! Lycka till framöver också. :)

Sollina
Hur sluta supa

Hur i hela fridens namn skall jag sluta dricka, har provat antabus campral och nåt annat men inget hjälper

DetGårBättre
Du behöver vilja sluta dricka

Du behöver vilja sluta dricka! 😀

anonym22691
Saknar lust att leva. Är alkoholist, ensam och nyinflyttad i Sto

Är 66 år och kvinna. Vet att jag är alkoholist. Har tidigare genomgått antabusbehandlingar, gått på AA möten mm. Aldrig varit inlagd för behandling. Har arbetat heltid med ett stimulerande arbete fram till ålder 63 år. Var tvungen att sluta arbeta pga diagnos MS och att hjärnan inte fungerade tillräckligt snabbt.
Klarade att avstå från alkohol under anabusbehandlingar och AA möten.
Hade då mitt arbete.
Nu som pensionär och nyinflyttad i Stockholm sedan 1,5 år och mycket ensam inser jag att jag måste göra något åt mitt drickande.
Orkar inte längre och det värsta är inte alkoholen, utan att vara så ensam.

Winna
Hej Britt!

Välkommen hit!
Fint att du hittat till Alkoholhjälpen.
För mig blev det en vinstlott att skriva här när det hade blivit outhärdligt med alkoholen.
Nu har jag varit fri från den i 3,5 år och har ett mycket bättre liv.
Förstår så väl att ensamheten är det som tär.
På något sätt behöver du skapa dig ett liv som ger dig mening.
Att skriva här om det som tynger är ett gott första steg.
Vilka föreningar finns där du bor?
Inom kyrkan behövs det ideella krafter.
Kanske besitter du kunskaper som gör dig utmärkt som cirkelledare.
Och på AA-möten finns många fina människor.
Det fina i kråksången är att man har så mycket större makt än man tror över sin tillvaro.
Jag tränar fortfarande, både på att förändra och inse att jag faktiskt kan.
Och du kan, du med.
Vi hörs!