Läste att L-glutamin kan hjälpa mot alkosug, någon som vet något/provat detta?
Har någon några andra tips mot alkosug?

Anthraxia

Rökpaus på jobbet så; jag förstår inte den negativa inställning till L-glutamin, Naltrexone, Campral, Niacin osv som jag läser (bland annat) här.

Det är ju ändå ett faktum att alkoholister formligen PISSAR b-vitamin, och ungefär alltid har brist på det - så tillskott skadar inte.

Naltrexone fungerar för en stor majoritet - 78% give or take - Campral (och L-glutamin) hjälper många.

Jag förstår inte varför det skulle vara något dåligt att äta medicin mot sin sjukdom. För det ÄR en sjukdom - det är länge sedan jag slutade tro att alkoholism handlade om karaktärsbrister och dålig självkontroll.

Jag förstår bara inte varför det negativa lyfts fram så mycket, när det helt klart kan hjälpa...

Happ, back to work!

B-vitamin kan du äta hur mycket du vill, finns i maten, - men tillför gärna extra om du behöver!
"Naltrexone fungar för en stor majoritet." – var har du fått den siffran ifrån? Vad betyder "fungerar"? Campral? Enligt en av våra medlemmar är den enligt hennes erfarenhet inte att rekommendera till periodare, eftersom det ökar konsumtionen.
Helt klart blir överkonsumtion av alkohol till sist en sjukdom, en beroendesjukdom med allvarliga medicinska, psykologiska, sociala, ekonomiska... konsekvenser. Claro!

första 8 månaderna. Inga problem med det. Om om hjälpte vet jag inte. Jag var ganska besluten att sluta dricka. Och jag skulle be min läkare om mer om jag behövde. Dock fick jag inte fortsätta med dom efter dessa månader, vet ej varför. Kommer inte ihåg hur det var då om jag kanske inte ansågs behöva dom.

Svårt att veta vad som är medicinen och vad som är hjärnan som styr. Hittar man sitt sätt är det bra.

John-Erik

Det är bra för vissa .. Går på Gaba -stället i hjärnan.
Finns med benämningen GABA som läkemedel på recept med trafikvarning.
500 mg. Undrar om inte den är bättre verkar vara starkare..
Påverkar samma plats i skallen. Kände mig bättre av den än av Campral som dessutom påverkade
magen negativt

J-E

Anthraxia

Att Naltrexone fungerar för en stor majoritet har jag fått från de undersökningar du tidigare bett mig länka - vilket jag fortfarande kommer göra, inklusive empiriska "bevis" när jag väl tagit mig hem från jobbet.

Campral fungerar bra för vissa - mindre bra för andra. Samma med Naltrexone. Och Baclofen. Men samtliga HAR dokumenterade framgångar.

Ungefär som man kan få prova några olika epilepsi/depression/antipsykotiska mediciner innan man hittar rätt, kan man alltså behöva prova sig fram till en anti-alkohol-behandling som fungerar just för en själv.

Jo, b-vitamin finns i maten. Men man ska äta bra mycket för att komma upp i de mängder man behöver ersätta om man är alkoholist.

Är rädd att det är jag som dragit igång de senaste kommentarerna angående L-glutamin. Jag som obotlig skeptiker kring det mesta inom hälsokost fick en riktig aha-upplevelse när jag inte hade haft något sug på flera veckor och undrade varför. Det slog mig efter ett tag att det faktiskt kunde ha att göra med det medel som faktiskt funkat på många olika beroenden.

Om saker och ting fungerar så är det ju bara positivt. Men man ska kanske inte ge för mycket "beröm" till vissa "saker". De är kanske inte produkten som hjälper det är kanske sin egen vilja som gör det.Med eller utan tillskott.Att det har inte med pillret/pulver (vad det nu är) och göra. Istället är det motivationen,viljan och alla andra anledningar till varför man inte vill eller ska dricka som stärker ens nykterhet. Jag är lite skum med att involvera saker och ting men jag är öppen person. För jag är ju lite nyfiken på detta L-glutaminet så jag är inte omöjlig ?Sen om det är just de som hjälper en eller man bara"tror" att de har med det att göra spelar ju ingen roll egentligen..! Bara man mår bra och är nykter ???

Tro kan förflytta berg. Titta bara på vad AA åstadkommer med sin fasta tro på en "Gud"; en högre makt! En föreställning som blir till en verklighet. Alkoholen är verkligen en kraft, en "makt" som behöver en fantasi som den om "Gud"!

Btt

Och uttalar dej respektlöst om det som må vara en fantasi för dej är verklighet för många andra.
Tror inte att detta forum handlar om om vi tror eller inte tror på en Gud
Utan om lasten som blivit en Gud för många Alkoholen, den som man offrar allt till. Den man tillber och dricker och skålar till.
Det är den Guden vi ska/ bör ifrågasätta här

Ja, alkoholen blir så stark som man i AA antar, och att man därför måste kapitulera, överlämna sig till "en högre makt", om jag förstått AA rätt. Det är "stora ord", – dom behövs i sammanhanget och dom är AA:s. och jag citerar dem.
Jag har den största respekt för alkoholens kraft och verkningar och för AA:s arbete, som är kanske något av det främsta i sitt slag.
Vi är överens! För att ersätta alkoholens kraft över människan behövs något annat än närmast verkningslösa piller.

Anthraxia

Det har gjorts undersökningar med L-glutamin också - dock i så små test-grupper att resultaten (som var positiva) inte kunde anses tillförlitliga. Det är svårt att finansiera en dylik undersökning utan backning - den backningen kommer oftast från läkemedelsföretag som vill testa en ny produkt. Nu tänker jag inte hävda att L-glutamin skulle magiskt bota all världens alkoholister - det jag däremot tänker hävda är att vi troligen aldrig kommer se en storskalig undersökning av det, eftersom ingen vill investera i en non-proprietary produkt. Alltså kan man bara testa själv och avgöra själv, snarare än missa en möjlig lösning/hjälp bara för att pappers-bevis saknas.

Anthraxia

Lite så jag tänker också - men de undersökningar som HAR gjorts visar att det här bättre resultat än placebo, så det verkar fungera på riktigt.

Glad att du hittat det :)