Hej. 3 mån sen sist. Sökte hjälp 6 m sedan, gick klinik tog antabus. Tycte allt gick bra.. Nästan nykter i 6 mån. Bad sen få recept o sköta mig själv.. Men icke.. Druckit nu 3-4 dar i veckan.. Mår nu skit efter 3 daars drickande.. Tog antabus i dag.. Hu sån ångest... hjälp.. Vad göra?

Mvh

Berra58

Vad får oss att ta ett återfall? Det vet vi.. suget efter A och/eller att bota den inbillade smärta vi är övertygade om att vi lider av, eller kanske viljan att vara som alla andra, bara ta ett glas med vänner.. Vad får oss att sluta då? I mitt fall ofta att man helt enkelt inte förmår köpa hem mer, för darrig för att hantera kortet i kassan eller att man inte törs visa sig ute.. Nån som känner igen sig?
Då vet man att avgiftning på egen hand är enda lösningen, ta 3-4 dar bakom rullgardinen tillsammans med ?. Tragiskt visst, men sant. Men nu känns livet på återgång. Ska klara mig länge nu. Försöka satsa på familjen etc. Skriver bara av mig lite..

Ha d gott alla!

John-Erik

Just det där med att planera. Hur man skakar och när man ska till frisören och titta in i spegeln och se påsarna runt ögonen
som är insjunkna dessutom. Bokar aldrig Måndagar o.s.v.
Tycker att folk man känner tittar konstigt på en, betraktande på ett negativt sätt.
Återfallen triggas av 100-tals olika saker. Vackert väder, dåligt väder, hockey på TV m.m. Allt kan trigga...

Skönt att slippa detta på sikt

John

AlkoDHyperD

Ingen upplevelse är inbillad. Eller - alla upplevelser är inbillade på så sätt att det är våra verkligheter och föreställningar.
Behovet att ”bota” (et al bedöva, fly ifrån) smärta och lidande, vårt upplevda lidande (som finns och inte kan ifrågasättas) är delvis på grund av våra och andras uppfattningar om att dessa tillstånd inte borde finnas eller är ”fel” eller ”inbillade” eller ”överdrivna”.
Jag skriver detta för att förhoppningsvis bidra med något som kan minska behovet av att dricka, minska risken för återfall. Samma tema som jag skriver i andra trådar, men kopplat till just det du nämner här ovan.
Om vi kan se oss själva i alla känslotillstånd utan att döma kommer behovet att fly från dem minska. Och kan vi se oss själva med värme och medkänsla hjälper vi oss att minska skammen

Berra58

Jag dömer ingen (möjligen mig själv). Vad jag menar är att vi hittar så många orsaker till att dricka, och om vi bejakar alla förnimmelser skulle vi aldrig sluta dricka...

Berra58

.. börjar, med en drink!
1 del Antabus + 1 del B-vitamin
(keeps your doctor away) ?

Ha d

Fredde

Själv är jag på dag 3 och jag mår bättre och ångesten känns mindre och mindre och jag orkar göra mer saker och jag kan redan känna lite glädje i saker å ting? Det är mycket trevligare å må bra än att ligga i sängen å glo i taket och känna att ångesten river och sliter i en. Nu ska den lille alkojävlen inte få en droppe alkohol mer på ett bra tag fram över för nu är det jag som styr skutan mot ett bättre mående på alla sätt ?

Berra58

Bättre läge i dag. Dag 4 för mig, har haft en bra aptit, dock inte sovit alls natten som varit. Man börjar funka idag. Måtte d hålla i sig.

Kämpa på /B

Berra58

.. fan va skönt.
Noll sömn förra natten, så man känner sig rätt yr. Men dumt lägga sig för tidigt.
Svetten droppar så fort man gör ngt fysiskt, annars rätt ok idag. Och naturligtvis ingen A idag. Ny dag imorgon, men det tar vi då, en i taget liksom.
Trevlig kväll!

Berra58

Sov som en klubbad säl i natt. Länge sen sist. Trodde problemen skulle va borta idag.. Men då börjar andra delar av mig spöka, ryggen *aj*. Finns säkert ett samband med A.. som ju varit huskuren länge. Måste ta mig i skinnet o komma ut o röra på mig, skulle behöva käpp.. fast ja har ju kryckan Antabus, som ja nyss tog.
Heja alla! ?

Berra58

Sen några månader tbaka har jag börjat notera i min kalender hur varje dag sett ut A-mässigt. Om jag druckit eller varit nykter. En enklare form av dagbok. Då kan man se tydliga mönster... O just i dag, 5, ser man att d är då det brukar dra i gång. Så jag ska passa mig extra idag. Skriva här är ju oxå en form av dagbok, och har hjälpt mig mycket. Ser fram emot kvällningen, när jag tar fram mobilen och skriver "N".

Ha d ?

Berra58

... klarat mig hit i alla fall. Men tänker inte nöja mig. När nu abstinensen börjar ge sig borde ju livet leka...?!
Men livet är ju som det var innan jag började dricka, segt, grått, ont här o var.
Alltså måste jag göra något, ändra något.. Fan vet vad? Hoppas jag kommer på det innan A hinner i fatt mig igen. ?

Längst uppe här finns en tråd "Att göra på fritiden". Kanske hittar du något där som passar. Det är nu det gäller, efter att förstå dagarna är avklarade.

Det är lätt att A-tankarna kommer och försöker övertala en: "Äsch, det är nog inte så farligt ändå, jag har ju klarat flera dagar nu. Så riktigt stora problem har jag nog inte ändå. Ett eller ett par glas kan jag nog ta..." Förrädiska tankar, gå inte på dem!

En dag i taget. En dag i taget.
Lite som att lära sig gå. De första små stegen man tar samtidigt som det känns som att marken ska raseras under sig, för att sedan bli stadigare och stadigare.
Ha en fin dag!

Berra58

Bra liknelse... har faktiskt haft vissa svårigheter att gå, stapplar, yr, myrkryp.. ända tills idag, dag 7.Trodde jag supit sönder kroppen.. Men kanske inte?
Vi får som du säger lära om en dag i taget!
Allt gott, ha d! ??